Frigård: - Gode forhold

Geir Frigård er fornøyd med mye av det han har sett på feltet den første treningsuka i 2021:

Annonse:

HamKam hadde oppstart på mandag forrige uke og har fem fotballøkter og tre styrke/løpeøkter utover dette under oppkjøringens første uke. Geir Frigård forteller om en godt førsteinntrykk:

- Det så bra ut. Fått trent bra og vi har fått en god start. Veldig god oppstart, så nå er det bare å kjøre på videre, innleder Frigård før han fortsetter:

- Vi er veldig fornøyde med første uka. Gutta kommer godt forberedt tilbake fra ferie med bra tilstedeværelse og bra intensitet på øktene. Gutta var skikkelig på.

Vanligvis har Børstad vært hovedbase for oppkjøringene til HamKam de siste sesongene. Denne sesongen starter oppkjøringen innendørs før laget etterhvert skal ut å trene på Børstad igjen. En ordning som fungere bra foreløpig.

- Det har vært fantastiske treningsforhold, veldig glade for å ha muligheten til å trene der. Der må vi få takket Furnes fotball for at vi får låne et så flott anlegg, Vi kommer til å trene der en god stund fremover før vi håper på litt stor bane på Børstad etterhvert hvor vi trenger å få trent litt på stor bane innimellom.

- Vi skal prøve å komme oss ut når forholdene tillater det, så raskt som mulig egentlig. Vi kommer til å ha base på Furnes fremover, også prøver vi å få til 2-3 økter ute i uka. Vi er avhengige av gode forhold, så vi blir nok på Furnes en god stund fremover, forteller Geir.

Hvis alt går etter planen spilles oppkjøringens første kamp i LSK-Hallen lørdag 6. februar hvor Moss FK er motstander. Men før det oppgjøret skal det trenes godt.

- Planen er at vi skal trene godt, vi skal trene hardt, det blir fokuset. Vi skal selvfølgelig se ut som et fotballag allerede under første kamp. Men det viktigste blir å trene godt, med intensitet og kvalitet på treningene våre. Vi skal sørge for å være fysisk godt rustet og at det blir den intensiteten og det trøkket i spillet som vi ønsker. 

Kjetil Rekdal har meldt et hardt treningsregime under årets oppkjøring. Flere lag i norge velger å ha tre økter om dagen med oppmøte klokken 07.00 om morgenen. Trenerteamet i HamKam har valgt en annen tilnærming til hardtreningen:

- Vi har valgt en annen tilnærming egentlig, har stor respekt for det andre klubber velger der selvfølgelig, men vi velger å trene godt på formiddagen og forlenger treningene med litt løping etterpå. Styrketrening kort tid etter fotballøkten også får vi tid til retitusjon inn mot neste økt igjen. Vi håper med det å få mest mulig kvalitet på øktene våre. 

Både Geir og Kjetil kom inn underveis under fjorårets sesong. Assistenttreneren ser frem til å få en hel oppkjøring med laget før kommende sesong.

- Det blir stor forskjell. Det er klart når du kan bruke en hel vinter og få bygd et lag og jobbe med spillerne på laget vil gjøre en stor forskjell. Vi ser frem til begge to, sammen med Espen (Olsen) som gjør en kjempejobb med å sette sammen spillerlogistikken. Har gjort en kjempejobb der allerede med å sette sammen et godt lag før de siste brikkene kommer på plass om ikke lenge. 

- Vi har en god stamme på plass og Hasan (Kurucay) er på plass på Hamar og vil snart være med på treningene. En viktig spiller.  Også må vi ha fokus på det vi kan gjøre noe med og det er å trene godt med spillerne som vi til enhver tid har til rådighet. 

Annonse fra Eliteserien: