Endelig fikk Gatelaget juble sammen med Banden

(HamKam - Ranheim 5-1): Vi er alle kamerater, men noen kamerater er likevel helt spesielle. At Banden var på plass mot Ranheim er i seg sjøl veldig hyggelig, at de fyrte opp bluss under under innmarsjen, sang Kamma-sanger under hele kampen og jublet sammen med laget etter kampen var magisk. Lørdagskvelden på Briskeby var svaret om noen fortsatt lurer på innholdet i Kamerat-begrepet.

Annonse:

HamKam er ett av 27 (!) gatelag i Norge. Disse lagene har masse til felles og veldig mange av lagene lykkes godt både på og utenfor banen. At Kamma har fått en fortjent og synlig plass i klubben fra Briskeby er det mange grunner til, men den aller viktigste er at hele HamKam har omfavnet laget siden oppstarten i 2017.

På samme måte har spillerne på Gatelaget blitt stolte ambassadører for HamKam, og de sprakk nesten av stolthet under innmarsjen mot Ranheim. Å bli møtt av syngende supportere - med bluss - under innmarsjen gjorde at hjemmelaget vokste seg store og sterke.

PUBLIKUMSREKORD
Lagets manager studerte hjemmelaget på litt avstand under spiller-presentasjonen og samtlige i grønt og hvitt koste seg glugg i hjel. Plutselig var all nervøsitet borte og samtlige kjente på samhold og en vanvittig mestringsfølelse. Og alt dette skjedde foran et rekordstort hjemmepublikum, siden lagets trofaste supportere selvsagt var på plass også denne gangen.

Normalt spiller Gatelaget sine hjemmekamper onsdag klokka 12.00, som ikke er veldig publikumsvennlig. Lørdag kveld klokka 18.00 derimot - i flomlys - gjorde at flere enn normalt kom for å se hjemmelaget møte Ranheim.

REVANSJE
Våre venner fra Trondheim er et forholdsvis nystartet lag, men som veldig imponerende gikk helt til topps i turnering i Molde tidligere denne uka, blant annet etter å ha slått HamKam. På lørdag fikk Kamma sin revansje og kunne ta bølgen sammen med Banden etter en time med god fotball.

Bakerst stod Kjell og Christer hver sin prikkfri omgang. Kun en gang scoret et skadeplaget Ranheim.

I forsvart spilte kaptein Kim som vanlig solid. Lee brukte alt av krefter på å gjøre ting skikkelig, Andreas blir stadig bedre i posisjonsspillet sitt og debutant Kristian smilte fra øre til øre gjennom absolutt hele kampen.

På midten var Morten imponerende rolig med ballen, Eirik langt roligere og tryggere enn på lenge, Pål slapp ned skuldrene allerede fra start og dagens andre debutant, Dennis beviste at han kommer til å bli virkelig god med enda flere treninger i beina.

Sentralt på midten spilte Tommy nok en gang veldig bra, mens kveldens tredje debutant, Taer viste meget høy klasse med ballen. 

Foran jaget Rune, Amalie og Rebecka godt gjennom hele kampen og Rune sitt forarbeid til 3-0 var kanskje høydepunktet for oss på sidelinja. Rolig mottak, fulgt av presis pasning til Tommy, som scoret.

MINNE FOR LIVET
Resultatet i kampen mot Ranheim var langt fra det viktigste for HamKam, men det vil være ren løgn å si at stemningen var trykket i garderoben etter kampen. Å vinne kamper gjør absolutt alt mye lettere, og flere av spillerne mente at opplevelsen de hadde lørdag kveld på Briskeby kommer høyt opp på lista over store øyeblikk fram til nå i eget liv. 

At det skjer med Kamma-trøya på forteller at livet som spiller på Gatelaget er viktig for mange.

Og apropos mange - Gatelaget i HamKam har brukt 21 (!) forskjellige spillere i turneringen i Molde og kampen mot Ranheim denne uka.

Disse spilte foran Banden lørdag kveld: Kjell, Christer, Kim, Andreas, Lee, Kristian, Morten (1), Eirik, Taer (2), Tommy (2), Pål, Dennis, Amalie, Rune og Rebecka. I tillegg spilte Eliaz for Ranheim i denne kampen.

Trener-Kai

 

 

 

 

 

Annonse fra Eliteserien: