Dramatiske sluttminutter i Haugesund

Det ble dramatiske sluttminutter da FKH vant 3-2 på Haugesund Sparebank Arena. Hør hva Rasmus Wiedesheim-Paul har å si om kampen.

FK Haugesund - HamKam 3-2 (1-0);

Haugesund Sparebank Arena, 2. serierunde i Eliteserien 2023

Scoringer: 1-0 Mads Sande (44´), 2-0 Sory Diarra (48´), 2-1 Benjamin Faraas (83), 3-1 Oscar Krusnell (89´), 3-2 Wiedesheim-Paul (90+2)

Dommer: Svein Tore Sinnes, Flekkefjord FK

Gult kort: Sory Diarra (Haugesund), Benjamin Faraas (HamKam)

Rødt kort: Ingen.

HamKam (3-5-2); Marcus Sandberg - Brynjar Ingi Bjarnason, Fredrik Sjølstad (Vegard Kongsro 33), John Olav Norheim - Jens Martin Gammelby, Oliver Kjærgaard (Faraas 45), Kobe Hernandez-Foster (Wiedesheim-Paul 73), Kristian Lønstad Onsrud (Sørås 45), Aleksander Melgalvis (Kurtovic 73) - Henrik Udahl, Pål Alexander Kirkevold.

---------------------

Med seier mot Sandefjord i bagasjen tok guttene turen vestover og til Haugesund i jakten på nye poeng. Haugesund Sparebank Arena var nærmest fullsatt for ettermiddagen, og det var duket for en flott fotballkamp.

Jakob Michelsens 11 utvalgte fra serieåpningen fikk fornyet tillit, og virket påskrudde fra første fløyteblås.

Kampens første store sjanse skulle dog vente på seg. De første femten minuttene var svært jevnspilte, og ingen av lagene klarte på sette et nevneverdig preg på matchen.

Etter drøye 20 spilte minutter er hjemmelaget farlig frempå, men Marcus Sandberg hindrer Haugesund fra å finne nettmaskene.

30 minutter inn i kampen blir Sjølstad liggende nede etter en duell mot Diarra. Smellen treffer hodet, og etter forrige kamps kollisjon med Melgalvis er vår nummer 23 igjen nødt til å bytte. Inn kommer Vegard Kongsro.

Førsteomgangs første skikkelige sjanse kom i omgangens siste spilleminutt. Haugesund med en corner HamKam får headet ut, men der stod Mads Sande i returrommet og klinket ballen i mål fra 15 meter. Vi ligger altså under 1-0 til pause.

Jakob Michelsen tok affære raskt, og inn etter pausehvilen kom Tore André Sørås for en skadet Onsrud, og Faraas erstattet Kjærgaard.

Bare få minutter inn i 2.omgang får Haugesund straffe. Sory Diarra gjør ingen feil fra straffemerket, og setter ballen rolig ned i det venstre hjørnet. 2-0 til Haugesund.

HamKam kom mer og mer inn i kampen etter straffescoringen, og Gammelby spiller Faraas gjennom etter ca. 56 minutter. Dessverre for Kamma blir ballen litt for lang for at Faraas får avsluttet på mål.

Udahl skapte en sjanse helt på egenhånd like etterpå da han sterkt vendte seg forbi flere Haugesundspillere før han fikk avsluttet. En god Selvik i hjemmelagets mål fikk fistet ballen ut til corner.

På den påfølgende corneren er det like før Melgalvis får stanget ballen inn, men kapteinen fikk ikke pannebrasken på ballen. Etter 73 spilte minutter gjør HamKam to nye bytter. Inn kom Wiedesheim-Paul og Kurtovic, og ut gikk Melgalvis og Hernández-Foster.

Med syv minutter av ordinær tid igjen tenner Benjamin Faraas et håp for bortelaget. Med et kamuflert skudd setter unggutten inn sitt første mål for sesongen.

Håpet føltes kortvarig da Haugesund få minutter etter reduseringen økte til 3-1, men dramatikken var ikke over. Rasmus Wiedesheim-Paul får sin første Eliteseriescoring for Kamma og håpet var igjen tent. Dette med et drømmetreff på halvvolley.

Kampens siste minutter er preget av et enormt press, men HamKam makter ikke å komme tilbake. Det ender med et 3-2 tap i Haugesund.