Da Gatelaget varmet opp for Maria Mena

Gatelaget er ikke vant til å spille foran veldig mange mennesker og heller ikke til å snakke foran et stort publikum. Under Utstillingsplassens (UPL) årlige leietakerkonsert fikk Aleks og Pål fra Gatelaget lov til varme opp rundt 1.500 personer i en halv time før Maria Mena entret scenen. Og gutta leverte til terningkast seks!

Annonse:

"Fra rus og utenforskap - til fotballglede og håp" var overskriften på presentasjonen Pål og Aleks leverte foran et ekstremt fokusert og lydhørt publikum. 

- Jeg trodde vi skulle på konsert og så får vi dere midt i trynet, kommenterte en tydelige beveget gjest i salen etter at gutta hadde fortalt om eget liv før og etter fotball og HamKam kom inn i livet. 

DETTE ER GATELAGET
Lagets leder, Kai Kristiansen ga gjestene en kjapp bakgrunn om hva Gatelaget i HamKam faktisk er, før han overlot mikrofon og oppmerksomhet til spillerne. Og de leverte en prestasjon det virkelig stod respekt av.

- Vi var veldig spente på om gjestene ville høre etter når det var vår tur, eller om de var mer opptatt av å skravle og kose seg, forteller duoen, som aldri har stått foran så mange mennesker tidligere.

DEN BERØMTE KNAPPENÅLA
Og publikum ga umiddelbar respons og når guttene fortalte sine egne historier var det helt tyst i salen. Alle øyne fulgte med opp på scena og applausen var raus, varm og inkluderende underveis og til slutt.

Det var ikke uten grunn av gutta nesten sprakk av stolthet back-stage og med nymalt selvtillit kunne gi stafett-pinnen videre til ei noe mer scenevant Maria Mena. 

- Dette var en vanvittig sterk opplevelse! Både medspillerne og ledere som stod i salen og klubben vår er fryktelig stolte over alt spillerne får til. Ikke bare de to som stod på scena, men også alle de andre som hver eneste dag finner grunner til å ta kloke valg og hvordan mange bruker nettopp fotball og HamKam i sin personlige knalltøffe kamp, sier Kai Kristiansen som sammen med spillerne ble overrasket med en gave etter foredraget.

OPPLEVELSESTUR
Direktør Marked i UPL, Nils Olssøn Østby-Deglum, hadde med seg en sjekk som bevis på at Gatelaget er invitert til Mosvika neste år, for en kombinert treningsleir og opplevelsestur.

- Å være samarbeidspartner med Gatelaget er noe som virkelig gir mening for oss i UPL og vi er svært glade for at dere ville og våget å gi oss et usminket og tøft bilde fra tida før og etter dere kom inn i HamKam, sier Østby-Deglum og overrakte Pål og Aleks den synlig beviset på at spillerne kan glede seg til en fantastisk tur til Mosvika.

Annonse fra Eliteserien: