Et poeng hjemme mot FKH

Niklas Ødegård sendte Kamma i ledelsen tidlig i første omgang. Fem svake minutter i andre omgang sørget for to raske fra gjestene før John Olav Norheim stanget inn utlikningen kvarteret før slutt:

HamKam - FK Haugesund 2-2 (1-0);

Briskeby, 7. serierunden av Eliteserien 2024

Scoringer: 1-0 Niklas Ødegård (4`), 1-1 Sory Ibrahim Diarra (59`), 1-2 Morten Konradsen (61`), 2-2 John Olav Norheim (74`).

Dommer: Marius Lien, Fossum IF Skien

Gult kort: Fredrik Sjølstad, Vegard Kongsro (HamKam), Bruno Leite, Anders Bærtelsen (FKH)

Rødt kort: Ingen.

HamKam (3-5-2); Marcus Sandberg - Luc Mares, Fredrik Sjølstad (Brynjar Ingi Bjarnason 87), John Olav Norheim - Vidar Ari Jónsson (Julian Gonstad 71), Gard Simenstad, William Kurtovic, Kristian Lønstad Onsrud (Pål Alexander Kirkevold 64), Vegard Kongsro - Henrik Udahl  (Moses Mawa 64), Niklas Ødegård (Arne Hopland Ødegård 71).

---------------------------

HamKam fikk en strålende start på kampen. Ikke før alle hadde fått satt seg på tribunene ble Henrik Udahl spilt fint gjennom inne i seksten. Angriperen finner Niklas Ødegård inne i seksten som får en god touch på ballen før han enkelt triller ballen inn i det lengste hjørnet forbi landslagskeeper, Egil Selvik,

Kun minutter senere blir Kameratene tildelt et straffespark av dagens hoveddommer, Marius Lien. Dessverre for hjemmelaget var Henrik Udahl i offside i forkant av den situasjonen og Haugesund fikk starte med ballen.

Halvveis inn i omgangen spiller Kamma strålende fotball ute på kunstgresset. Et nydelig innlegg fra venstre på første touch finner Henrik Udahl inne i feltet. Fjorårets toppscorer var sikker på labben og bredsidet ballen i det lengste hjørnet. Reprisene etter viste at dette var en hårfin offside og målet ble annullert.

Dermed gikk lagene til pause på stillingene 1-0 til hjemmelaget etter en sjansefattig og rolig avslutning på første omgang.

Hjemmelaget har forholdsvis god kontroll på kampen under innledningen av den andre omgang. Men en svak periode etter drøye kvarteret sørget for at gjestene snudde kampen effektivt. Først kontret de inn utlikningen ved Sory Diarra før Morten Konradsen fikk godt treff fra tjue meter.

John Olav Norheim hadde lyst på mer og viste styrke og vilje da han stanget inn utlikningen med et kvarter igjen. Selv om HamKam jaktet seiersmålet de siste femten minuttene ville ikke ballen finne veien til nettmaskene. Moses Mawa var nære på med kun sekunder igjen på uret da han holder på å overliste Egil Selvik i Haugesund-buret med et innlegg som har fin bue mot det lengste hjørnet. Dessverre for hjemmelaget er Selvik på ballen og slår den vekk fra farlig sone. Kun sekunder senere blåste Marius Lien av oppgjøret på Briskeby.