Førsteklasses førstehjelp

Å kunne gi livreddende førstehjelp i en kritisk situasjon er noe de fleste av oss burde kunne. Denne uka sørget Røde Kors at 16 av spillerne på Gatelaget fikk et grunnleggende kurs i førstehjelp. I løpet av kurset steg både kunnskapen og selvtilliten kraftig blant spillerne.

Annonse:

Alle Gatelagene i Norge har fått tilbud om liknende lokale kurs, og frammøte på HamKamhuset var kjempebra. 16 Kamma-spillere møtte opp et par timer tidligere enn på en vanlig treningsdag for å få med seg kurset, som er en del av prosjektet Gatelagene redder liv, med midler fra Gjensidigestiftelsen.

Under kyndig ledelse av John-Arne Boine fra Hamar Røde Kors fikk Kamma-spillerne testet seg selv, både som pasient og livredder i gode rollespill. Både hjertekompresjon og innblåsinger ble både gjennomgått og testet, og i løpet av kort tid var dette noe samtlige mestret og gjennomførte svært konsentrert.

Før slike samlinger er det alltid spennende å se om temaet fenger og hvor mange som faktisk møter opp. Men under kan vi se hvordan Pål på Gatelagets Facebookside enkelt og konkret minnet alle lagkamerater på hvorfor slike kurs er viktig. 

Førstehjelpskurset ble avsluttet med utdeling av kursbevis, lunsj og ikke minst en knallgod trening. Heldigvis fikk vi ikke bruk for noe av vi hva lærte på kurset. Kneskaden til Ørjan var smertefull nok, men denne gangen holdt det med is, kompress og krykker...

Trener-Kai

 

Annonse fra Eliteserien: