De gamle er fortsatt både eldst og viktigst

(Lillestrøm - HamKam 5-7): De fleste har vært med siden oppstarten. De er alle over 40 år. De fylte bussen på bortekampene høsten 2019 da unggutta valgte å bli hjemme. De møter på alle treninger og jaggu var det de samme guttene som spilte hovedrollene fra Kamma slo Lillestrøm på bortebane.

Det kan være ugreit å trekke fram enkeltspillere, men denne gangen kommer det til å handle mest om keeper-Kjell, kaptein-Kim, Aleks og Dawiit. 

Kvartetten som alltid stiller opp og som legger sin personlige ære og prestisje i at Gatelaget i HamKam skal være et lag å stole på. Sportslig har kvartetten alltid forsøkt å være på sitt aller beste, og selv om de også har hatt mindre gode dager på fotballbanen, stiller de alltid opp på neste trening og kamp. Hver eneste uke - hele året.

Mot Lillestrøm fikk vi også oppleve at alle fire spilte opp mot sitt aller beste samtidig, og det var gamlegutta som stod midt i haugen med Kamma-spillere som jublet etter kampen.

Kjell spilte en prikkfri kamp mellom stengene og gjorde at bortelaget hang med gjennom hele kampen. Keeper-kjempen er fortsatt av ligaens aller beste målvakter. Foran ham spilte Kim sesongens klart beste kamp, og enda bedre ble han da en skade på Ørjan gjorde at han måtte spille hele kampen - uten mulighet til å bytte. 

Lengst framme på bana sørge Dawiit for to vakre scoringer - begge ganger nettet han med en ro og besluttsomhet kun storscorere har.

Og til slutt så har vi Aleks. Spilleren som har blitt plassert i forsvar i absolutt alle kamper han har spilt siden 2017, men som sjøl tok initiativet til å bli testet ute på kanten. Et forsøk den selvutnevnte manageren ikke hadde spesielt mye tro på, men som han motvillig gikk med på likevel.

Og Aleks beviste med all tydelighet at hans ide var langt smartere enn hva treneren hadde spådd. Med en løpsvilje som overgår alle grønnbuksene toget Aleks opp og ned både offensivt og defensivt. Og på stillingen 4-3 til hjemmelaget valgte Aleks i tillegg å score sine to første seriemål for Kamma. I løpet av ett minuttet snudde Aleks kampen med to kjappe og sørget for en nydelig seier på bortebane.

Kampene mot Lillestrøm var noen sesonger tilbake veldig jevne, før LSK plutselig vant kampene mot HamKam med 10 mål. Slik har også styrkeforholdet mellom lagene vært en stund, før Kamma nå plutselig var på høyde med Løse Fugla fra Åråsen igjen, etter å ha spilt en nydelig bortekamp.

10 Kamma-spillere ble til ni da Ørjan ble skadet i en mosterduell foran eget mål tidlig i første omgang. Kollisjonen mellom Ørjan og LSK-spilleren var såpass voldsom og Ørjan skadet kneet såpass at han måtte gi seg. 

Med kun to innbyttere løftet samtlige HamKam-spillere seg opp mot eget sportslig toppnivå og brukte alt de hadde av krefter på å gjøre laget så godt som mulig. Slik kamper er hva ei spillergruppe drømmer om å få oppleve sammen. Kampen mot LSK var dagen hvor en skadet Ørjan var både mest ivrig og gladest av samtlige da Kameratene fra Briskeby tok med seg tre poeng hjem. At han nesten ikke klarte å ga fra banen og inn i garderoben brydde han seg ikke om.

Lee utgjorde en svært solid forsvarspar sammen med Kim, mens debutant Andre brukte alt han hadde av krefter på midtbanen sammen med teknikeren Morten. Eirik spilte sin beste kamp for sesongen ute på kanten og viste at han både mestrer høyt og lavt tempo med ball. Variasjon i tempoet gjør Eirik enda bedre.

Helt på topp brukte Andreas både krefter og muskler mot tøffe LSK-gutter og gjorde en formidabel jobb for laget.

Disse 10 sikret HamKam tre poeng mot Lillestrøm: Kjell, Kim, Lee, Ørjan (1), Eirik (2), Morten, Andre, Aleks (2), Dawiit (2), Andreas.

Trener-Kai

Annonse fra Obos-ligaen: