Emil Øverby med Hattrick mot Innstranda

Her er Emil Øverby i aksjon mot Bodø/Glimt 2 i forrige seriekamp på Briskeby for HamKam-rekruttene. Lørdag ettermiddag scoret han hattrick og senket Innstranda alene:

HamKam 2 - Innstranda 3-1 (2-0);

Briskeby, runde 3 av Norsk Tipping-ligaen avd. 6 2024

Scoringer: 1-0 Emil Øverby (30`), 2-0 Emil Øverby (37`), 2-1 Igor Longenale (58`), 3-1 Emil Øverby, straffe (64`).

Dommer: Tommy Frydenlund, SK Gjøvik-Lyn

Gult kort: Thorbjørn Kristiansen (HamKam 2), Simen Havn Strysse, Markus Hansen, Emil Hjelmeseth Olsen (Innstranda)

Rødt kort: Ingen.

HamKam 2 (3-5-2); Sander Østraat - Lars Brotangen, Arne Hopland Ødegård, Thorbjørn Kristiansen - Fabian Lesiamito, William Osnes-Ringen, Enok Naustdal, Leo Haug Utkilen (Oskar Stenberg Øien 46), Jonas Rasen - Emil Øverby, Julian Gonstad (Mads Orrhaug Larsen 61).

---------------

Lørdag ettermiddag tok HamKam-rekruttene i mot Innstranda til kamp i Norsk Tipping-ligaen avd. 6 på Briskeby. De fremmøtte fikk se et godt organisert HamKam-lag med en meget giftig spiss på topp i Emil Øverby. Allerede etter et minutt kommer Øverby alene igjennom, men keeper får avverget. HamKam er aggressive fra start og 12 minutter senere er Øverby nok en gang nærme scoring. Frustrasjonen starter å bre seg hos bortelaget, og Simen Havn Strysse prater på seg gult kort etter 13-14 minutters tid. Kampen roer seg litt ned, Gonstad blir spilt igjennom og setter ballen i mål, men blir også korrekt avblåst for offside. Innstranda spiller seg til noen småsjanser og har et godt skudd som går over ved Igor Longenale etter 27 minutter. Like etter blir Gonstad spilt fint igjennom igjen, onside denne gangen. Keeper gjør en god redning, men på returen dukker Emil Øverby opp, 1-0 til HamKam.

HamKam fortsetter å trykke på, noen få minutter senere får Leo Haug Utkilen en kjempesjanse, uten at han klarer å få satt ballen forbi Innstranda-keeper, Tidemann Aartun Nicolaysen. Det skulle allikevel ikke ta lang tid før HamKam meget fortjent setter 2-0, og for et mål det var! Ballen innom "ælle" på én-touch før den havner hos målscorer Øverby på 16-meter'n. Avslutningen går via en Innstranda-spiller og inn nede ved stolpen. Kampen går til pause på 2-0, men ikke før Thorbjørn Kristiansen får taklet på seg et gult kort.

I pausen gjør begge lag ett bytte; for HamKam går Leo Utkilen ut, Oskar Stenberg Øien kommer inn.  På Innstranda går Fredrik Dølvik ut for Herman Wisth.

Andre omgang starter rolig, før Jonas Rasen får skyte fritt fra ca 17 meter etter 57 minutter. Skuddet går utenfor. Minuttet senere gjør samme Rasen en meget viktig takling i egen 16-meter og får hindret en stor målsjans til bortelaget. Dessverre ble taklingen litt mindre viktig noen sekunder senere; keeper Sander Østraat skal spille en pasning under press på egen fem-meter. Ballen går rett i bena til Igor Longenale og spretter inn i mål. 2-1 etter 58 minutter.

Etter 60 minutter takker Julian Gonstad for seg, inn kommer Mads Orrhaug Larsen. Dette fører også til at Arne Hopland Ødegård blir flyttet opp i midtbaneleddet, etter å ha spilt som stopper så langt i kampen.

Rett etterpå blir Emil Øverby felt inne i feltet, og med to scoringer tidligere i kampen er det liten tvil som hvem som skal ta straffa; Øverby setter den kontrollert til side for keeper og 3-1. Dette blir også sluttresultatet, men ikke uten at Øverby også rekker å avslutte i stolpen. HamKam har flere "nesten-muligheter", men de siste 20 blir stort sett transportetappe. En godt gjennomført kamp av Håkon T. Kristiansens mannskap.