Gatelaget bestod den virkelige testen

(Sandefjord - HamKam 9-3): Lagbildet gir en presis beskrivelse av Gatelaget. En litt uryddig gjeng, men for en gjeng! Laget har massive skade- og sykdomsutfordringer, men da stilte jaggu Kameratene opp for hverandre. Serieåpningen endte med tap, men var samtidig selve definisjonen på hva det vil si å være kamerat.

Annonse:

Gatelaget vårt har i det store og hele sluppet unna skader av betydning, men akkurat nå blir troppen testet. I løpet av noen få dager har gjengen fått besøk av en korsbåndskade, en voldsom strekk i hamstring, brudd i en ankel, brudd i et håndledd og en planlagt operasjon.

- Alt dette er ting som gjør at fem stabile spillere blir borte en god stund framover, og det er neppe noe Gatelag i Norge som uten videre kan mønstre en bred kamptropp med så mange spillere ute. Heller ikke vi i HamKam, forteller trener Kai Kristiansen som lenge fryktet at forfallene ble såpass mange at Kamma ikke kunne stille lag i serieåpningen.

LANGTUR
- Sandefjord er en av sesongens lengste borteturer for oss i tillegg og jeg fryktet at vi måtte avlyse, men det var før spillergruppa virkelig tok tak, sier treneren og roser spillerne og lagets ledere.

- De som hadde mulighet til å bytte vakt på jobben gjorde det, andre fikk endret store og viktige møter, noen stod over trening tirsdag for å bruke alle kreftene på kampen og noen bet i seg litt smerte. Alt dette gjorde at vi faktisk var 12 spillere på bussen til Sandefjord, noe som sender et varmt og godt signal inn i garderoben vår: her stiller vi opp for hverandre, roser lagets trener.

TØFF SERIESTART
Kampen mot Sandefjord var egentlig en god del jevnere enn hva resultatet kan gi inntrykk av, men hjemme i Sandarhallen viste noen enkeltspillere i blått fram et imponerende teknisk register. Det var vanvittig god og periodevis veldig plagsom læring for gjestene fra Hamar.

- I dag skal samtlige være stolt over egen innsats. Vi fikk ikke til alt vi forsøkte på denne gangen heller, men vi viste oss fram som et lag som gjorde så godt vi kunne i begge omgangene. Mer kan ingen forlange, mener treneren og trekker fram stemningen i bussen.

- Smil fra vi dro fra Briskeby 07.45 til vi kom tilbake klokka 18.30, sier Kristiansen og legger til at gjestene i perioder spilte fin fotball, scoret tre mål og brukte opp det som var av krefter.

Disse spilte seriepremieren: Kjell, Andreas, Elias, Andre (1), Matias, Rambo (1), Lars, Morten, Aleks, Kim, Amalie og Dawiit (1).

NB! Tirsdag denne uka dukket daglig leder i Fotballstiftelsen, Arne Knoph, opp på trening hos Gatelaget. Med seg hadde han blant annet med seg en pokal som kaptein-Kim mottok. Pokalen var et synlig bevis på at Kamma vant fair Play-prisen i sin avdeling i Østlandsligaen i 2022.

Fair play 2022 redigert.jpg
Kaptein Kim og Arne (t.v.) fra Fotballstiftelsen.

 

Annonse fra Eliteserien: