6-0 til HamKam Kvinner over Mjølner

HamKam Kvinner red av stormen fra Narvik i førsteomgang på Briskeby. Med solid keeperspill og etter hvert strålende angrepsspill, var Kamma-jentene tilbake på vinnersporet på en høstkledd Briskeby lørdag.

Annonse:

HamKam Kvinner – Mjølner: 6 – 0 (1-0);

Briskeby, 23.serierunde i 2.divisjon Kvinner avdeling 2, 21.oktober 2023

Scoringer: -

Dommer: Ottar Randgaard (Brøttum IL)

Gult kort:  Mina Kjørum (59’)

Rødt kort: -

HamKam Kvinner; 

Beate B. Engeli – Tiril Grave, Ina R. Andreassen, Sigrid Wolla, Frida Haugen – Sara Bræk (Katrine Michelsen 65’), Julie Heggelund, Sara Berntsen, – Mina Kjørum (Marie Nordbye 70’), Nora Tømte, Selma Bakke.


På en høstlig Briskeby var det gjestene som fikk avslutta sitt første angrep i starten av kampen. Skuddet gikk rett på Engeli i Kamma-målet, og selv om det var HamKam som tok mer over initiativet den første perioden av førsteomgang, fikk gjestene også kampens andre skudd på mål fra 20 meter sentralt i banen – utenfor høyre stolpe.

Hjemmelagets første store sjanse kom i det 17.spilleminutt. Mina Kjørum dro seg forbi sin oppasser og var rettvendt sentralt i bana. Hun forserte framover med ball og klinket til fra 30 meter. Ballens bue var perfekt over Mjølners keeper, men dundret i bakre stolpe og ut. Her ble hjemmepublikumet snytt for det som kanskje kunne vært kåret til årets mål i norsk fotball, hvis det var indre del av stolpen som ble truffet.

Kjørum – nok en gang en av kampens mest markante offensive spillere – var sju minutter igjen på farten på sin høyreside. Hun slo lavt inn, ballen gikk gjennom store deler av feltet, og på bakre hadde Nora Tømte ofret alt. Tempoet som krevdes for å komme først på ball gjorde at et ordentlig treff på ball ble utfordrende, og ballen endte like utenfor bakre stolpe. Hjemmelaget hadde fått litt orden på sitt offensive spill.

Mjølner var heller ikke ufarlige på Briskeby. Etter 32 minutter forsøker de seg på en kontring. Ballen går over vårt bakre ledd og mister litt fart i det den spretter på den noe harde gressmatta. I et forsøk på å heade ball inn til keeper, snappes ballen opp av gjestenes spiss og kun en god og viktig beinparade med Engelis venstre fot avverger mål i mot. Også drøye ti minutter senere får Mjølner en dobbeltsjanse. De kommer rundt på sin høyreside og fra skrått hold inne i boks prøver de seg med et rapt skudd i nærmeste. Engeli får avverget, men må gi retur ut mot rommet skuddet kom fra. På nært uforklarlig vis får hun en hånd bak ball også på dette skuddforsøket, og HamKam slipper med skrekken.

HamKam løfter seg igjen. I det 44.spilleminutt kommer spissposisjon tydelig i møte sentralt i banen. Det åpner Mjølnerforsvaret, noe Julie Heggelund oppfatter og angriper det rommet. En godt vektet pasning slås inn bak, Julie er først på ballen, men en litt uheldig touch gjør at gjestenes keeper rekker å erobre den frie ballen. Nære også for vertene, men fortsatt 0-0. Det trodde nok de fleste på Briskeby denne dagen det skulle bli inn til pause. Men når ballen havner ut på kantene i HamKam, vet man at det meste kan skje. Denne gangen Mina Kjørum på høyresiden, passerer backen på utsiden ned mot dødlinjen, og slår hardt og lavt inn foran stopperne. Der har Selma Bakke funnet en perfekt balanse mellom å være tidlig nok inne, men avpasset farten slik at hun kan angripe rommet. Etter en liten brems tar hun igjen fart mot ball, og setter et krystallklart førstetouch med innsiden i borterste hjørne bak en sjanseløs Mjølner-keeper. Kamma går dermed til pause med 1-0-ledelse.

Etter pause går hjemmelaget rett i angrep, og vinner to cornere med kort tid i mellom. Gode server av Ina Andreassen, og det skapes vanskeligheter for Mjølnerforsvaret og deres keeper, men øking av ledelse lot vente på seg til det 52.spilleminutt. For endte gang kjører Kjørum lekestue på sin høyreside med gjestenes venstreback. Hun slår 45 inn i feltet hvor frontspillerne og midtbanen har posisjonert seg godt. Etter litt klabb og babb i feltet, er det til slutt Julie Heggelund som liggende klarer å få pirket ballen over målstreken. 2-0 til et hjemmelag som gikk ut av pause i et forrykende tempo.

Kun to minutter senere er ketsjup-effekten et faktum. Også denne gangen blir spilt opp på Kjørum, men denne gangen drar hun seg inn i bana og forsøker et skudd med venstre. Keeper gir retur, og da er ikke Sara Berntsen – som er på rett sted til rett tid – vond å be. Kontant på ett touch setter hun ballen i nota, og det står 3-0 til Kamma.

Herfra og utover tar HamKam totalt initiativet i kampen. Gjestene fra Narvik, som hadde satt Kamma på flere utfordrende prøver – og som nok i rettferdighetens navn både kunne og burde scoret – var nå mer passive tilskuere enn reelle motstandere. Innlegg fra Kjørum dypt i det 58.spilleminutt, rett på hodet til Nora Tømte, men dessverre for vertene gikk hodestøtet rett på oversiden av tverrligger. Mina var også alene gjennom på venstresiden minuttet etter og ropte på straffespark. En hard takling som dommer dømte på ball, men det var liten tvil om at også spiller ble tatt. Dommeren gjorde en god kamp, så det får være at vi i denne isolerte situasjonen nok tenkte at et straffespark kunne blitt tildelt, og unngått gult kort for reaksjonen til Mina.

Enda to sjanser til kom for hjemmelaget. Først i det 65.spilleminutt, hvor Tiril Grave – debut fra start – transporterer ball framover på høyresiden. Hun slipper fint til Selma Bakke på utsiden som tar ball med seg forbi Mjølnerforsvaret. Hun slår 45 grader til en godt posisjonert Tømte, men skuddet blokkeres av en Mjølnerforsvarer som hindrer scoring. Den andre kom i det 69.spilleminutt. Denne gangen på en av de mange gode cornerservene til Ina Andreassen, som slår ballen i retning Berntsen. Hun får hodet på den, men keeper avverger scoring.

Men flere scoringer lå i høstlufta. Etter 72 minutter spilt er igjen ball hos Selma Bakke, nylig hjemkommet fra J17-kvalik for Norge. Atter en gang dribler hun seg forbi på høyresiden, og slår inn i feltet. Også denne gangen er Nora Tømte hardt presset, men med en frekk hælflikk triller ball uforutsigbart bak en utspilt Mjølner-keeper, og vertene øker sin ledelse til 4-0. Den ledelsen skulle økes til 5-0 i det 86.spilleminutt. Nok en god cornerserv fra Andreassen på bakre, hvor Julie Heggelund hadde løpt seg fri fra sin oppasser. Med et godt teknisk hodestøt ender ballen i lengste.

Kamma var ikke fornøyd med fem og ville ha seks scoringer. Etter 87 minutter får Tømte ball rettvendt sentralt i mellomrom litt ute til høyre. Hun prøver skuddet og keeper ender opp med å gi retur. Der har innbytter for anledningen, Marie Nordbye, vært i forkant - posisjonert seg og tenkt at det kan bli retur – og setter den frie ballen i målet.

Kampen ender 6-0, men gjestene var absolutt ingen enkel motstander – spesielt i førsteomgang. Vi takker våre venner fra Narvik for kampen, ønsker de god hjemreise og lykke til i sesonginnspurten. I en utfordrende sykdomsperiode, viser Kammakvinnene solid mentalitet i denne kampen.

La oss håpe det kan inspirere herrelaget som i morgen skal spille en viktig kamp mot Haugesund. Vi tar turen og heier. Vi oppfordrer alle i Hamar til å støtte både Kameratkamp og TV-aksjonen når Briskeby skal bidra til at herrene posisjonerer seg godt til fornyet Eliteserieplass for HamKam i morgen kl 17.00.

Heia Kamma!

Annonse fra Eliteserien: