Tre tap, to seire og en pokal

HamKam Gatelaget fikk det som ventet tøft første dagen i Tønsberg, men dagen etter gikk gutta helt til topps i D-sluttspillet og fikk fortjent lagets første pokal!

Denne fantastiske gjengen fikk en meget spesiell oppladning til turneringen. Mandag fikk vi vite at en av lagkameratene våre, Aleksander Strømme (21), hadde gått bort i løpet av helgen. De øvrige spillerne tok beskjeden tungt, men på en felles minne-samling mandag ettermiddag valgte vi likevel å delta på turneringen i Tønsberg. 

Laget var selvsagt preget av det som hadde skjedd og stressnivået var i overkant høyt under første dag av turneringen. Sandefjord (1-3), Start (0-3) og Strømsgodset (1-8) var derfor tre tap vi måtte regne med.

Likevel var humøret og fotballgleden stor da vi sammen med 220 andre fotballspillere koste oss på festmiddagen på hotellet tirsdag kveld.

Av erfaring vet vi også at HamKam er klart bedre den siste dagen i turneringsspill. Slik var det heldigvis også i Tønsberg.

I D-sluttspillet startet vi med å banke Notodden/Haugesund 3-0 i semifinalen, før vi fikk testet oss mot Tromsø i finalen. Den jevne kampen vant vi 2-1 og kan med rette kalle oss for vinnere av D-sluttspillet.

På bildet kan dere se både spillerne og pokalen - med kaptein-Kim i midten. Personlig er jeg usikker på om pokalen eller øynene til spilleren glitrer mest.

Med den tragiske inngangen til turneringen er det godt å kunne bruke to dager sammen, slik vi i HamKam gjorde denne gangen. Samholdet viser at spillerne tar vare på hverandre, gleden over å vinne er fantastisk, måten spillerne stolt gikk opp for å hente medaljer og pokal er ubeskrivelig. 

Personlig har jeg aldri opplevd en turnering sterkere enn denne.

Abdallah har trent godt over lang tid, men slitt litt med å score mål. I Tønsberg knakk han den koden og hamret inn tre mål. Toyi har en venstrefot det lukter svidd av. To ganger pælmet han ballen i mål. Jørgen løp rett inn fra benken, dro en piruett oppå ballen før han klinte inn en scoring i semifinalen, før Daffy kriget inn seiersmålet i finalen. Magiske øyeblikk.

Aller bakerst fikk keeper-Kjell det travelt tirsdag, men dagen etter stengte han buret helt i semifinalen, før han ble matchvinner i finalen. Fantastisk turnering mellom stengene!

Kaptein-Kim leverer alltid varene i forsvaret. Kim er en perfekt leder gjennom alt han gjør på trening og kamp.

Aleks brukte tirsdagen til å blåse ut stresset av kroppen og på onsdag var han tilbake slik vi er vant til å se ham. Da han fikk sjansen som spiss var han også svært nære sin første scoring. Den kommer.

Lars debuterte for Kamma disse dagene, og læringskurven hans er tydelig og bratt. Onsdag var han langt roligere med ballen og var sterkt delaktig i to strake seire.

Midtbanemotoren Tommy bryter stadig nye barrièrer både på og utenfor banen. Lagets mest humørfylte spiller er inne i en svært positiv utvikling på alle måter. Jobber sokkene av seg på banen og imponerer voldsomt utenfor banen. den kombinasjonen er fasiten på hvorfor HamKam Gatelaget er til!

Innledende kamper:
HamKam - Sandefjord 1-3 - scoring Toyi.
HamKam - Start 0-3.
HamKam - Strømsgodset 1-8 - scoring Abdallah
Semifinale D-sluttspillet:
HamKam - Notodden/Haugesund 3-0 - scoringer Abdallah 2 og Jørgen
Finale D-sluttspillet:
HamKam - Tromsø 2-1 - scoringer Toyi og Daffy.

--

Hvil i fred, Aleksander. Du er alltid en av oss.

--

Trener-Kai

Annonse fra Obos-ligaen: