Tre debutanter og tre poeng!

(HamKam - ODD 7-3): Det svinger i gatefotballen. For en drøy uke siden måtte Kamma avlyse bortekampen mot LSK. En uke etter slo laget ODD på hjemmebane - med tre debutanter på laget!

HamKam har alltid vært et lag å stole på, men forrige uke måtte vi be Lillestrøm om å avlyse bortekampen vi hadde avtalt. Da bussen skulle gå hadde Kamma fire spillere på plass.

Normalt skulle en tro at det var tegn på en begynnende krise, men helt oppriktig var det mange forholdsvis gode grunner til at vi ikke var flere. Uansett er det fantastisk gøy å se at uka etter møter 13 spillere til kamp - tre av disse for aller første gang. At det samtidig ble seier mot den svært sympatiske gjengen fra Skien, var med på å gjøre både dagen og hjemmedebuten for tre av spillerne perfekt.

Daffi startet og avsluttet målshowet
Daffi startet og avsluttet målshowet

Brian har spilt fotball tidligere og trenger bare å trene jevnlig før han kommer til å bli en klippe på laget. Rune har studert laget vårt noen ganger fra tribunen, men de par siste ukene har han deltatt både på lunsj og treninger. At han gleder seg til neste treninger tolker vi som et godt tegn. 

Kadra hadde sin første trening med oss denne uka, og hun og de to andre nykommerne har blitt tatt imot på en varm og fin måte - slik alle nye spillere i HamKam blir. For måten vi behandler hverandre dreier seg aldri om spilleren er god, eller mindre god - det handler utelukkende om at det dukker opp spillere som ønsker å finne ut om miljøet i og rundt laget er både godt, trygt og hyggelig.

Oppgjøret mot ODD ble nettopp godt, trygt og hyggelig. Spillerne respekterte hverandre og ga hverandre litt juling i duellspillet. Slik det skal være. I tillegg sørget begge lagene for at temperaturen i kampen kun dreide seg om fotball.

Spillemessig kom ODD best i gang og ledet store deler av første omgang, HamKam kom likevel tilbake, etter et par klassescoringer fra distanse. Først høyreslegga til Daffi, før Tommy gjorde det samme. Og jaggu dukket ikke målsniken Tommy opp og utliknet før pause.

Tommy feirer sitt første for dagen
Tommy feirer sitt første for dagen

3-3 halvveis - veldig rettferdig.

Etter pause dro hjemmelaget ifra, mye takket være at ODD ikke hadde krefter nok. Gjestene fra Skien kom til Hamar med åtte spillere, som alle jobbet sokkene av seg. At de gikk tomt for krefter skjønner alle i HamKam. I vårens oppgjør i Skien hadde Kamma ingen innbyttere, og fikk skikkelig juling. Denne gangen var rollene byttet om.

Taleb scoret tre fine mål etter pause, før Daffi fikk æren av å score kampens siste mål.

Med 13 spillere på plass er det alltid en utfordring med spilletid. Det kan fort bli litt misnøye blant de på sidelinja, men akkurat mot ODD gikk dette smertefritt. Alle var innstilte på å få det til og debutantene fikk de korte innhoppene de trengte for å kjenne litt på hvordan det er å spille kamper i Østlandsligaen.

Disse 13 tok tre hjemmepoeng: Kjell - Kim, Aleks, Lars, Tommy (2), Daffi (2), Pål, Kadra, Taleb (3), Morten, Rune, Øyvind og Brian.

Trener-Kai

Øyvind rydder unna

 

Annonse fra Obos-ligaen: