Gatelaget tapte, men vant likevel

(HamKam - Godset 0-6, HamKam - Stabæk 0-6, HamKam - Enga 0-4): Sportslig fikk Kamma det tøft under mini-turneringen på Nadderud onsdag, men på Fair Play-tabellen var grønnbuksene best. Og det den prisen henger høyt for Kameratene fra Briskeby.

Annonse:

Gatelagene i Norge har blitt enige om at Fair Play skal stå enda sterkere i fokus denne sesongen. Det betyr ikke at vi på noen måter skal slutte å telle mål og dele ut tradisjonelle poeng etter en fotballkamp.  

Men i tillegg vil en egen Fair Play tabell bli utarbeidet. Der vil lagene kunne få poeng på flere måter - blant annet gjennom generell god oppførsel, at alle får fornuftig spilletid og at begge kjønn er representert

- Vi i HamKam er veldig positive til dette og har tro på at dette vil gjøre Gatelagene enda bedre, sier Kai Kristiansen og legger til at det er mulig å toppe både den tradisjonelle tabellen og Fair Play-tabellen.

I miniturneringen på Nadderud var ikke Kamma i nærheten av å vinne begge, men gjestene fra Hamar fikk full uttelling på Fair Play og toppet den tabellen etter kampene var ferdigspilt.

- Dommeren som dømte kampene våre fant ikke noe å trekke på. Vi fikk derfor full score i alle tre kamper, ingen av de andre lagene klarte det denne gang, sier Kristiansen og legger til at Kamma var det eneste laget som hadde begge kjønn på banen.

- Rebacka har spilt for oss en lang stund, mens Ramona spilte sine første minutter som Kamma-spiller onsdag. Begge leverte gode kamper, som ventet.

Sportslig møtte HamKam sterk motstand onsdag. Både Strømsgodset, Stabæk og Vålerenga er gode lag og denne dagen var alle tre klart bedre enn HamKam. Tre fortjente tap, men alle la merke til at Kamma var vesentlig bedre i den siste kampen mot Vålerenga enn i den første matchen mot Godset.

- Vi brukte litt tid på bussen til Nadderud på årets fokus på Fair Play og spillerne leverte perfekt på dette under kampene. God stemning under kampene og i bussen hjem tyder på at Kamma vant, selv når vi tapte alle kampene, sier Kristiansen.

Disse var med på Nadderud: Kjell, Kim, Eliaz, Matias, Lars, Dawiit, Tommy, Pål, Rebecka og Ramona.

Trener-Kai

Annonse fra Eliteserien: