Tap mot Raufoss

Defensivt slurv ødela 'mjøsderbyet' for HamKam

Raufoss - HamKam 4-2: Det var en flott ramme rundt kampen da flere hundre tilskuere møtte opp i Raufoss storhall.

Tempoet i kampen var meget høyt innledningsvis og allerede etter 2 minutter fikk Simen Bolkan Nordli en stor mulighet, men Lauvli i Raufoss-buret fikk avverget på flott vis. Like etter var HamKam igjen nære etter en corner, men Lauvli fikk så vidt slått ballen via tverrliggeren og ut.

Minuttet senere kom kveldens første scoring etter slurv defensivt. Snorre Strand Nilsen fikk æren av å sette inn kampens første scoring med et godt plassert skudd i venstre hjørne. Like etter var hjemmelaget igjen nære da Jarosinski feilvurderte et oppspill og keeperen kom på halvdistanse. Heldigvis gikk forsøket i stolpen på det åpne målet.

Det var en begivenhetsrik start på kampen, for like etter Raufoss' stolpetreff var Buduson frempå i motsatt ende av banen, men skuddet ble for enkelt for en meget god Lauvli.

Kampen bølget frem og tilbake. Ivar Sollie Rønning var nære utligning da han ble spilt flott gjennom til høyre for mål. Avslutningen fra trønderen gikk via Lauvli og i stolpen. Nok en god inngripen fra Raufoss' sisteskanse, som hadde en meget god dag på jobben.

Etter et snaut kvarter rotet HamKam det til igjen. Denne gangen gikk Ruben Alegre og Lukasz Jarosinski opp i samme duell, noe som endte med at ingen av dem fikk ballen unna. I stedet dukket Anton Henningsson opp og fikk en enkel jobb med å sette ballen i det åpne målet. 2-0 til Raufoss.

Etter det andre baklensmålet tok HamKam mer og mer over kampen. Ivar Sollie Rønning var igjen nære da han fikk et godt treff med hodet etter en corner, men igjen var Lauvli på plass.

Etter en halvtime løsnet det endelig i målprotokollen for våre gutter. HamKam vant et frispark i god posisjon ca. 20 meter fra mål. Simen Bolkan Nordli tok fart og plasserte ballen perfekt i nærmeste kryss.

Etter scoringen hadde HamKam tidvis bra angrepsspill og Raufoss ble løpende mye mellom, men utligningen kom aldri. Lagene gikk til pause på stillingen 2-1 etter en omgang hvor det åpnet jevnt før HamKam tok over banespillet. To billige baklengsmål sørget for Raufoss-ledelse til pause.

Fem minutter etter hvilen fikk Raufoss nok en gang en lett jobb med å få nettkjenning. Dårlig press høyt i banen ga hjemmelaget rom til å spille seg ut på kanten. En Raufoss-spiller fikk slått inn på bakerste stolpe, hvor Raufoss-spillerne sto i kø for å sette ballen i mål. Det var Snorre Strand Nilson som trakk vinnerloddet og fikk den enkle jobben med å sette inn sitt andre for kvelden.

Da klokka passerte 50 minutter fikk HamKam en dobbeltsjanse. Først var Ivar Sollie Rønning igjen frempå med et godt hodestøt, men Lauvli reddet mesterlig som flere ganger tidligere i kampen. Returen havnet hos Ruben Alegre, som skøt mot mål, men et Raufoss-bein fikk ballen unna på streken.

HamKam holdt trøkket oppe og etter 65 minutter kom kveldens andre HamKam-scoring. Flotte offensive kombinasjoner før ballen havnet hos Petter Vaagan Moen, som banket ballen i lengste hjørne. En vakker scoring fra 34-åringen.

Mot slutten av omgangen fikk Anton Henningsson æren av å fastsette resultatet til 4-2 metter å ha vunnet en duell inne i HamKam-feltet. Tomålsscorer Henningsson hadde i tillegg til Lauvli en meget god dag på jobben. Svensken var sentral i det meste hjemmelaget skapte i kampen.

HamKam maktet aldri å komme tilbake og dermed endte oppgjøret med årets andre tap i oppkjøringen.