Gard Simenstad valgte Kamma

Her signerer Gard Simenstad (24) for Kamma. Den arbeidsomme ving-backen har signert en kontrakt ut 2026-sesongen:

Annonse:

Gard Simenstad har de siste 5 sesongene spilt OBOS-ligafotball for våre naboer på andre siden av mjøsa. I følge opplysningene på fotball.no gikk Gard fra Gjøvik-Lyn til Raufoss Fotball før 2019-sesongen. Han står med 94 kamper og 13 mål for de gul- og sortkledde.

Nå skal han ikle seg den vakre hvite og grønne trøya de neste 3 sesongene. Sånn beskriver 24-åringen seg selv.

- Jeg er en ganske stille og ydmyk type. Jeg er Gjøvik-gutt, så jeg er lokal. Jeg begynte karrieren i Gjøvik-Lyn og ble hentet til Raufoss av Christian Johnsen, og nå skal jeg ta neste steget i HamKam. 

Ny posisjon på banen

Det er flere Eliteserie-, OBOS- og utenlandsklubber som har jaktet signeringen av den offensive ving-backen med den gode høyrefoten.

Gard (24) med sin nye drakt og garderobeplass
Gard (24) med sin nye drakt og garderobeplass

- Jeg fikk en ny posisjon før denne sesongen. Jeg ble satt opp på høyre ving-backen, og det så ut som det skulle til. Så jeg har hatt en ganske god sesong nå, og da er det veldig naturlig å ta steget til HamKam nå, forteller Gjøvik-gutten før han utdyper sine styrker på banen.

- Det er nok løpskapasiteten min, jeg kaller meg selv en ganske offensiv ving-back som er glad i å slå innlegg, gå på skudd også er jeg ganske god med ballen.

En samtale med hovedtrener Jakob Michelsen skulle bli avgjørende for Gard når han skulle ta valget.

- Jeg valgte HamKam for her kan jeg utvikle meg videre, en by i vekst, fin stadion også hadde jeg en fin samtale med (Jakob) Michelsen og jeg likte mye av det han hadde å komme med. Så da falt valget på HamKam.

Gjort det godt i Raufoss

Dette skriver Jakob Michelsen i en SMS fra Danmark hvor han er på en velfortjent juleferie med sin familie.

- Vi er glade for at Gard Simenstad har valgt å fortsette sin utvikling hos oss i HamKam, og vi ser frem til å arbeide med han, innleder hovedtreneren.

- Han har gjort det godt i Raufoss og vi tror på at han skal fortsette sin utvikling hos oss.

Rett side av Mjøsa

Sjefspeider Jørgen Bjørn har sett mye av det Gard Simenstad har utført for Raufoss. Østerdølen har dette å si om Hamkams ferskeste signering.

- Gard er en lokal spiller som besitter noen veldig gode arbeidsvaner i bunn, som vi mener passer godt inn i profilen vår og i prosessen med å forynge oss. Gard hadde flere interessenter fra inn- og utland, så jeg er veldig glad for at magen hans sa Briskeby, innleder sjefspeideren til hamkam.no.

- Gard er fortsatt relativt ung, men har nå modna nok til å forstå hva som er den rette sida av mjøsa, sier Jørgen med et glimt i øyet.

Lang vei til Eliteserien

Med flere sesonger bak seg i Raufoss og i OBOS-ligaen ser man nå på steget opp til Eliteserien som det rette å gjøre nå.

- Han har gått den lange veien til Eliteserien, noe jeg personlig liker veldig godt. Det gir et tydelig bilde av en spiller med sterk karakter, tålmodighet og med arbeidshanskene på. Gard er "hel ved" både på og utenfor banen. Jobber beinhardt hver dag, har god kapasitet og løper opp og ned langs linja i 2 x 45 minutter + tillegg.

- I Gard får vi først og fremst en veldig god offensiv spiller. Har hatt jevnt med målpoeng tidligere i år, men det ligger enda mer her. En kjempefin fot som de offensive gutta våre kommer til å forelske seg i. For innleggene kommer.

Spikke på det defensive

Med god arbeidskapasitet og gode ferdigheter med ball gleder Jørgen Bjørn seg til å se utviklinga til Gard under Michelsens ledelse.

- Nå skal Jakob og resten av trenerteamet få spikke litt på den defensive biten av spillet gjennom vinteren. Da blir dette en veldig fin match! 

Etter jobbing med forlengelser og ny-signeringen er gjennom romjula gleder Jørgen Bjørn seg til å gå inn i nyttårsfeiringa med de siste dagers signeringer friskt i minne.

- Med ny kontrakt til Halvor (Rødølen Opsahl) og Gard Simenstad inn portene blir dette en riktig så fin nyttårsfeiring. Dette viser også konturene av en litt ny retning. Vi gleder oss til å bli bedre kjent med vår ferskeste kamerat, avslutter Jørgen Bjørn entusiastisk. 

Se hele intervjuet med Gard:


Annonse fra Eliteserien: