HamKam investerer i framtidsspillere

I HamKam bygges det nå et lag som skal gjøre det langt bedre i OBOS-ligaen enn i fjor. Parallelt er klubben opptatt av å investere for framtida, og det satses på flere og flere unggutter, unge lovende gutter fra egen klubb og fra nærmiljøet.

Annonse:

Av Mattis Røhne

- Samtidig som vi satser på å gjøre det bra i OBOS-ligaen, er vi er opptatt av å utvikle unge, lokale spillere for framtida, og vi har veldig mange spennende på gang, sier HamKams sportssjef Espen Olsen.

Vi har bedt Olsen ta oss med på en liten presentasjonsreise av de spillerne klubben nå investerer i.

Thorbjørn Kristiansen
Thorbjørn Kristiansen

Thorbjørn Kristiansen (15)
- Thorbjørn er HamKam-gutt som spiller på G15-landslaget. Vi har allerede gitt ham proffkontrakt, og han trener litt med A-laget, men er en spiller vi vil bygge forsiktig opp. Thorbjørn er en venstrebent midtstopper med god fysikk. Han har god fotballforståelse og er en spennende spiller.

 

 

Benjamin Thoresen Faraas
Benjamin Thoresen Faraas

Benjamin Thoresen Faraas (15)
- Talentet fra Flisa har trent fast med A-laget og har allerede rukket å vise seg fram. Han er blant de største talentene i landet i sin aldersklasse, og gjorde det veldig bra da han debuterte i treningskampen mot Strømmen. Benjamin er voksen i spillestilen, har et herlig driv og har nese for mål. Han er en av de beste spillerne på G15-landslaget, og en spiller som lå an til å spille i OBOS-ligaen allerede i sommer.

Nå ble han dessverre skadet for tre uker siden da han fikk en smell i ankelen på trening. Han er nå operert og i gang med 10-12 uker med opptrening.

Van Zan Lian Bawi Hrin
Van Zan Lian Bawi Hrin

Van Za Lian Bawi Hrin (18)
- HamKam-gutten Van er sisteårs junior og har trent med A-laget et års tid. Han har vært en av de beste juniorspillerne, og er nå helt inne i A-stallen. Van er en teknisk god midtbanespiller, spesielt offensivt. Er fotballsmart, en god pasningsspiller med godt driv, men har foreløpig en del å hente defensivt.

 

Halvor Rødalen Opsahl
Halvor Rødalen Opsahl

Halvor Rodølen Opsahl (18)
- Egentlig ville vi vente med å hente Halvor til sommeren, men er så god at han blir HamKam-spiller nå. Kommer fra Roterud via Lillehammer FK som Vetle Skjærvik, og er veldig lik Skjærvik både i fysikk og spillestil også. Er en type som både kan spille stopper og midtbane. Hans største styrker er spilleforståelse og tempo. Er en unggutt som er voksen i spillestilen, og som leverte en strålende generalprøve mot Sogndal som midtstopper i 90 minutter.


 

Davod Arzani
Davod Arzani

Davod Arzani (19)
- Davod har vært med noen år nå, og skulle egentlig ha vært på utlån forrige sesong. Hva som skjer med ham i år, er foreløpig usikkert, men en ting som er sikkert, er at Davod har tatt store steg, og er nå nær førsteelleveren som venstre back.

 

 

 

Arne Hopland Ødegård
Arne Hopland Ødegård

Arne Hopland Ødegård (16)
- Nok en ung og spennende spiller fra Lillehammer. Spiller på juniorlaget, men trener en del med A-laget, og er en spennende back som vi følger med på. Arne har fått prøve seg i noen av treningskampene,

 


 

Elias Munkelien
Elias Munkelien

Elias Munkelien (17)
- Også Elias er en ung og spennende backtype som har trent en del med A-laget. Også det er en spiller vi følger godt med på og har fått testet seg i oppkjøringskamper.

 

 

 

 

Farzam Dadras
Farzam Dadras

Farzam Dadras (17)
- Den spennende, offensive spilleren var med A-laget til Marbella på treningsleir allerede i fjor. Han har tatt store steg fysisk og er utvilsomt et talent. Han vil garantert hospitere med A-laget framover om han fortsetter utvilkingen.

 

 

 

August Jenssen
August Jenssen

August Jenssen (19)
- Spissen har bøttet inn mål for juniorlaget og den egenskapen alene er nok til at vi følger ham opp tett. August er hurtig, elsker å angripe i bakrom og kan avgjøre kamper på egenhånd og fikk sitt først innhopp mot Ull/Kisa i treningskampen i vår.

 

 


 

Emil Øverby (14) og Julian Gonstad (14)
- Disse to 14-åringene har også fått prøve seg litt på trening sammen med A-lagsspillerne. De spiller vanligvis på G16-laget til HamKam. Mens Julian Gonstad kommer fra Skreia, har Emil Øverby gått gradene i HamKam.

Annonse fra Eliteserien: