- Fokus på å komme tilbake

I vinter har det skjedd store endringer i livet til fjorårets visekaptein. Fredrik Sjølstad har blitt far for første gang og hatt en ankeloperasjon.

Annonse:

Nybakt far
 

- Det er hektisk, men helt fantastisk. Det har gått veldig fint til tross for mindre søvn. Det er viktig at jeg hjelper til nå og får litt goodwill hjemme før kampene starter, for da er det fare for at det blir et eget soverom før kampdag, sier en spøkefull Sjølstad før han forteller at det var ekstra rart å reise hjemmefra.

- Det var veldig rart i starten, men sånn er fotballivet. Jeg var forberedt på det, og jeg kom fort inn i bobla når vi kom ned hit, men det blir godt å komme hjem til familien.


Flere å sparre med

- Det blir litt prat mellom oss småbarnforeldre i laget. Det er nok litt kjedelig å høre på for mange av gutta, men det er veldig hyggelig og det blir en familiefølelse rundt det hele.


Fokus på å komme tilbake

- Det er fire uker siden operasjonen, så det er litt tidlig å si hvor lang tid det tar enda, men det kjennes bra ut og jeg tror jeg er foran skjema. Det er fortsatt litt for tidlig å trene fotball med laget, men jeg skal snart begynne å løpe litt. Jeg tar steg for steg.

- Det er viktig å ikke bli for ivrig. Jeg har fokus på å holde litt igjen og ikke gå for fort frem. Det er fort gjort å tøye strikken litt for langt da man er her nede i slike treningsforhold. Det blir mye fysisk individuelt og sammen med fysio. 


Skal stå frem med eller uten kapteinsbind

I fjor var det Fredrik Sjølstad som bar kapteinsbindet de gangene Aleksander Melgalvis ikke var på banen. Det er ennå ikke kommunisert hvem som får oppgaven denne sesongen, men Sjølstad er ikke i tvil om at han skal gjøre alt han kan uansett hvordan det blir.

- Jeg er meg selv uansett. Jeg liker å ta ansvar og passe på, selv om jeg ikke er den som skriker høyest. Uansett hvordan kapteinsteamet vil se ut så skal jeg bidra med det jeg kan. 

Annonse fra Eliteserien: