- Avansement som gjelder

Brumunddal - HamKam 1-2 (0-1);

Sveum idrettspark, 800 tilskuere - 1, runde NM Menn

Scoringer: 0-1 Albert Berisha (3`), 1-1 Jonas Jensbak Nysæter (51`), 1-2 Jonas Enkerud (83`).

Dommer: Sebastian Mikalsen, Rygge IL.

Gult kort: Gaute Granmo (Brumunddal), Niklas Rekdal (HamKam).

Rødt kort: Ingen.

HamKam (3-5-2); Lukasz Jarosinski - Vetle Skjærvik, Halvor Rødølen Opsahl, Kristian Lønstad Onsrud - Aleksander Melgalvis, Emil Sildnes, Morten Bjørlo, Niklas Rekdal (Jonas Enkerud, 64 min.), Davod Arzani (Rasmus Lindkvist, 78 min.) - Albert Berisha, Jibril Antala Abubakar (Kristian Eriksen, 46 min.).

-----------------------------

De helgrønne fra Hamar fikk en trivelig start på besøket på Sveum da et langt innkast etter tre minutter ga resultater. Innkastet til Davod Arzani finner pannebrasken til Vetle Skjærvik som finner Albert Berisha som header ballen videre i nettet bak Joachim Svendsberget i Dala-buret.

Gjestene fortsatte og spille god fotball mot de hvitkledde brumunddølene. Spesielt venstresiden startet friskt og kom seg til flere innlegg. Fra femten minutter og ut kampen jevnet oppgjøret seg derimot til og Brumunddal skapte hodebry for et HamKam-lag som mistet rytmen og ble presset til å gjøre flere feil enn i innledningen av oppgjøret.

Alberts tidlige mål ble beholdningen i første omgang og lagene gikk til pause med en ettmålsledelse til HamKam.

Kort tid etter sidebyttet tildeles hjemmelaget et frispark utenfor seksten. Jonas Jensbak Nysæter stiller seg opp og skrur den over muren og vakkert inn i nærmeste hjørnet forbi en sjanseløs Jarosinski i Kamma-buret.

Det ble en tett og jevn forestilling på Sveum etter dette hvor det skapes få målsjanser foran begge burvokterne.

Joans Enkerud kom inn midtveis i omgangen og hadde en ball i nettet kort tid senere etter et godt hodestøt. Dessverre var linjedommeren oppe med flagget og scoringen ble annulert.

Fem minutter etter at Rasmus Lindkvist kom inn på venstresiden ble det uttelling for gjestene. Rasmus stikker i bakrom og blir spilt fri. Han spiller ballen over på motsatt side inne i sekstenmeteren. Alle venter på at Albert Berisha skal avslutte, men han finner sin spisskamerat inne i feltet. Jonas Enkerud klarer å hente ballen inn, ta et par rolige touch før han iskaldt triller ballen i lengste hjørnet.

Brumunddals kaptein, Markus Haave Andersen hadde en stor mulighet til å utlikne like før slutt da han kom alene med vår keeper. Lukasz gjør en strålende redning og sørger for at HamKam avanserer til andre runde,