Avansement på sin tidligere hjemmebane

VIDEO/BILDEGALLERI:: Kristian Eriksen (bildet) var blant målscorerne på Sentralidrettsplassen i Elverum onsdag kveld:

Elverum - HamKam 1-3 (1-1);

Sentralidrettsplassen Elverum, 2. runde NM Menn 2022

Scoringer: 1-0 Jan Inge Lynum (23`), 1-1 Vegard Kongsro (35`), 1-2 Kristian Eriksen (54`), 1-3 Jonas Enkerud (83`).

Dommer: Tom Harald Hagen, Brandval IL

Gult kort: Ingen.

Rødt kort: Ingen.

HamKam (3-5-2); Lars Larsson Jendal - Fernan Faerron (Vetle Skjærvik, 46 min.), Fredrik Sjølstad (Hasan Kurucay, 78 min.), Halvor Rødølen Opsahl - Aleksander Melgalvis, Emil Sildnes (Kristian Lønstad Onsrud, 46 min.), Kobe Hernandez-Foster, Kristian Eriksen, Vegard Kongsro - Yuriy Yakovenko (Jonas Enkerud, 46 min.), Pål Alexander Kirkevold Eduards Daskevics, 84 min.).

-------------

Gjestene spilte seg frem til en dødball tidlig i kampen og så ut til å ta initiativet fra start av, men hjemmelaget i hvitt og svart tok styringen etter to-tre minutter og viste tydelig at de var ute etter å gi avansementet en sjanse. Etter 23 minutter kontrer de inn ledelsen ved Jan Inge Lynum som plutselig er alene med keeper. Trønderen gjør ingen feil og vipper ballen elegant over Lars Jendal i Kamma-buret.

I det uret bikker 30 minutter får gjestene fra Hamar kontroll på kampen igjen, og etter 35 minutter stanger Vegard Kongsro inn utlikningen med et sterkt hodestøt. Et godt slått hjørnespark av Aleksander Melgalvis.

Jakob Michelsen gjør tre bytter i pausen. Jonas Enkerud, Kristian Lønstad Onsrud og Vetle Skjærvik erstatter Yuriy Yakovenko, Emil Sildnes og Fernan Faerron.

Ti minutter ut i andre omgangen kombinerer Kristian Eriksen og Aleksander Melgalvis fint ute på høyresiden før sistnevnte vipper ballen inn igjen i feltet. Der vinner den tidligere Elverum-spilleren sin duell og header ballen flott ned i lengste hjørnet.

Sju minutter før slutt satte en annen tidligere Elverum-spiller ballen i nettet. Jonas Enkerud får touchet et innlegg fra sju meter og ballen trillet sakte men sikkert inn i lengste hjørnet.

Noen minutter senere var en annen innbytter i Eduards Daskevics farlig frempå. Alene med keeper prøver han skru ballen forbi en utrusende keeper, men Elverum-keeperen får en fot på ballen og får avverget til et hjørnespark. HamKam er videre til tredje runde som spilles allerede neste uke.

Vi kommer tilbake med mer når trekningen er unnagjort i morgen.