Trenerteam HamKam Kvinner

Fullverdig støtteapparat på plass for HamKam Kvinner Elite

Etter uker med intens møtevirksomhet, er støtteapparatet rundt HamKams kvinnesatsing nå landet. Hovedtrener Nathan Flight, ble landet før jul til stor jubel på Briskeby, og nå er vi stolte av å presentere et fullverdig støtteapparat

Annonse:

(Bildet f.v: Håkon Fosserud, Frode Bekk, John Bennett, Nathan Flight og Tore E. Bakke)

Medtrener: Frode Bekk 
I elleve sesonger var Frode Bekk en del av toppsatsingen til FL Fart. De siste sesongene har han holdt seg i gang i Løten, men nå er han tilbake i manesjen.

Sportssjef Marius var en fornøyd mann da avtalen ble landet:

- Han drar med seg flere års erfaring fra toppfotballen i området, er god på det relasjonelle med spillerne, og er en motivator fra sidelinjen. Han vil utfylle Nathan på en flott måte. Vi skal også tørre å være ærlig på at vi startet jakten på en kvinnelig medtrener, men når det av ulike årsaker ble utfordrende, mener jeg at vi ikke kunne vært stort heldigere enn å få en Bekkern med på laget, som i Kamma-sammenheng er et pluss i seg selv.

Fysisk trener: Håkon Fosserud
De siste sesongene har Håkon Fosserud hatt det fysiske ansvaret i Farts damelag. Han er også ansatt med fysisk ansvar i Wang Toppidrett på Hamar.

- Dette er en viktig post i vårt støtteapparat, for de fysiske kravene øker, og da må vi ha fagkompetanse med oss. Det får vi i Håkon, i tillegg til at han er en energisk og bra mann, er han også en viktig kontinuitetsbærer fra støtteapparatet i FL Fart. Oppå det, vil dette også fortsette å være en fin synergi i vårt samarbeid med Wang Toppidrett. Det er viktig for oss, sier sportssjefen.

Keepertrener: John Bennett
Den blide engelskmannen har hatt keeperansvaret i FL Fart de siste 16 årene. Nå skal han bidra til at keeperne presterer framover også på Briskeby. Sportssjef Marius A. Overmo, sier følgende:

Jeg har hatt gleden av å kjenne John i 20 år, og i Fart var han som en institusjon å regne. Ikke bare for keeperne, men som støttespiller for hele laget. I John får vi en svært erfaren keepertrener, som sammen med meg skal danne en slagkraftig keepertrener-duo. Jeg har stor tro på at dette blir bra. John og jeg vil utfylle hverandre godt på feltet.

Scout/ass.trener: Tore E. Bakke
Tore E. Bakke ble en del av trenerteamet i FL Fart i fjor. Han har i flere sesonger vært engasjert rundt kretslag og har også trent flere lag i Ottestad.

- Vi har forsøkt å være tydelige på at vi er avhengig av klubbene rundt oss for å lykkes med prosjektet. Her velger vi å ressurssette en rolle som skal ha som hovedoppgave å drifte det vi på tegnebrettet har kalt «Toppgruppe JR». Vi har i flere år manglet reelle «late bloomers» på kvinnesiden. De som har vært talentfulle har hatt god oppfølging i landslagsskolen, men etter dette har det lett for å bli et vakuum for spillerne. De beste kommer seg videre, men altfor mange – nesten like gode som de beste – holder på litt til, men så gir de seg. Vi ønsker å se på – i fellesskap i regionen – hva vi kan gjøre på dette området. Derfor har vi invitert klubber rundt i slutten av måneden. Vi har stor tro på at dette kan bli bra for alle, melder sportssjefen.

Lagleder: Karin Larsen
Trønderdamen, Karin Larsen, har de siste sesongene arbeidet i Fart-systemet. For oss blir hun en etterlengtet og viktig kvinneskikkelse i teamet.

- I Karin får vi en kjemperessurs rundt spillerne og trenerne. Hun har lang erfaring fra samme rolle i diverse aldersbestemte landslag, er et rivjern, og flink til å holde orden. Det er alltid viktig, og spesielt rundt kampgjennomføring. Hun sitter også i kvinnestyret i HamKam Kvinner, og vi er svært glad for å ha Karin med oss i støtteapparatet, avslutter sportssjefen Marius A. Overmo.

Annonse fra Eliteserien: