En reiseskildring fra Gatelaget

(ODD - HamKam 11-6): På hovedbildet ser dere et standardbilde av to ganske gode fotballag, som har spilte en ganske god og jevn fotballkamp på en ganske god bane, dømt av en ganske god dommer og ledet av ganske engasjerte trenere. Ikke alt som skjedde var i verdensklasse, men gjengen i grønt byr på en reiseskildring fra langturen til Skien. Velbekomme!

Annonse:

Klokka er 07.00 da lagets manager svinger inn på Briskeby, en halv time før planlagt avreise. På vei inn på stadion kjører han forbi kaptein-Kim, som alltid er ute i god tid.

Kledd for å kunne overnatte ute i 20 minus - og med en flott og kledelig hjelm - kommer Hamar kommunes syklende representant, Øystein også inn i god tid. 

Inne i klubbhuset venter Aleks, forsvarsspilleren som har meldt avbud fordi han må jobbe på stadion, Strålende fraværsgrunn og ekstra pluss i boka siden han har kaffen klar.

Kl 07.20 og 10 minutter til planlagt avreise. Fortsatt kun kaptein-Kim på plass, som kan få en travel dag i Skien om ikke flere møter opp.

Kl 07.25 tikker dagens første melding om forfall inn. Godkjent grunn.

Kl 07.27 dukker jaggu både buss og bussjåfør Jan Roger opp, På vei til Briskeby har han plukket opp både Andreas og Andre. 

Kl 07.28 og pulsen hos samtlige roer seg kraftig ned da Matias kommer. En keeper i livet er nesten like bra å ha som ein farfar. 

Kl 07.29 kommer dagens andre forfall. Ny godkjent grunn.

Kl 07.30 rusler en smørblid Metkel inn døra, tett fulgt av Elias som også har kledd på seg sitt bredeste smil.

Kl 07.32 tikker dagens tredje forfall inn. Hattricket i godkjente grunner er i boks.

Kl 07.35 blir arbeidsdagen til Aleks på stadion avlyst og han blir beordret til å slutte seg til troppen.

Kl 07.36 kommer en iskald Eirik inn etter en altfor lettkledd mopedtur. Kalenderen forteller at det er mai, men gradestokken tror ikke riktig på det ennå.

Kl 07.48 humper bussen ut av Briskeby og er endelig på vei.

Endelig på vei til Skien.
Endelig på vei til Skien.

Kl 07.57 plukker vi opp troppens eldste spiller, Dawiit, utenfor spissens egen bopel. Spillere på 60+ skal ha det noe enklere enn de fleste andre.

Kl 08.55 melder Elias bakerst i bussen at han snart må bæsje. 

Kl 09.10 stanser bussen på Skedsmokorset. Som vanlig. Hamar - Skedsmokorset er fortsatt den lengste åpningsetappen laget noen gang har hatt i buss sammen.

Kl 09.25 er bussen fylt opp med spillere som har vært på toalettet, fylt opp kaffekoppene og ser generelt lyst på livet. En nydelig eim av tobakk sprer seg i bussen.

Kl 09.45 fordeles ferdigsmurte baguetter til spillerne. Som vanlig levert av Tor-Ole på KIWI Ridabu.

Kl 10.30 har Eirik drukket noen liter og melder at han gjerne vil ha en tissestopp. Aleks røper at han må det samme som Elias måtte på Skedsmokorset.

Kl 10.40 blir vi forbikjørt av Stabæk, som skal møte Sandefjord. Jan Roger bak rattet banner over at bussen han regjerer sperrer på nøyaktig 90 kilometer i timen. Varianten til de Blaa har mer å gi på med. 

Kl 10.45 stopper vi for andre gang, denne gangen i nærheten av Torp flyplass. Nye toalettbesøk, innkjøp av nødvendige wienerbrød og drikke. Noe som minner om lukten av tobakk sprer seg i bussen.

Kl 11.45 sniker gjengen inn på Skagerak Arena i Skien. Ole fra hjemmelaget løfter bommen for oss på magisk vis og vi får parkere gratis og rett ved garderoben.

