Briskebys store helt

(HamKam – KFUM 5-4): Gatelagets Aleks er en de fleste i klubben kjenner til. Han bekler svært mange roller på vakre Briskeby gressbane; vaktmester på stadion, materialforvalter for a-laget, nøkkelperson under a-kamper, matservitør for a-laget og ikke minst mannen som vet hvor alt er og kan løse de fleste problemer som dukker opp. Mot KFUM tok han på seg enda en rolle og jaggu kledde han ikke å være matchvinner også!

Annonse:

Før avspark mot KFUM var Aleks og kaptein-Kim opptatt med å rydde stadion for søppel. Og før de satte i gang den jobben, det hadde Aleks gjort klart garderobene for både Kamma og KFUM og lagt fram alt utstyr i hjemmegarderoben.

SOM PLANLAGT
Mens hjemmelaget satt ferdig skiftet i garderoben, tuslet Aleks over stadion med to store søppelsekker som endelig skulle få oppleve innsiden av containeren bak gammel-tribunen. Og alt var som vanlig timet og tilrettelagt. Da kampen startet var Aleks klar.

Normalt har den rutinerte alt-mulig-mannen spilt i forsvar, men på grunn av en kledelig sen ankomst av en lagkamerat, ble Aleks satt opp på kanten på midtbanen. Det skulle vise seg å være coaching som slett ikke må forveksles med verdensklasse, men omtales slik det faktisk var: griseflaks.

BLØDDE FOR DRAKTA
Fra sin midtbaneposisjon hamret Aleks først inn en retur og sendte Kamma opp i 2-1, før han like etter bøyde ballen opp i motsatt kryss til 3-2. Og for virkelig å vise at han bokstavelig ofrer alt for klubben i Hamar, satte han uredd fram hodet i en hodeduell med 18-årsgrense.

Et lite kutt og noen dråper blod senere kom Aleks tilbake fra garderoben etter å ha blitt plastret sammen av Magnus, fysioen til A-laget. Siden Aleks er en av A-gutta også, stormet selvsagt det medisinske teamet til da nøkkelpersonen fikk seg en trøkk.

Rett etter sluttsignalet gikk og lagbildet var tatt, ryddet tomålscoreren av målene, samlet baller, dusjet, ryddet sammen skittentøy fra hele laget og bar alt utstyr tilbake på plass. Og da var det endelig klart for fortjent mat – også for Aleks. Trodde vi.

OVERTID
På vei til matfatet passerte Briskebys viktigste mann rommet hvor A-laget spiser mat etter hver trening, og selv en svært svaksynt hadde fått øye på tårnet med brukte tallerkener, glass og bestikk.

Og selv om denne jobben heftet dagens mann noen minutter, var det masse deilig mat som ventet Aleks da han som sistemann kom opp i det nye klubbhuset. Sjelden har en Kamma-spiller gjort seg mer fortjent til både maten, et klapp på skulderen og rollen som hovedperson i dette referatet.

Lagbilde Kamma og Kåffa.png

VOLDSOM UTVIKLING
Våre gjester fra Oslo var på sitt første besøk på Briskeby etter de startet sitt Gatelag, og Kåffa har utviklet seg veldig i løpet av kort tid. I vårkampen vant HamKam komfortabelt på Ekeberg, mens det på Briskeby var vennskapelig kniving gjennom hele kampen. Det er inspirerende å se nye lag utvikle seg.

Disse 12 sikret Kamma 5-4 mot KFUM:
Steffen, Kim, Andreas, Kjell, Pål (1), Tommy, Eirik (1), Lars (1), Aleks (2), Dawiit, Rebecka og Rune,

Annonse fra Eliteserien: