Den livsfarlige 7-3 ledelsen

(Lyn - HamKam 7-7): HamKam hadde aldri møtt Lyn tidligere før lagene møtes i Oslo onsdag. Lyn på sin side hadde til gode å ta poeng i seriespillet før Kamma kom på besøk. Kaptein-Kim på bildet og de øvrige spillerne sørget for å oppføre seg som de perfekte gjestene og sprakk akkurat nok til at lagene delte poengene.

Lenge så det ut til at gjestene fra Hamar skulle klore med seg tre poeng fra Oslo, men som kjent er en 7-3 ledelse noen minutter før slutt fotballens aller farligste ledelse. Vesentlig farligere enn 2-0, som mange i årevis har påstått er den verste ledelsen.

For når kampens unge og gode dommer blåste av kampen, jublet jaggu hjemmelaget for 7-7, poengdeling og et historisk poeng til klubben fra Oslo.

ENORM GLEDE
Kollapsen kan sikkert forklares på mange måter, men verken balltap, hodemist, tuneller, feilpasninger, varmen eller markeringssvikt slår det viktigste i fotball: den intense Lyn-viljen til og gleden over å endelig ta seriepoeng. Vilje og glede er heldigvis fortsatt det viktigste i fotball.

At Kamma mistet viljen til å gjøre ting sammen det siste kvarteret er både smertefullt og lærerikt. Lærerikt nok til at laget kan gjøre ting annerledes neste gang HamKam leder 7-3 rett før slutt.

STERK DEBUT
I kampen mot Lyn fikk Younes spille sin aller første kamp som keeper. Debutanten mellom stengene spilte totalt sett en veldig fin kamp.

Foran på bana fikk en korsbåndskadet Kussasi endelig lov til å spille noen minutter. Med "livet" som innsats spilte han tre minutter før pause, hadde en målgivende pasning og ble tatt av banen.

Etter pause fire nye minutter, hvor han avsluttet med å bli felt og skaffe bortelaget straffe. Perfekte innhopp og akkurat like mye/lite korsbåndskadet etter kampen som før.