Eirik og Kim med utstyret.
Eirik og Kim med utstyret.

Kl 11.46 bærer Kaptein-Kim og Eirik utstyret inn i garderoben.

Kl 11.47 kaster spillerne seg over kaffe, frukt og ikke minst kjeks som står klart i garderoben.

Kl 12.00 er Metkel ferdig skiftet og spør om å få gå ut og varme opp.

Kl 12.10 begynner køa rundt toalettet i garderoben å avta og lederne ser snart muligheten til å late vannet. Jan Roger tar fram sin hjemmelagde niste, som på mange måter minner om snitter. Høy klasse og like høye smørbrød.

Oppvarming
Oppvarming

Kl 12.30 er oppvarming i gang. Tempoet er helt på det jevne, men noen begynner å bli litt svette på ryggen.

Kl 12.45 får keeper-Matias besøk av familie under oppvarmingen, uten at det påvirker fokuset nevneverdig.

Kl 12.55 blåses kampen i gang av dagens gode og joviale dommer.

Kl 13.25 sendes lagene til pause og hjemmelaget leder fortjent, men ufortjent mye. 5-1.

Kl 13.45 og vi  er midtveis i omgangen og HamKam har snudd 1-5 til 6-6. 

Kl 14.00 vinner ODD andre halvdel av omgangen med 5-0 og kampen 11-6. 

Sliten gjeng.
Sliten gjeng.

Kl 14.10 oppsummerer spillerne kampen i garderoben. Alle er fornøyde med egen og lagets innsats og samtlige har brukt opp alt de hadde av krefter. Vi taper også med ett poeng på fair play, men akkurat i øyeblikket er alle våre fire, flotte jenter ikke klare for kamper.

Kl 14.30 Får Kamma servert nydelig kyllinggryte på stadion med våre gode venner fra Skien. Morten Fevang, som har spilt en håndfull med A-kamper for ODD før han ble trener for Gatelaget i Skien, råder Jan Roger om å kjøre via Siljan på vei tilbake. Jan Roger, som ikke vet forskjellen på Harestua og Bekkestua, later som har vet hvor han skal kjøre og velger ikke feil retning før vi kommer ut på parkeringsplassen utenfor stadion.

Kl 15.30 stønner Eirik fram at han nok en gang må tisse noe veldig.

Kl 15.40 stanser vi like ved Holmestrand og Burger King. Andre signaliserer høyt at han bare MÅ ha en burger, til tross for at vi for en drøy time siden spiste på stadion.

Kl 15.55 er gjengen klar til avreise igjen. Andre, som bare MÅTTE ha en burger et kvarter tidligere, kommer plutselig på at han har glemt å kjøpe en burger. Så mens alle er på plass i bussen, løper han ut igjen og etter seks minutter kommer han burgerspisende og smilende tilbake.

Verdens beste sjåfør uten retningssans
Verdens beste sjåfør uten retningssans

Kl 17.10 har Jan Roger bak rattet kjørt ypperlig denne dagen og innvilger seg sjøl og bussen en siste stopp ved LETO-hallen. Diesel til bussen og turens siste innkjøp av wienerbrød for lagets målvakt, Matias. Målvakten klarer å kaste innpå et halv dusin med godsaker på en slik tur. Uten at han blir tung i shortsen.

18.30 hviner bussen av glede inn på Briskeby. En lang dag som Kamma-representanter er endelig over. Turen er gjennomført i selskap med tre av bussens gule varsellamper, som svakt ropte forgjeves om hjelp, kun for å bli sett - ikke hørt.

Godsaker på Matias
Godsaker på Matias

Her er gjengen som var HamKams representanter på turen til Skien: Matias, Kim, Andreas, Elias, Aleks, Metkel 2, Eirik 2, Andre 2, Dawiit, 

Takk for turen og takk for en strålende dag!

Trener-Kai

 

 

Annonse fra Eliteserien: