Toppscorer klar for HamKam

Jonas Enkerud (28) blir 2019-sesongens første signering.

Jonas Enkerud gjorde seg tidlig bemerket for et godt Flisa-lag før han gikk videre til Nybergsund/Trysil. Der spilte han fire sesonger fra 2010-sesongen. I 2014 meldte han overgang til Eidsvold Turn hvor han spilte én sesong før han signerte for Elverum i januar 2015.

I Elverum ble han gradvis omskolert fra kant til spiss og har de seneste sesongene blitt lagets toppscorer. Sesongen 2018 har blitt hans virkelige gjennombrudd foran mål. Med 21 mål på 28 kamper for Elverum i PostNord-ligaen avdeling 1 ble han toppscorer foran Hønefoss` Kristoffer Hoven og Raufoss` Anton Henningsson i en sterk avdeling.

Åsnes-gutten har erfaring fra OBOS-ligaen da han i 2016-sesongen ble Elverums toppscorer med sju mål i en sesong som endte med nedrykk for de sorte og hvite.

Påtroppende sportsjef Espen Olsen er glad for at HamKam endelig fikk tak i den anvendelige angrepsspilleren.

- HamKam har jaktet Jonas Enkerud flere ganger. Han er en allsidig og god fotballspiller. Han scorer mye mål og er sterk med ballen i beina. Han vil utfylle de andre spillerne på laget godt og tilføye oss mye der. Han er også sterk i lufta og scorer mye mål på hodet.

- Jonas har hatt en imponerende sesong i PostNord-ligaen og scoret flest mål av alle der, til tross for at han har spilt en del kamper på midtbanen, forteller Espen Olsen.

I vinter har flere lag i OBOS-ligaen vært interessert i signaturen til Enkerud.

- Jonas valgte oss foran en del andre klubber fordi han så på vårt prosjekt som det mest spennende av alternativene han hadde, og det er vi selvfølgelig veldig glade for, avslutter Olsen.

Jonas Enkerud

  • Født: 25. april 1990

  • Fra: Åsnes

  • Tidligere klubber: Kjellmyra, Flisa, Nybergsund/Trysil, Eidsvold Turn og Elverum Fotball

Annonse fra Obos-ligaen: