Bekmørk aften i Stavanger

Etter en solid start på årets sesong, dro Jakob Michelsens disipler til Stavanger for å møte Viking i sesongens 4. serierunde. Det endte med et forsmedelig 7-3 tap.

Viking - HamKam 7-3 (0-1);

SR-bank Arena, 4. serierunde i Eliteserien 2023

Scoringer: 0-1 Pål Alexander Kirkevold (23´), 1-1 Nicholas D´Agostino (48´), 2-1 Sander Svendsen (50´), 3-1 Sondre Flem Bjørshol (61´), 4-1 Lars-Jørgen Salvesen (69´), 5-1 Shayne Pattynama (72´), 5-2 John Olav Norheim (74´), 6-2 Zlatko Tripic (78´), 6-3 Aleksander Melgalvis (83´), 7-3 Harald Nilsen Tangen (85´).

Dommer: Marius Hansen Grøtta, Malmefjorden IL

Gult kort: Markus Solbakken (Viking), John Olav Norheim (HamKam), Jens Martin Gammelby (HamKam),

Rødt kort: Ingen.

HamKam (3-5-2); Marcus Sandberg - Brynjar Ingi Bjarnason, John Olav Norheim (Kobe Hernandez-Foster 78´), Vegard Kongsro - Jens Martin Gammelby, Benjamin Thoresen Faraas (Oliver Kjærgaard 65´), William Kurtovic, Kristian Lønstad Onsrud (Tore André Sørås 65´), Aleksander Melgalvis - Henrik Udahl (Rasmus Wiedesheim-Paul 78´), Pål Alexander Kirkevold (Jonas Enkerud 88´).

--------------------------

I Stavanger var kulissene satt for en real batalje da Viking tok i mot HamKam i sesongens 4. serierunde i Eliteserien 2023. En solfylt SR-Bank Arena tok i mot gjestene fra Hamar i det som skulle bli et intenst oppgjør.

Ut fra startblokkene er det hjemmelaget som kommer best i gang. Kun etter drøye to minutter finner Sander Svendsen nettmaskene, men målet blir annullert korrekt for offside.

HamKam kommer seg raskt inn i kampen etter Vikings skremmeskudd, og er farlig frempå ved flere anledninger. Både Kirkevold og Udahl kommer til sjanser uten at man klarer å overliste Gunnarsson i Viking-buret.

Etter litt over 20 minutter er nevnte Udahl råsterk og får lagt inn ballen til sin spissmakker som stanger ballen inn i mål. 1-0 til bortelaget som får en drømmeåpning på kampen!

Resten av omgangen er jevnspilt og begge lagene har sine halvsjanser. Kamma rir av Vikings forsøk på redusering, og går inn til pause med en sterk ledelse.

Viking utligner like etter pause da D´Agostino setter pannebrasken på ballen. Kun to minutter etter går hjemmelaget opp i ledelsen med scoring fra Sander Svendsen. En blytung periode for de grønnhvite.

Og det skulle bli mørkere for HamKam. Etter timen får Sondre Bjørshol pirket inn ballen etter mye klabb og babb. Lars-Jørgen Salvesen øker ledelsen for Viking etter ca. 69 minutter. 4-1 til hjemmelaget. Like etterpå sitter den femte ballen i nettmaskene bak Sandberg, og det er Pattynama som er sist på ballen.

I angrepet etter får HamKam corner som Norheim får kjempet inn en redusering. Nå er det fullstendig kaos på SR-Bank Arena og kun to minutter senere setter Tripic inn kampens åttende mål fra straffemerket.

Melgalvis får et drømmetreff etter 83 spilte minutter, og klemmer inn det tredje for bortelaget. Dette ble bare en mager trøst, for like etterpå setter Harald Nilsen Tangen inn 7-3 for Viking som også ble kampens siste mål.