HamKam Kvinner – Lyn2 0-0 og status quo i teten

HamKam Kvinner hadde overtaket i spill i det aller meste av kampen. Flere sjanser for begge lag til tross, endte det 0-0 i oppgjøret mot Lyn 2 i høstsola på Briskeby søndag. Dermed er det status quo i teten av 2.divisjon etter denne helga runde.

HamKam Kvinner – Lyn2 - 0 – 0 (0-0);

Briskeby, 21.serierunde i 2.divisjon Kvinner avdeling 2, 8.oktober 2023

Scoringer: -

Dommer: Marcin Jaskolski (Storhamar IL)

Gult kort: Nathan Flight (75’), Linnea Moen (90’)

Rødt kort: -

HamKam Kvinner;

Beate B. Engeli - Ina Raaum Andreassen (Frida Haugen, 45’), Line Hem, Sigrid Wolla, Marie Nordbye (Nora Tømte, 83’) – Sara Bræk, Linnea Moen, Sara Berntsen, – Mina Kjørum, Sanna Høeg (Julie Heggelund, 64’), Selma Bakke (Camilla Bekkevold, 64’).

HamKam Kvinner gikk rett i angrep fra avspark på Briskeby i kampen mot Lyn2 søndag. Det var Kammas venstreside som var mest benyttet de første minuttene, og de første fem minuttene var gjestene ikke inne på HamKams banehalvdel. Etter fem minutter spilt får de grønn-hvite en stor sjanse. Gjestenes keeper forsøker å spillvende fra høyre mot venstre, men slår ballen rett til Mina Kjørum som har luktet muligheten og trukket inn i bana. Dessverre for vertene går skuddet over mål. Hjemmelaget opprettholder sitt initiativ utover i omgangen og har ballen klart mest i høstsola. Spesielt god evne til å gjenvinne de gangene ballen mistes skal ha mye av æren for dette.

Etter 20 minutter spilt får hjemmelaget hull på byllen. En lang ball fra Beate fluktes videre med hodet av Linnea Moen. Sanna Høeg kommer rolig hjemover, uinteressert i ball fra sin offsideposisjon, mens Selma Bakke fullfører løpet. Hun tar med seg ballen, og setter den kontant forbi keeper i lengste, men til hjemmelagets frustrasjon velger dommer å blåse for assistentdommers offsidevinking. Dermed annulleres målet.

Åtte minutter senere er Kjørum gjennom med ball på Kammas høyreside. Ina Andreassen slår en fin timet pasning over Lyns backledd, Mina slår hardt inn på førsterom, hvor Sanna Høeg har dratt igjennom feltet. Keeper glipper ballen, men Sanna har ett nummer for små sko til å nå den frie ballen. Samme skjer i det 35.spilleminutt. Denne gangen slår Ina litt mer sentrert, og Mina kommer på ball nærmere mål. Hun forsøker skuddet, som går like utenfor bakre stolpe.

Gjestene henger i stroppene, men kommer seg også til en farlig sjanse etter 39 minutter. Et gjennomspill sentralt i banen lurer seg inn bak HamKams bakre ledd, og Lyns spiss kommer først på ballen. Stopper Sigrid Wolla er i denne situasjonen ute for å stoppe en blødning på låret etter ei sklitakling, og Lyn2 kommer noe enklere til. Lyns spiss forsøker skuddet fra ca 15 meter, men skuddet går utenfor Engelis høyre stolpe. Kamma svarer tre minutter etter. Ina Andreassen løfter ballen inn i feltet på bakre fra litt innenfor Lyns banehalvdel. Linnea Moen får hodet på ball, men hodestøtet sender ball like utenfor.

De grønne og hvite skaper også tre sjanser på overtiden av førsteomgang. Den første kommer etter en corner fra Sara Bræk, som stusses videre på bakre. Der dukker Line Hem opp, men ball kommer akkurat for raskt på til at hun får til et kontrollert hodestøt og ball går like utenfor. Like etter kommer Linnea Moen med ball innover i feltet fra venstre side. Hun slår lavt inn og Mina får til en avslutning som blokkeres. Andreballen er Sanna på, også den blokkeres, men ballen spretter ut til Bræk som holder balanse utenfor 16-meteren. Hun skyter ballen mot mål, men dessverre rett i klypene på Lyns keeper. Den siste sjansen før pausa kommer etter enda en corner. Bræk slår den på første rom, Linnea Moen har kommet seg løs fra sin oppasser, men også denne gangen går hodestøtet like utenfor stolpen. Lagene går dermed til pause på stillingen 0-0.

Etter hvilen gjentar kampbildet fra slutten av førsteomgang seg. Kamma går rett i angrep, rundt på høyrekanten med innlegg fra Kjørum. Lyn-keeper får hånda på den, men er også først på andreballen. Hjemmelaget er det førende laget utover i andreomgang, men som kjent er det målene som teller. Endring av formasjon forsøkes også i jakten på sluttprodukt foran Lyn sitt mål, uten at dette gir utslag.

Gjestene er dog ikke ufarlige. Etter 57 minutter får de en kjempesjanse da de kommer alene gjennom. Skuddet går forbi Engeli i HamKam-målet og treffer bakre stolperot og ut. Her er vertene heldig. Lyn 2 spiller seg også til en halvsjanse i det 72.spilleminutt. En blanding av et innlegg og gjennomspill diagonalt fra deres venstre side inn i feltet går forbi alle. På en corner på overtid er Lyn først på en andreball, men en god beinparade fra Engelis venstrefot redder nok en smultring i denne kampen. I rettferdighetens navn kunne disse vært utnyttet bedre av laget fra Kringsjå, selv om ingen nok er uenige i at HamKam kunne vært fortjente vinnere av kampen.

Kampen ender 0-0, og det er dermed status quo i teten av 2.divisjon Kvinner avdeling 2. Vi takker Lyn 2 for kampen, og ønsker de lykke til i de siste kampene av sesongen.

Anledningen benyttes også til å gratulere A herrer med viktig 1-0-seier i Sandefjord, og G15 med en sterk seier hjemme på Briskeby over Molde søndag kveld.