Enorm fotballglede og borteseier

(Moss - HamKam 2-16): Serieåpningen mot Moss var etterlengtet hos samtlige Kamma-gutter. For en av spillerne våre, Andreas, var kampen i tillegg et nydelig comeback. Midt i andre omgang banket Andreas inn to mål på kort tid og strålte da han fikk hvile noen minutter. - For et kick! Jeg er så glad, oppsummerte spissen.

For å sette comebacket i perspektiv: Andreas spilte mot Sandefjord på Marienlyst i Drammen da Kamma spilte sin første kamp mot et annet Gatelag i 2017. Da tapte Kamma 31-1 (!)

Kontrasten var derfor enorm da samme mann scoret fire ganger mot Moss og kom til seg selv med verdens bredeste smil og med begge hendene over hodet. Beskjeden om å bli byttet ut tok han med et smil og ga trener-Kai en klem på plass på sidelinja.

Oppgjøret mot Moss var spennende i en omgang, men etter pause var gjestene fra Briskeby sjefer. Målene trillet inn og mossingene fikk en tøff halvtime. Likevel er det imponerende å se hjemmelaget fortsette å forsøke å spille fotball, selv om humøret selvsagt sank det siste kvarteret.

For HamKams del var kampen en fin start på sesongen og masse spilletid for de ni spillerne som var med til Melløs. Humøret var godt i gruppa, pasningene var langt flere og mer presise etter pause. Summen av alt det gjorde at en jevn kamp ble til en bortedominert affære.

Tommy (på arkivbildet) glemte igjen fotballskoene sine på Hamar, men fikk låne et par av hjemmelaget. Som takk for hjelpen scoret midtbanespilleren seks ganger. Til slutt fikk han hvile, siden mosseskoa var litt små og føttene skrek etter frisk luft og bedre plass.

Keeper-Kjell var litt rusten i generalprøven mot Raufoss, men mot Moss var han tilbake på sitt høye nivå.

Forsvarstrioen Kim, Kristoffer og Ørjan spilte tøft og fint foran egen mål, i tillegg til å være gode og rolige med ball.

På midten er Tommy allerede nevnt. Eirik var langt roligere enn på en stund og da er han en håndfull for de fleste motstandere. På andre siden vrikket Pål på rumpa med stadig mer selvtillit og helt på topp spilte både Andreas og Dawiit smart. Andreas som avslutter, Dawiit som tilrettelegger.

Resultatet i en slik kamp er det aller minst viktige. Å fylle opp bussen med Kamma-spillere, kjenne at pulsen stiger litt da dommeren blåser og ikke minst den vanvittig gode følelsen da gjengen setter seg på bussen hjem er langt viktigere. Å oppleve ting sammen gir energi og lyst til å trene minst like godt framover..

HamKams lag mot Moss: Kjell, Kim (1), Ørjan, Kristoffer, Eirik (2), Tommy (6), Pål (3), Andreas (4) og Dawiit.