HamKam Kvinner med overbevisende 6-0-seier mot Bossmo/Ytteren

HamKam Kvinner reiste til Mo i Rana på jakt etter tre viktige poeng. Snø i Nord Norge gjorde at kampen ble flyttet to ganger og ble til slutt berammet innendørs i Stålhallen. En komfortabel 2-0-ledelse inn til pause ble til 6-0-seier for Kamma ved kampslutt, og det er fortsatt 4 poeng opp til Odd.

Bossmo/Ytteren – HamKam: 0 – 6 (0-2);

Ståhallen, 24.serierunde i 2.divisjon Kvinner avdeling 2, 29.oktober 2023

Scoringer: Mina Kjørum (37’), Linnea Moen (38’, 65’), Sara Berntsen (50’), Julie Heggelund (69’, 78’)

Dommer: Sonde Tobias Rønning (Sandnessjøen IL)

Gult kort: Sigrid Wolla

Rødt kort: -

HamKam Kvinner;

Beate B. Engeli – Marie Nordbye (Grave, 66’), Ina R. Andreassen, Sigrid Wolla (Heggelund, 40’), Frida Haugen – Sara Bræk, Linnea Moen, Sara Berntsen, – Mina Kjørum, Nora Tømte  (Høeg, 66’), Selma Bakke.

En fin tur til Mo i Rana i helga resulterte i storseier i en veldig bra prestasjon av Kammajentene. Mål fra Mina Kjørum, Sara Berntsen, dobbel fra Linnea Moen og Julie Heggelund, sikret tre poeng med i bagasjen på reisa hjem til Hamar.

De første 20 minuttene brukte Kamma litt tid på å komme i gang i kampen. Noen enkle balltap ga Bossmo et par kontringsmuligheter, men god jobb av forsvar og keeper gjorde at resultattavla forble urørt. HamKam skapte flere målsjanser etter godt presspill, men dessverre endte avslutningene til Bakke og Moen over målet.

Kamma tok tak i kampen, fikk kontroll på ballen, og spilte bra fotball. Både Bakke og Kjørum skapte store utfordringer hos Bossmo sine backer. Etter 37 minutter kom første mål. En lang ball fra venstreback Haugen diagonalt mot Mina Kjørum på høyresiden. Ballen forsøker Bossmos venstreback å gå på, men bommer og Kjørum kom alene mot keeperen. Kjørum var rolig og plasserte ballen til keepers høyre side. Bare noen sekunder etterpå satte Kamma inn sitt andre mål etter godt oppbyggende spill på venstresiden. Ballen gikk fra Nora Tømte til Linnea Moen som avsluttet ballen lavt og hardt ned i hjørnet.

Linnea Moen fornøyd med 2 scoringer borte mot Bossmo/Ytteren

HamKam kunne derfor gå inn til pause med en forholdsvis komfortabel og fortjent 0-2 til pause.

Gjestene var imidlertid fortsatt sultne på mer. Jentene gikk ut i 2. omgang med godt fokus og gikk rett i angrep. Mina Kjørum utfordret én mot én igjen, men denne gangen ble innlegget blokkert og gikk ut til corner. En god serv av Ina Andreassen skapte kalabalikk i Bossmo-feltet, Sara Berntsen kom seg først på ballen og fikk æren av å score fra 2 meters hold i det 50.spilleminutt.

Målsjansene hos gjestene fortsatte å komme på løpende bånd. Klokka skulle imidlertid runde 65 minutter før neste mål kom. Mina Kjørum serverte en god cut back til Linnea Moen som satte inn sitt andre – og Kammas fjerde - mål. HamKam styrte spillet, og bare fire minutter etter det fjerde målet, kom det femte. Ballen ble spilt ut til Selma Bakke som gikk forbi to forsvarsspillere før hun i det tredje forsøket ble sparket ned. Den raske og dynamiske kantspilleren fikk frispark fra 17 meters hold. Julie Heggelund steppet opp skjøt ballen lavt til venstre for hjemmelagets keeper i det 69.spilleminutt, og enda mer jubel for jentene fra Hamar.

Det siste målet kom etter 78 minutter når Mina Kjørum finner samme Heggelund med en godt timet cut back inn i feltet. Den unge og energiske spilleren fra Vang FL satte ballen sikkert lavt i mål, og 6-0 til HamKam i Mo i Rana.

Julie Heggelund med to scoringer borte mot Bossmo/Ytteren

Kamma skapte flere målsjanser og kunne scoret enda flere mål, men det ble med seks nettkjenninger og en veldig solid prestasjon i Nord. Dermed holder avstanden til Odd seg på fire poeng.

Vi takker våre venner fra Mo i Rana og dommerteamet for kampen, og setter kurs først mot Bodø, og deretter Hamar igjen i kveld.

Neste kamp spilles neste søndag på bortebane mot Kongsvinger. Kampen går kl11.30, og det er nok en kamp vi skal være forberedt på kjempe om nye tre poeng i.

Vi minner publikum at årets siste hjemmekamp går søndag 12. november kl12.00 på Briskeby mot Porsanger.

Heia Kamma - spesielt herrelaget som skal kjempe om 3 poeng i Skien kl 1700!