Årets julegave - Mina Kjørum og Selma Bakke forlenger!

HamKam Kvinner scora 75 mål i årets seriespill. I begge avdelinger i 2.divisjon var det kun opprykkslagene Odd og Viking som satte flere baller i mål. Hvis vi skulle satt fingeren på én posisjon som spesielt viktig for våre målpoeng i år, må det bli kantene. Her har vi hatt en av de yngste i troppen på den ene siden, og en av de mest erfarne på den andre. Mina Kjørum og Selma Bakke har drevet motstandernes backer til vanvidd i hele 2023, og nå forlenger de begge sine kontrakter for å fortsette sitt skapende spill.

Annonse:

Mina Kjørum har vært en konstant trussel – og løpt fra - samtlige backer denne sesongen, og står bokført i sin første Kamma-sesong på seniornivå (hun begynte sine fotballår også i HamKam) med 7 mål og 11 assists på 22 kamper i år. Hun er fortsatt motivert og alderen er det ingen som kan gjette:

- Det var veldig gøy å spille fotball med den fine gjengen i år, spesielt på høstsesongen. Det trigga meg ekstra til å forlenge spill i grønt og hvitt. Jeg tror vi kommer til å fortsette der vi slapp i år, og har stor tro på at vi skal klare å nå målene våre i 2024. Det vil jeg få med meg på bana, ikke tribuna, sier en entusiastisk Kjørum.

8.png
Evigunge Mina Kjørum er klar for Kamma også i 2024

Selma Bakke på den andre kanten har kjørt karusell med motstanderne, og Kolbu-jenta ble delt toppscorer med sine 11 mål, og har notert seg for 4 assists på 26 kamper i årets 2.divisjon. Den unge landslagsspilleren er fornøyd med utviklingen hun får på Briskeby:

- Jeg valgte å forlenge med HamKam Kvinner fordi det er en klubb som er godt tilrettelagt for min videre utvikling som fotballspiller. I tillegg har klubben klare ambisjoner om opprykk i 2024, som trigger meg, og som jeg ønsker å bidra til sammen med et godt team og gode lagkamerater.

16.png
Selma Bakke i 2023. J17-landslagsspilleren forlenger sin kontrakt ut 2025-sesongen.

To viktige re-signeringer i boks lettet trykket på sportssjefens skuldre f:

- Litt enklere å kunne unne seg noen timer med juleferie nå. Jeg tør våge påstanden at vi har de beste kantene i både 2. og 1.divisjon. De har kvaliteter med ball som ligger på et meget høyt nivå, og jeg tror jeg kan telle på to hender antall ganger noen backer i divisjonen har klart å stoppe dem i år. Da er det soleklart vi er svært fornøyde med å ha de begge med videre. De blir sentrale brikker i arbeidet med å heve kvaliteten enda et hakk inn mot ny sesong, og i tillegg representerer de to svært viktige aspekt for oss. Ungdommelig kraft, teknikk og kreativitet i Selma, og erfaring, kvalitet og smartness i Mina. Utmerket kombo, påpeker Overmo.

En annen kantspiller fra årets sesong, Camilla Bekkevold, har tatt beslutningen om ikke å bli med videre. Den offensive og hurtige spilleren ble hentet til klubben i slutten av sommerens overgangsvindu fra Brumunddal. Skader og sykdom preget høsten, og hun fikk notert seg kun for fire kamper siden overgangen i august. Bidragene i de kampene hun spilte var derimot gode, og avgjørende i perioder med andre ute av spill. Hun har også vært en super lagkamerat i perioden og bidratt med godt humør under hele sitt opphold på Briskeby.

- Det har vært fint å få være en del av HamKam, med en veldig fin spillergruppe og et godt og dyktig trenerteam. Med skade og sykdom ble det ikke helt som jeg håpet, og med flere år med noen av de samme plagene, ser jeg meg nødt til å la kroppen få hvile ei god stund. Jeg ønsker Kamma masse lykke til kommende sesong!

HamKam Kvinner takker Camilla for hennes bidrag i høstsesongen og ønsker henne velkommen tilbake ved en senere anledning. Og så er vi samtidig svært glade og stolte av å ha med de to andre kantspillerne Selma og Mina med videre i 2024-sesongen, og ønsker alle følgere riktig god jul.

Annonse fra Eliteserien: