HamKam Kvinner med 8-0 - hattrick for Dahlstrøm

HamKam Kvinner dundrer på videre, og slo til slutt Porsanger 8-0 på Briskeby lørdag kveld. En meget solid lagprestasjon av de grønn-hvite, selv om Porsanger viser solid lagmoral gjennom kampen. Madelen Dahlstrøm dagens helt med hattrick.

HamKam Kvinner – Porsanger 8 - 0 (6-0);

Røabanen, 8.serierunde 2.div Kvinner avd 2, 2.juni 2024

Scoringer: 1-0 Madelen Dahlstrøm (12'), 2-0 Julie Heggelund (26'), 3-0 Sara Berntsen (33'), 4-0 Madelen Dahlstrøm (36'), 5-0 Sara Bræk (37'), 6-0 Nathalie Jørgensen (41'), 7-0 Julie Heggelund (46'), 8-0 Madelen Dahlstrøm (

Dommer: Jan Birger Hammerdal (Roterud IL)

Gult kort: Ann-Heidi Utsi (Porsanger, 74’)

Rødt kort: -

HamKam Kvinner;

Vendela Bakke – Ina Andreassen, Amalie Taraldsen (Ida Skjerpingstad, 45’), Linnea Camitz, Marie Nordbye – Sara Bræk (Indira Sundgot, 72’), Nathalie Jørgensen (Maria Hagen, 45’), Linnea Moen – Julie Heggelund (Selma Bakke, 72’), Madelen Dahlstrøm, Sara Berntsen (Melina Hanssen, 45’)

Gjestene Porsanger fra Lakselv forsøker sjokke HamKam i høyt press fra start. De lykkes nesten å skape trøbbel et par ganger, men hjemmelaget kontrollerer forsøkene. Kamma holder i ball, og etter 12 minutter scores det på Briskeby. Et skuddforsøk fra Heggelund, som sklir litt av, men Madelen Dahlstrøm er våken i onsideposisjon og forlenger ball i mål på bakre.

15 minutter ut i kampen får Porsanger avslutta mot mål. De vinner ball sentralt, Kamma-forsvaret har flere muligheter til å få ball unna, men lykkes ikke. Gjestene får dermed skyte, men ball går et par meter over målet til Vendela Bakke.

Vertene dominerer nå banespillet. I det 26.spilleminutt slår Ina Andreassen lavt inn bak de sortkledde forsvarerne. Der kommer Julie Heggelund og «tæpper» ballen inn, og dermed 2-0 på Briskeby. Porsanger får rett etter ny halvsjanse, men igjen går skuddet utenfor.

HamKam-Kvinnene øker sin ledelse i det 33.spilleminutt. Bræk kjipper Berntsen gjennom, som får kontroll med ett touch og plasserer skuddet utakbart i lengste. 3-0.

Og nå går det unna på Briskeby. Kun tre minutter senere øker de grønn-hvite til 4-0. Etter fin rotasjon slår Nathalie Jørgensen lavt inn fra siden. Der har Madelen Dahlstrøm posisjonert seg godt og levner Porsanger-keeper ingen sjanse.

Bare drøyt minuttet etter det igjen er det Sara Bræk sin tur til å score. Berntsen slår 45 ut, og kapteinen - som har oppfattet og tatt det ledige rommet - avslutter kontant til 5-0.

HamKam Kvinner var ikke ferdig med det før pause. Etter 40 minutter spilt får Briskeby-publikumet se en frisparkperle av de sjeldne. Igjen er det Nathalie Jørgensen som står for showet. Hun beiner ballen klokkerent i bue over muren fra 25 meter, inn i bortre hjørne. Utrolige 6-0 til HamKam inn til pause.

Da kunne man fort tro at de grønnhvite sa seg godt fornøyde inn mot andreomgang. Førti sekunder etter at dommeren satte i gang igjen kampen, viste de at de var lystne på mer. En Julie Heggelund i kjempeform om dagen ble spilt alene gjennom. Hun rundet keeper, satte sitt andre mål for kvelden, og 7-0 på tavla.

Porsanger viser enorm lagmoral. Med såpass mange mål i sekken skulle man tro de hadde gitt opp, men slik er ikke Finnmarkinger. De viser en solid fysikk i duellspillet, og stormer frem da de har kontringsmuligheter. 58.minutt ut i kampen får de også en ordentlig sjanse. Litt tellefeil og for lang skyving i forsvarsleddet, åpner opp for Porsanger. De får skutt alene inne i 16-meteren, men Vendela Bakke viser at hun holder fokus til tross for lite direkte å gjøre, og forlenger ball over tverrliggeren.

Men det er hjemmelaget som styrer kampen. Kamma øker til 8-0 etter en corner i det 85.spilleminutt. Madelen Dahlstrøm på rett sted til rett tid og setter den frie ballen i mål, etter god innsats av Linnea Moen på bakre. Dahlstrøm sikrer med dette sitt tredje mål for kvelden, og hattrick.

"Madde" Dahlstrøm med blikk for mål mot Porsanger, og belønnes med hattrick. Foto: Stian Bye Høgsveen

To minutter senere får Porsanger sin andre store sjanse for kvelden. De har en fin opprulling på sin høyreside, og får stå alene på bakre og avslutte. Et tigersprang av en våken Vendela Bakke atter en gang i Kamma-målet sørger for null innslupne og ny smultring for hjemmelaget.

Kampen ender med det 8-0 til HamKam Kvinner. En særdeles gledelig kampprestasjon av hele laget. Selvsagt ting å jobbe med for å finjustere, men meget solid. Så nevnes også at det var et rørende øyeblikk i det 72.spilleminutt, når Selma Bakke entret Briskeby igjen etter flere uker på sidelinjen i påvente av oppfølging rundt hjertefeilen som ble funnet i vår. Selma skal fortsatt utredes videre, men vi er svært takknemlig for at ekspertene mener at 17-åringen kan holde seg aktiv.

Avslutningsvis takker vi igjen våre venner i Porsanger for kampen, og ønsker de god tur tilbake til Lakselv og lykke til videre i sesongen. Vi gratulerer også HamKam2 med sterkt poeng mot tabelltoer Skjervøy i kampen som ble spilt før oss i dag.