Forsmedelig tap i nord

HamKam har ikke tatt poeng mot Tromsø siden 2006. Denne tapsrekken fortsetter dessverre for kameratene. Det ender 2-1 til hjemmelaget på Romssa Arena.

Tromsø IL - HamKam 2-1 (2-0);

Romssa Arena, 21. serierunden av Eliteserien 2023

Scoringer: 1-0 (Sakarias Opsahl 33´), 2-0 (Ruben Yttergård Jenssen 38´), 2-1 (Oliver Kjærgaard 53´).

Dommer: Jan Morten Tennøy, Nore Neset IL

Gult kort: Halvor Rødølen Opsahl (HamKam).

Rødt kort: Ingen.

HamKam (3-4-3); Marcus Sandberg - Brynjar Ingi Bjarnason (Opsahl 74´), Fredrik Sjølstad, John Olav Norheim - Jens Martin Gammelby, William Kurtovic (Bjørlo 74´), Kristian Lønstad Onsrud (Sørås 74´), Vegard Kongsro (Melgalvis 74´) - Moses Mawa, Pål Alexander Kirkevold, Oliver Kjærgaard (Udahl 74´).

------------------------

Et høytflyvende Tromsø stod på motsatt banehalvdel da Kameratene hadde tatt turen til det kalde nord på jakt etter nye poeng. Og det er hjemmelaget som kommer best ut fra startblokkene.

Første ball i nettmaskene er det likevel HamKam som skulle få. Etter lang ventetid blir scoringen derimot annullert for offside. En avgjørelse som i beste fall er svært marginal - utur for Kameratene.

Istedet er det Tromsø som går opp i ledelsen da Sakarias Opsahl skyter via et HamKam-ben og i mål. Kun fem minutter senere er det ringreven Ruben Yttergård Jenssen som overlister Sandberg i Kamma-buret. Denne gangen også via et grønt ben. Hjemmelaget går til pause med en tomålsledelse.

De for dagen grønnkledde Kameratene kommer bedre ut i starten av 2.omgang. Etter litt over 50 minutter kriger Kirkevold seg frem på kanten og får spilt Kjærgaard fri. Dansken overlister TIL-keeperen nok en gang, og denne scoringen blir stående. 2-1 etter 53 minutter i Tromsø.

Michelsen benytter alle sine fem spillerbytter i det 74.minutt i et forsøk på å sette et trykk på Tromsø. Det store trykket kommer likevel ikke, og hjemmelaget beholder alle poengene tross en god 2.omgang av våre krigere.

Nye tak mot Sarpsborg 08 neste helg - vi sees på Briskeby.