Tap hjemme mot Viking

Viking tok med seg alle tre poengene hjem til Stavanger etter at HamKam roter bort 2-0 ledelsen de hadde til pause.

HamKam - Viking 2-3 (2-0);

Oppgjøret mellom HamKam og Vi1 king avslutter den 17. serierunden i OBOS-ligaen. Før serierunden lå Viking på tredje plass med sine 31 poeng. Med tre poeng i dagens oppgjør sniker de seg forbi Sogndal og tar andreplassen på tabellen etter en god rekke med tre poeng. HamKam kommer til kampen med tre strake tap i bagasjsen uten å ha produsert mål. Knappens menn ligger på en trettende plass med 17 poeng, og kan potensielt klatre til 12. plass ved seier mot Viking.

1 min: HamKams Abubakar Ibrahim setter i gang oppgjøret på Briskeby.

3 min: Petter Vaagan Moen skaffer frispark i skummel situasjon. Petter og Simen står klare.

4 min: Simen Bolkan Nordli forsøker seg fra 21 meter. Skuddet går dessverre èn meter over tverrliggeren.

6 min: Tommy Høiland for en stor mulighet til å sende bortelaget i ledelsen når han stiger til værs ved bakerste stolpe. Headingen går heldigvis for hjemmelaget i nettveggen og ut til femmeter.

15 min: KLASSEMÅL: 1-0. Ivar Sollie Rønning blir strålende spilt gjennom av Abubakar Ibrahim. Trønderen er iskald alene med keeper og setter den enkelt i buret.

19 min: Viking presser på for utlikning. og får til slutt et hjørnespark som blir skummelt, Blir klarert til nytt hjørnespark.

24 min: MÅÅÅL! 2-0. Simen Bolkan Nordli sender Briskeby til himmels. Et fantastisk mottak innen for sekstenmeteren resulterer i mål. Påfølgende touchen er et skudd som går via en Viking-stopper. Sniker seg inn i lengste og dobler ledelsen.

25 min: Gult kort: Rolf Daniel Vikstøl tildels gult kort etter å sparket ned NIcholas Mickelson.

35 min: Kristian Lønstad Onsrud drar med seg ballen fra midtbanen, løper og løper mens han har gode løp fra medspillerne, går helt korrekt for skudd. Skuddet er knallhardt, men sniker seg noen centimeter utenfor.

42 min: Markus Solbakken får godt trøkk på et skudd fra 17 meter. Ballen flakker i luften, men Amund Wichne i Viking-buret får slått ballen ut av farlig området.

43 min: Ivar Sollie Rønning kommer høyest i en duell, men headingen er ikke hard nok.

45 min: HamKam tar pause på stillingen 2-0 til god applaus fra Briskeby-publikummet. HamKam har spilt en strålende første omgang, og har kommet til et par gode muligheter også utover målene. Viking har også kommet til fire-fem farligheter, men ikke kommet til noen gode avslutninger og HamKam-forsvarerne får klarert.

46 min: Tommy Høiland setter i gang andre omgangen.

50 min: MÅL! 2-1. Kristian Thorstvedt reduserer når han plutselig er helt alene med Lukasz. Sisteskansen er sjanseløs og unge Thorstvedt setter den i nettet.

54 min: MÅL! 2-2. Viking har utliknet. Nok en gang er det Kristian Thorstvedt som får stå umarkert inne i feltet. Header ballen i nærmeste hjørnet.

62 min: Markus Solbakken forlater banen med en skade. Han blir erstattet av Peder Nersveen.

66 min: Abubakar Ibrahim blir erstattet av Ole Erik Midtskogen.

71 min; Jacob Egeris med kjempesjanse!! Mottar ballen etter klabb og babb etter en dødball. Kliner til og treffer tverrliggeren. Dessverre går ballen ut til femmeter.

79 min: HamKam foretar sitt tredje og siste spillebytte når Truls Jevne Hagen erstatter Petter Vaagan Moen.

89 min: MÅL! 2-3. Claes Kronberg får drømmetreff fra 20 meter og setter inn ledelsen. HamKam har stått i mot, og løftet seg etter de to kalddusjene i starten av omgangen. Viking viser hvorfor de ligger der de ligger på tabellen når de tar ledelsen med 1 minutt igjen på kampuret.

90 min: Kampen er slutt, og Viking vinner 2-3 etter en underholdende fotballkamp på Briskeby. HamKam ledet fullt fortjent 2-0 til pause etter en flott kamp av hjemmelaget. Viking får best mulig start på andre omgangen når de setter to raske før ti minutter er spilt. Et godt skudd fra Claes Kronberg rett før slutt sørger dermed med tre poeng til siddisene.

OBOS-ligaen, serierunde 17

• Briskeby, 1947 tilskuere

• HamKam - Viking 2-3 (2-0)

• Scoringer: 1-0 Ivar Sollie Rønning (15`), 2-0 Simen Bolkan Nordli (24`), 2-1 Kristian Thorstvedt (50`), 2-2 Kristian Thorstvedt (54`), 2-3 Claes Philip Kronberg (89`).

• Avslutninger: 14 - 10

• Avslutninger på mål: 7 - 4

• Dommer: Steinar Hauge, Bjarg IL.

• Gult kort: Rubén Alegre Guerra (HamKam), Rolf Daniel Vikstøl (Viking)

• HamKam (4-2-3-1); Lukasz Jarosinski - Nicholas Mickelson, Jacob Egeris, Lars Brotangen, Rubén Alegre Guerra - Markus Solbakken, Kristian Lønstad Onsrud - Abubakar Ibrahim, Simen Bolkan Nordli, Petter Vaagan Moen - Ivar Sollie Rønning

• Innbyttere: Peder Nersveen for Markus Solbakken (62 min.), Ole Erik Midtskogen for Abubakar Ibrahim (66 min.), Truls Jevne Hagen for Petter Vaagan Moen (79 min.).

• Ubenyttede reserver: Marco Priis Jørgensen, Ådne Midtskogen, Sander Eng Strand, Johnny Buduson.