HamKam Kvinner med 1-1 etter sjansebonanza

Kamma-kvinnene skapte sjanser på løpende bånd i solsteiken på Intility mandag. Avslutninger for ofte på keeper og flere tvilsomme annuleringer for offside gjorde at HamKam Kvinner kun fikk med seg ett poeng mot hardtarbeidende VIF-rekrutter.

VIF2 - HamKam Kvinner: 1-1 (1-1);

Intility, 5.serierunde 2.div Kvinner avd 2, 20.mai 2024

Scoringer:  1-0 Silje Aulie (29’), 1 – 1 Sara Bræk (34’)

Dommer: Cornelia Benneche  (IL Jardar)

Gult kort: 90’ Ina Andreassen, 90’ Nathan Flight

Rødt kort: -

HamKam Kvinner;

Vendela Bakke – Ina Andreassen, Amalie Taraldsen, Sigrid Wolla, Marie Nordbye – Sara Bræk, Sara Berntsen, Linnea Moen – Julie Heggelund, Madelen Dahlstrøm, Melina Hanssen (Nora Tømte, 74’).

På en solfylt og varm Intility Arena hadde HamKam Kvinner bestemt seg for å kjøre på fra start. Det gjør det, men etter 20 sekunder kommer derimot hjemmelaget på en farlig overgang. Skudd over nærmeste hjørne og Vendela Bakke så ut til å ha god kontroll. Kamma hadde i angrepet etterpå en fin spillvending. Innlegg fra Marie Nordbye inn i boks på Linnea Moen, men ball heades rett utenfor. I det 4.spilleminutt kommer Julie Heggelund forbi på kant, tar ball fint inn, men skuddet går dessverre rett på keeper. Første kvarteret består også av tre-fire cornere hvor halvsjanser skapes for gjestende lag.

I det 28.minutt får HamKam et brudd sentralt på midten. Vif2 går direkte inn bak, og en god avslutning sniker seg inn bak Vendela helt nede i stolperota.  Kamma svarer bare fem minutter senere. Bræk får en halvklarering hos VIF2 sentralt i mellomrom. Hun klinker til fra 25 meter, og ballen går som et prosjektil rett i krysstanga og inn i mål bak en sjanseløs keeper. Kandidat til årets mål på Intility!

Kjempesjanse også til HamKam to minutter på overtid. Innlegg fra Julie Heggelund, men også Melina – som var godt posisjonert i boks, header rett på keeper, og lagene går til pause på stillingen 1-1.

Da dommeren blåste i gang den andre omgangen er det igjen HamKam som har det meste av spillet. En kjempesjanse belønnes det med i det 55.spilleminutt. Julie Heggelund finner Linnea Moen sentralt rett innenfor 16-meteren – igjen rett på keeper. En overgang tre minutter senere blir omsatt til mål da Madelen Dahlstrøm slår en pasning inn på Melina Hanssen. Hun setter den sikkert, men assistentdommer løftet flagget.

Sjanser på løpende bånd. Heggelund alene med keeper etter 75 minutter, etter fint gjennomspill via Nora Tømte sentralt. Også i 2.omgang er Kamma også farlige på flere dødballer, er først på ball på, men ballen vil ikke snike seg under tverrliggeren og i mål.

For andre gang i kampen får HamKam et mål avblåst for offside. Etter 94 minutter spiller Madelen Dahlstrøm gjennom en godt vektet pasning til Nora Tømte som resolutt scorer. Men igjen vinkes det for offside. I det 95.spilleminutt kommer en siste kjempesjanse. Et godt innlegg fra Ina Andreassen, godt timet innløp fra Nora Tømte, som dessverre header like over målet.

Dermed ender kampen 1-1. Ikke alle, verken på den ene eller andre benken, var alltid like enige i dømmingen til den unge dommertrioen. Med det sagt, har de grønn-hvite nok sjanser til å skulle stikke av med seieren og alle tre poengene i denne kampen.