Tre poeng mot Åsane

HamKam - Åsane 2-1 (0-0);

Scoringer: 1-0 Marcus Pedersen (58`), 2-0 Jonas Enkerud (70`), 2-1 Harald Nilsen Tangen (82`).

Dommer: Magnus Nicolai Koløy, Bjørndal IF.

Gult kort: Jo Nymo Matland (HamKam) Senai Hagos, David Møller Wolfe (Åsane)

Rødt kort: Ingen.

HamKam (3-4-3); Serigne Mor Mbaye - Jesper Taaje, Vetle Skjærvik, Rubén Alegre Guerra - Amin Nouri, Markus Solbakken, Kristian Eriksen, Jo Nymo Matland - Jonas Enkerud (Kristian Strande, 90 min.), Marcus Pedersen, Moses Ebiye (Emil Sildnes, 79 min.).

---------------------------------

En av årets store positive overraskelser i OBOS-ligaen, Åsane viste tidvis flott spill, men det holdt ikke mot Rekdals elever.

Bortelaget hadde et lite spillemessig overtak de første minuttene og skapte kampens første sjanse etter 6 minutter, men skuddet fra Kristoffer Larsen gikk rett på Mbaye.

Minutter senere var Marcus Pedersen nære ved å sette inn dagens første mål etter godt forarbeid av Nouri og Moses, men en våken Åsane-forsvarer fikk ballen unna i siste sekund.

Etter en halvtimes spill var bortelaget igjen frempå, og også denne gangen måtte Mbaye i aksjon på forsøket fra Lorentzen.

Like før pause kom HamKams største sjanse da Kristian Eriksen sendte Marucs Pedersen alene gjennom med et frekt frispark, men Åsanes keeper var våken nok til å rekke ballen foran Pedersen. Det ble ikke flere sjanser før pause, men vi kan konkludere med at det var bortelaget som hadde det spillemessige overtaket totalt sett i den første omgangen.

I den andre omgangen var det HamKam som tok initiativet, og lot ikke et spillende Åsane få mye tid når de først hadde ballen. Et godt HamKam-press og en rekke cornere fra Jo Nymo Matland var fasit ti minutter ut i omgangen.

Etter 58 minutter kom endelig den forløsende scoringen. Nouri kastet langt inn i feltet og via Skjærviks hodet falt ballen ned hos Jonas Enkerud, som skyter ballen via Marcus Pedersen sitt kne og i mål.

Etter scoringen tok Åsane over initiativet igjen og startet jakten på utlikning, men nøyaktig 12 minutter etter kveldens første satt nummer to for HamKam. Denne gangen var Nouri nok en gang tredje sist på ballen da han slo frisparket inn i feltet, hvor Jesper Taaje vant sin duell og stusset ballen videre til Enkerud, som banket ballen inn i nettet på halv volley fra 9 meter!

Selv om nummer to satt i fleisen på Åsane, så ga ikke de oransje opp. Like etter scoringen var Åsane nære, men Nouri fikk klarert et godt innlegg fra Tangen Nilsen i siste liten.

Det ble virkelig spenning i kampen igjen da Åsane reduserte til 2-1 ved Harald Tangen 8 minutter før slutt, men HamKam holdt unna de siste minuttene og kunne inkassere nok en viktig trepoenger.