"Tore i buret" er 70 år

Klubbens desidert største keeper-legende, Tore Antonsen, runder 70 år i dag. "Tore i bure' - ekke lett å lure", var noen enhver ung Kamma-pjokk sang på både 70- og 80-tallet. I dag er keeper-kjempen en naturlig del av 11-kaffen og ikke minst selvskreven på de fleste dugnader. En trofast klubbmann fyller år!

Som ung keeper kom Tore til HamKam fra Ottestad i 1969, og takket være en skade på Hans Glovigen fikk "Tippen" Antonsen sjansen mellom stengene. Den sjansen benyttet Tore seg av og ga ikke fra seg plassen som klubbens første-keeper før han rundet av med opprykk til eliteserien i 1985.

På grunn av knallhard konkurranse fikk burvokteren fra Kamma kun ni a-landskamper for Norge, til tross for at han åpenbart var en av landets beste i en rekke sesonger.

Høydepunktet i Tores karriere var utvilsom da han voktet buret i Norges legendariske 2-1-seier over England på Ullevaal 9. september 1981. Hallvard Thoresen og Roger Albertsen (eller var det Tom Lund?) scoret Norges mål, mens Bryan Robson kranglet inn Englands eneste mål bak en utspilt Antonsen.

Tore er en av HamKams aller største profiler gjennom tidene - og HamKam Fotball stiller seg i køa av gratulanter.

Gratulerer med dagen, Tore i buret!

 

Annonse fra Obos-ligaen: