Vaagan Moen: - Viktig og etterlengtet

Les hva Petter Vaagan Moen sier etter kampen. Her finner du også kampfakta.

Florø - HamKam 1-0 (1-0);

HamKam dro til Florø med fem poengs margin ned til vestlandslaget. Florø som vant sin forrige kamp borte mot Sogndal lå på kvalikkplassen på nedre halvdel med atten poeng før kampstart. HamKam som på sin side kom fra et kjedelig 1-0 tap borte mot Nest-Sotra i forrige serierunde lå på ellevte plass med 23 poeng før kveldens bortekamp.

HamKam startet oppgjøret godt på naturgresset på Florø stadion og fikk tidlig tildelt et forjent straffespark da Ivar Solle Rønning blir klipt nede på hjørnet av sekstenmeteren. Petter Vaagan Moen som tidligere i sesongen har scoret på fire straffespark var sikkerheten selv også denne gangen. Hans femte straffescoring satt klistret i hjørnet utagbart for Florø-keeperen. Matchvinneren var selvfølgelig fornøyd etter kampen.

- Det var en deilig seier, en skikkelig arbeidsseier på en vanskelig bortebane, noe vi må være strålende fornøyde med, starter Petter Vaagan Moen.

Etter scoringen spiser Florø seg inn i kampen og vinner en del dueller hvor det blir tildelt farlige dødballsituasjoner. På en av dem er det Lars Brotangen som redder oss når han vinner duellen og klarer med en god heading. Modølen er samtidig uheldig og treffer et Florø-hodet i samme duell og må ta telling. Hardhausen forsøker seg et par minutter etter hodeduellen, men måtte til slutt kaste inn håndkle og bytte plass med Jacob Egeris.

Lars ble kjørt på legevakten med kraftig hodepine og noe uklart syn. Synet er nå 100% bra igjen, men han må uansett ta det med ro de nærmeste dagene med symptomer på hjernerystelse. Brotangen rakk akkurat å entre stadion igjen å få med seg jubelbrølet når dommer, Bjørn Hansen blåste av kampen og er med i bussen hjem til Hamar.

TØFFE DUELLER

- Det er mye tøffe dueller og lange baller, hvor vi blir dessverre med på spillet dems, det er ikke godt nok. Det må vi bli bedre på, konkluderer matchvinneren.

I andre omgang blir det stort sett spill mot vårt forsvar, og forsvarsspillerne står godt i mot. Til tross for et bra trykk mot HamKam-målet midtveis i andre omgangen klarer dem ikke å overliste en meget god Lukasz Jarosinski i HamKam-buret. Omgangen største mulighet redder den polske sisteskansen mesterlig.

Det er sterkt av HamKam-gutta å ro i land tre poeng på en bortebane hvor hjemmelaget til vanlig er meget solide - også i dag. HamKam gjennomfører en strålende bortekamp og tar dermed med seg alle tre poengene hjem til Hamar, noe som bedrer en åtte timers lang busstur hjem.

- Det er kjempe viktig å klare å holde på denne ledelsen, noe som var veldig etterlengtet, avslutter Petter Vaagan Moen til hamkam.no.