Det var en tydelig revansjelysten og energisk flokk med helgrønne Hamarjenter som entret kunstgresset på Ekeberg. Med tre scoringer på et kvarter i førsteomgang, satte HamKam Kvinner standarden, som holdt helt inn.

KFUM Kvinner - HamKam Kvinner, 5.runde (utsatt) 2.div Kvinner avd 2

HamKam Kvinner:

Beate Engeli - Ina Andreassen, Linnea Camitz, Sigrid Wolla, Andrea Skarseth (Marie Nordbye 77’) - Line Hem, Sara Bræk (Julie Heggelund 46’), Linnea Moen - Selma Bakke (Mina Kjørum 46’), Sara Berntsen (Nora Tømte 76’), Emma Lundberg (Sanna Høeg 58’).

Dommer: Jan Kåre Sørlie, Oppegård IL

Mål: Sara Berntsen (HamKam, 7'), Emma Lundberg (HamKam, 15'), Selma Bakke (HamKam, 20'), Aslaug Stavrum (KFUM, 42')

Gule kort: Ina Andreassen (75’)

Sara Berntsen sørget for ledelse tidlig i kampen

Kåffa var det førende laget i starten av kampen. Kamma-laget tok derimot vare på sin første sjanse, når Sara Berntsen etter 6 minutter vender bort forsvarer, og skyter forbi vertenes sisteskanse. HamKam tok mer over, jobber samla i press, og gjenvinner ball oftere utover i kampen. Så skjer også i det 15.spilleminutt. Ina Andreassen står opp, vinner ball og slår en lav crosser diagonalt fra høyre til venstre side bak KFUM-forsvaret. Der dukker Emma Lundberg opp alene, setter ball kontant i målet, og øker ledelsen til 2-0.

Arbeidsinnsats er gratis. Der er Kamma-jentene spesielt gode i denne perioden, og er flinke til å forvente at ball kan komme. Berntsen jager en ball, kaster seg etter den og får akkurat pirket ball framover mot en utrustende keeper. Ballen spretter ut igjen mot en våken Selma Bakke, som setter returen i goalen. 3-0 til HamKam Kvinner før 20 minutter spilt.

Selma Bakke var fint med på returen, og sørget for 3-0-ledelse allerede etter 20 minutter

Resten av førsteomgangen er det to situasjoner å snakke om. Den ene er et flott brudd av HamKam, hvor Linnea Moen havner alene mot keeper etter 35 minutter, men sisteskansen trekker det lengste strået. Den andre er en corner de grønne gir bort litt enkelt. Tellefeil på bakre, gjør at Kåffa-spiller får headet ball tilbake, hvor atter annen Kåffa-spiller står alene og kan heade ball i mål. Ærlighet varer lengst heter det, og i denne situasjonen gjør vi det for enkelt for motstander, og lar de få redusere til 1-3.

Andreomgang bærer preg av at Kamma har en trekampersuke. Det foretas en del bytter og flere spillere får endrede roller gjennom omgangen, og det merkes på strukturen - sammen med at Kåffa skal ha ros for at de løfter sitt spill og intensitet. Vi har like gode spillere å bytte inn, som de som kommer ut, men dette er et velkjent fenomen i fotball. Litt for stresset med ball, ønske om å gå fremover, og litt mange touch på ball. Det gode er at man får fordelt belastningen på flere, og at flere får erfaring fra tøffe og gode kamper. Og det beste: HamKam Kvinner rir av alle situasjoner som kommer, får sin revansje fra Odd-kampen sist, og er tilbake på vinnersporet.

Det er en god følelse å ta med seg inn mot avreise Lakselv fredag morgen. Kvinnene spiller om Porsanger lørdag kl 14, i vårsesongens siste kamp før ferie.

Vi gratulerer også Herrene med kalasseier på gærne sie ta Mjøsa OG kvartfinale i cupen - for første gang på 18 år.