HamKam Kvinner med 2-1 over Kåffa på hjemmebane

Kamma-kvinnene var det dominerende laget på Briskeby lørdag mot kameratene fra Ekeberg. Til tross for mange sjanser for hjemmelaget og en hel omgang med overtall, ble det kun scoringer det første kvarteret. Det holdt til 2-1-seier hvor gjestene scorer på sin sjanse.

HamKam Kvinner - KFUM Kvinner 2 – 1 (2-1);

Briskeby, 17.serierunde i 2.divisjon Kvinner avdeling 2, 9.september 2023

Scoringer: 1-0 Selma Bakke (2’), 2-0 Line Hem (9’, straffe), 2-1 Silje Tengesdal Stavnheim (14’)

Dommer: Jan Birger Hammerdal (Roterud IL)

Gult kort: 29’ Selma Bakke, 43’ Lund Andersen (KFUM), 92’ Bræk

Rødt kort: Marhaug (2 gule, 31’ og 37’)

HamKam Kvinner;

Beate B. Engeli - Ina Raaum Andreassen, Linnea Camitz (62’ Sanna Høeg), Sigrid Wolla, Frida Haugen – Sara Bræk, Line Hem, Linnea Moen (Nora Tømte 69’) – Mina Kjørum (Julie Heggelund 85’), Sara Berntsen, Selma Bakke.

Kamma går rett i angrep, og tar tak i kampen fra start. Allerede etter 2’ kommer første scoring. Selma Bakke løper fra backen og setter ball sikkert fra inne i 16-meteren.

6 minutter senere er Bakke på tur igjennom igjen og blir løpt ned av Kåffas keeper inne i boksen. Kamma får et soleklart straffespark som Line Hem setter kaldt og rolig ned til venstre for keeper. Hjemmelaget fortsetter å kjøre kampen og etter 11’ så drar Mina seg fri på høyresiden og slår et godt innlegg som Moen møter med hodet. Dessverre for Kamma så går ballen på feil side av stolpen.

Etter 14’ gir vi bort en corner. Vi vinner første duell, men sliter med å klarere den, og på tredje forsøk lykkes Kåffa, og reduserer på et skudd fra ca 16 meter. Beate er dekket og rekker akkurat ikke å nå den oppunder tverrligger. I mot spillets gang så er Kåffa med i kampen igjen. Det neste kvarteret er preget av mye kriging og varierende kvalitet i spillet fra begge lag.

Så, i det 32.spilleminutt løfter Linnea Moen seg opp i det høye presset. Hun vinner ballen og avanserer mot mål, men blir klippet ned. Vi får frispark på 16 meter og Kåffa spilleren får gult kort, til stor undring fra hjemmebenken og de fremmøtte på Briskeby. Hun ville vært alene gjennom der. Frisparket ender utenfor mål. 5minutter senere vinner Moen igjen ballen etter at den ene stopperen er uheldig og faller. Nok en gang blir Moen tatt, og Marhaug får marsjordre etter sitt andre gule.

Andre omgang starter som den første. Kammakvinnene tar tak med en spiller mer og alt spill foregår inne på Kåffas halvdel. Kåffa ligger godt organisert sentralt i banen og dekker rom, noe som gir rom for innlegg fra kantene. Kamma er dessverre litt upresise og Kåffa-damene forsvarer seg godt, noe som fører til at det ikke blir de helt store sjansene.

Sjansene skulle allikevel komme. I det 76.minutt klarer Kamma å stikke Sanna gjennom litt ute på høyresiden. Keeper kommer rusende ut og gjør vinkelen enda dårligere og får reddet forsøket. Tre minutter senere kombinerer Mina og Sara Berntsen og sistnevnte finner Nora inne i 16m. Nora Tømte vender bort motstander, men skuddet nede til venstre er ikke langt nok ut og keeper får avverget. HamKam fortsetter å produsere. 81 minutter på uret, og Nora header ballen inn i feltet. Selma Bakke mottar ballen og drar seg forbi Kåffa-backen, men skuddet med venstreslegga går rett på keeper. To minutter senere får hjemmelaget nok en mulighet. Nora header nok en gang ballen inn i feltet, denne gangen etter en corner, og der dukker Sanna opp og får satt tåa på den rett foran keeper. Dessverre så går ballen like over. HamKam viser i denne perioden at de ønsker å sette den berømte spikeren. I det 85.minutt får Kamma en virkelig stor sjanse til å punktere kampen. Sanna mottar ball i god posisjon foran mål, men spiller ballen uselvisk videre til Mina som alene med keeper litt ute til høyre, plasserer den til side for en utrusende keeper og rett til side for mål.

På overtid får de grønne og hvite en trippelsjanse etter en corner. Men oppofrende spill av Kåffa gjør at de klarer å blokkere alle tre forsøk. Bræk var uheldig på den siste og treffer en utrusende keeper med skoa. Heldigvis gikk det ganske bra og keeperen – som i denne kampen var viktig for gjestene - kom seg på beina igjen.

Hjemmelaget dominerer de siste minuttene, slik de i og for seg gjorde i store deler av kampen, og det ender 2-1 på Briskeby. Solid kontroll kampen gjennom, selv om det er litt klassisk at de med en spiller mindre kjemper litt ekstra, og de med en spiller mer senker seg noen prosent. Med litt mer tur og dyktighet kunne det fort vært seier med større sifre, men nok en seier innkasseres i høstsesongen. KFUM takkes for kampen, og ønskes lykke til videre i høstsesongen.