Dommerkurs

Gule og røde kort på Lillestrøm

Lillestrøm og HamKams Gatelag ble invitert til klubbdommerkurs på Lillestrøm av Fotballstiftelsen. Kursleder Ola Hobber Nilsen delte egne erfaringer som toppdommer.

Annonse:

Åtte lærevillige spillere fra Lillestrøm og HamKams Gatelag møtte opp på Scandic Hotell Lillestrøm for å delta på klubbdommerkurs i regi av Fotballstiftelsen. På bordene lå allerede dommerfløyte, gule og røde kort klare til deltakerne.

I tre timer holdt toppdommer, Ola Hobber Nilsen (nummer tre på kne fra venstre) kurset. Han foralte hvordan reglene var og ikke minst hvordan man bør håndtere situasjoner i barnefotballen. Det er trossalt forskjell på å ta feil innkast som åtteåring på femmerbanen på Prestrud kontra en høyreback i OBOS-ligaen på Briskeby.

Samtidig som han på engasjerende vis ga de fremtidige klubbdommerne råd og tips på veien viste han frem klipp fra gode og mindre heldige dommeravgjørelser fra Eliteserien. Underveis stilte deltakerne i salen flotte og konstruktive spørsmål som Nilsen kunne gi gode svar på.

Etter kurset sto Selim Emeci (nede til høyre på bildet) fra Fotbalstiftelsen klare med spesialbestilte dommerdrakter og kursbevis til hver av deltakerne som nå kan kalle seg klubbdommere.

Annonse fra Eliteserien: