- Deilig seier foran fansen!

HamKam - Sogndal 2-1 (1-1);

Briskeby, 7. serierunde

Tilskuere: 1802

Scoringer: 0-1 Akor Adams (15`), 1-1 Jonas Enkerud - straffe (40`), 1-2 Kristian Eriksen (61`).

Dommer: Harald Røvig Sletner, Rustad IL

Gult kort: Hasan Kurucay, Albert Berisha (HamKam), Martin Roseth (Sogndal)

Rødt kort: Ingen.

HamKam (3-4-3); Juliam Faye Lund - Vetle Skjærvik, Steinar Strømnes, Hasan Kurucay - Aleksander Melgalvis, Morten Bjørlo (Halvor Rødølen Opsahl, 90 min.), Kristian Lønstad Onsrud (Albert Berisha, 85 min.), Rubén Alegre Guerra - Kristian Eriksen, Jonas Enkerud, Rasmus Lindkvist (Emil Sildnes, 55 min.).

------------------------------

HamKam tok kommandoen fra start og var farlig frempå tidlig i første omgang uten hell. Så kommer et dødballtrykk fra gjestene hvor alle gode ting er tre, for dem. På hjørnespark etter et korridorfrispark og et langt innkast skulle Akor Adams få heade inn ledelsen til Sogdnal.

Hjemmelaget tok umiddelbart over taktpinnen igjen og kunne utliknet omtrent rett fra avspark med det ender i stedet med et hjørnespark.

Fem minutter før slutt skulle det fortjente utlikningsmålet komme da Aleksander Melgalvis får vippet ballen over Morice i Sogndal-buret og blir felt sekunder senere. HamKams toppscorer, Jonas Enkerud er sikker fra ellevemeteren og HamKam utliknet rett før pause.

Etter pause får Sogndal litt kontroll på kampen da dem igjen får et dødballtrykk. Denne gangen klarer Kamma-gutta å stange vekk ballene som kommer inn i feltet. I det sekstiførste minutt reiser Briskeby seg da Kristian Eriksen får sitt andre forsøk på å sende HamKam i ledelsen. På det andre skulle det skje og Morice måtte plukke ut ball nummer to for dagen.

Sogndal prøver å sette et trykk på tampen, men et skudd fra Endre Kupen som treffer tverrliggeren er eneste beholdningen på tampen og HamKam tar tre nye solide poeng. På lørdag venter nok et tøft oppgjør da grønnbuksene reiser over mjøsbrua for lokaloppgjør mot Raufoss.