Enyimba

Enyimba og HamKam er kamerater

HamKam inngår samarbeid med den nigerianske toppklubben Enyimba FC

Annonse:

Som vi tidligere har skrevet om, var en delegasjon fra HamKam nede i Nigeria på klubbesøk i februar i år. Der ble klubben tatt i mot på en fantastisk måte, og inntrykkene var formidable. 

Jørgen Bjørn og Chris Twiddy hadde med seg Leon Bardacki og Prince ned til Aba i Nigeria for å bli kjent med Enyimba FC og deres akademi.

556024a3-3c2c-420f-b964-e3e68d98d690 2.jpeg
Leon Bardacki, Jørgen Bjørn, Chris Twiddy og Prince ble tatt godt i mot ved ankomst

Enyimba FC er en toppklubb i Nigeria og på det afrikanske kontinentet, og ligger for tiden på 4.plass i Nigerian Premier League, kun tre poeng bak teten med ni kamper igjen av sesongen. Les mer om klubben her.

Til hamkam.no forklarer sjefspeideren hva formålet med samarbeidet er.

- Formålet er å få til et godt samarbeid som gir begge klubber positive ringvirkninger. HamKam skal hjelpe Enyimba med å bygge opp strukturen i klubben deres, spesielt på ungdomsnivå. Vi skal bistå de i form av at vi reiser ned til Nigeria to ganger i året og holder treninger med lagene deres. Når vi er der vil vi også holde foredrag om ulike faglige temaer som metodikk, fysisk trening restitusjon og andre viktige ting.

Besøk og hospitering

- Kanu og hans folk vil årlig besøke oss. Spillere fra Enyimba skal få hospitere med vårt A-lag og G19. Vi håper vi kan få flere gode spillere til oss gjennom dette samarbeidet, avslutter en fornøyd Bjørn.

Kjent klubbdirektør

Nwankwo Kanu, kulthelt og Arsenal-legende med en fortid som spiller i blant annet Ajax, Inter, West Brom og Portsmouth er Enyimbas klubbdirektør. Den høyreiste spissen fikk over 80 landskamper for landet sitt før han la skoene på hylla i 2012. Kanu kan skilte med en rekke titler gjennom sin tid som spiller på det aller høyeste nivået. Du kan lese mer om spilleren og titlene her.

Hamarbesøk

Kanu og hans delegasjon fra Enyimba FC var denne uken på besøk i Hamar og Norge. De fikk en omvisning i klubbens fasiliteter og det ble signert en avtale som knyttet klubbene sammen til et samarbeid. Jørgen Bjørn er strålende fornøyd med avtalen som skal knytte klubbene sammen og forhåpentlig vis dyrke frem nye toppspillere og erfaringer.

Annonse fra Eliteserien: