Effektive rekrutter sikret seier

Det ble et hett lokaloppgjør på Gaalaasbana når solsteiken dro temperaturen opp mot tredvetallet mandag kveld.

Furnes - HamKam 2 - 0-4 (0-1);

Foran en bortimot fullsatt hjemmetribune ble det servert tidvis god og underholdene fotball fra begge lag, hvor begge lag har flere gode muligheter. Flest store sjanser har nok hjemmelaget, mens HamKam-rekruttene er det mest effektive laget på banen.

To gode keepere fikk også vist seg frem i solskinnet på Furnes. Ole Runar Aasen Svaet for Furnes hadde flere gode redninger, blant annet på bildet. Men, keeperduellen vinner Andreas Hippe Fagereng som redder oss med flere tigersprang, spesielt i andre omgang. I tillegg er sisteskansen solid ute og bokser vekk farligheter i feltet på hjemmelagets dødballer.

Kampens første mål ble satt inn av Johnny Buduson kun minutter før Kjartan Øxseth blåste av første omgangen. Etter klabb og babb inne i femmeteren til Furnes får til slutt Johnny pirket ballen over streken - i en viktig fase av kampen.

En rolig start på omgangen blir raskt snudd om til et mer fyrverkeri av en fotballkamp hvor det ble skapt sjanser i begge ender av banen. Til tross for at Furnes-gutta hang godt med og spilte god fotball er det HamKam-rekruttene som får nettkjenning når Luca Taouss Sveen får tid til å fyre fra tjue meter. Ballen gikk via stolpen og inn i nettet bak en utspilt Svaet i Furnes-buret.

Perioden etter målet til Luca kjørte Furnes kampen totalt, og det var kun en svært opplagt modøl i HamKam-buret som holdt gjestene unna baklengs.

Unggutta som i anledningen spilte i helhvitt ristet av seg presset og fikk nok en nettkjenning når Eirik Jacobsen spiller Henrik Thorkildsen flott gjennom alene med keeper. Sistnevnte hadde ingen problemer ved å plassere ballen kontrollert forbi keeper.

Kampens siste nettkjenning og spikeren i kista var det Nicholas Mickelson som fikk æren av å sette inn når han mottok ballen fra Ahmed Ziad Saleh inn i feltet, unggutten var iskald og la ballen til rette før han klinte til. Svaet var på ballen, men skuddet var såpass hardt at ballen snek seg inn i nettmaskene.

Dermed endte kampen med en solid borteseier til HamKam-rekruttene mot et godt Furnes-lag som ga oss kamp helt inn. Vi takker de helgrønne for kampen, og ønsker dem lykke til videre i sesongen.

4. divisjon avdeling 2, seriekamp 10

• Gaalaasbana, 134 tilskuere

• Furnes - HamKam 2 - 0-4 (0-1)

• Scoringer: 0-1 Johnny Buduson (42`), 0-2 Luca Taoss Sveen (64`), 0-3 Henrik Thorkildsen (81`), 0-4 Nicholas Mickelson (88`).

• Avslutninger: 8-12

• Avslutninger på mål: 3-6

• Dommer: Kjartan Øxseth, Lunderseter IL

• Gule kort: Per Anders Skjelseth (Furnes), Esten Grini, Jørgen Holmlund (HamKam 2).

• HamKam 2 (4-4-2); Andreas Hippe Fagereng - Nicholas Mickelson, Lars Brotangen, Martin Østlie Pettersen, Davod Arzani - Henrik Thorkildsen, Luca Taouss Sveen, Sander Eng Strand, Jørgen Holmlund - Jarmund Øyen Kvernstuen, Johnny Buduson

• Innbyttere: Eirik Jacobsen for Sander Eng Strand (16 min.), Patrick Alfei Sæbø for Lars Brotangen (46 min.), Ådne Midtskogen for Martin Østlie Pettersen (46 min.), Ahmed Ziad Saleh for Jarmund Øyen Kvernstuen (46 min.), Esten Grini for Jørgen Holmlund (61min.), Fredrik Liberg Berg for Patrick Alfei Sæbø (66 min.), Jørgen Holmlund for Davod Arzani (81 min).

• Ubenyttede reserver: Ingen.