HamKam Kvinner med revansj mot Stabæk 2

Det ble en kamp med høyt tempo og fine prestasjoner av begge lag på Briskeby denne søndagen. Et spillemessig overtak og scoring i ulike faser av spillet, sørget for at HamKam Kvinner fikk sin revansje fra i 0-1-tapet i vår. Kampen endte 4-1.

HAMKAM KVINNER - Stabæk 2 4-1 (2-1):

Briskeby Stadion, 15.serierunde i 2.divisjon Kvinner avd 2, 27.august 2023.

Scoringer: 0-1 Dunsby (7'), 1-1 Mina Kjørum (8'), 2-1 selvmål (20'), 3-1 Moen (51'), 4-1 Haugen (67').

Dommer: Tommy Frydenlund (SK Gjøvik-Lyn)

Gule kort: Sara Bræk (57')

Røde kort: -

HamKam Kvinner:

Beate Engeli - Ina R. Andreassen, Linnea Camitz, Sigrid Wolla, Frida Haugen (Nordbye, 70') - Line Hem, Sara Bræk (Berget, 81'), Linnea Moen (Berntsen, 64') - Mina Kjørum (Larsen, 81'), Sanna Høeg, Julie Heggelund (Bakke, 64').

Selv om det var hjemmelaget som tok kommandoen i starten av kampen på Briskeby, var det gjestene som i det 7.spilleminuttet fikk æren av å sette kampens første mål. Etter en opprulling på sin høyreside, kommer de noe enkelt forbi og Malene Dunsby med nummer 21 på ryggen setter 0-1 til gjestene.

Mål preger kamper. Det var tydelig at Kamma-kvinnene ikke ville la seg pelle på nesen. Anført av lagets eldste, Mina Kjørum, som sprintet gjennom og forbi hele Stabæks bakre ledd med ball. Hun dro seg inn, og satte ballen kontant nede i hjørnet bak en sjanseløs Stabæk-keeper.

Mina Kjørum skapte trøbbel for Stabæk-forsvaret og ordna utligningen i det 7.minutt. Foto: Stian B. Høgsveen

Mina, med fortid på toppnivå i blant annet Stabæk, bidro med utligningen igjen kun minuttet etter at gjestene scora.

Perioden som fulgte bestod av både etablert spill og kontringer. Kampen bølget, selv om nok tallknuserne ville ha satt ballinnehavet på hjemmelagets side.

Nå fikk publikum se gode talenter i ulike aldre hos begge lag leke seg med lærkula, men også vise mentalitet på dødballer begge veger. Herlig og viktig kombo, som viser at selv nivå tre er en del av den rivende utviklinga i Norge på kvinnesiden.

Men det var hjemmelaget som tok neste stikk i det 20.minutt. Med flere gode server av de grønnhvite, var det denne gangen kaptein Bræk som slo inn i et område hvor det må bli farlig. Ballen ender i mål via en Stabækspiller. 2-1, og kampen snudd på 13 minutter.

Også i den påfølgende perioden har begge lag cornere som blir farlige, men hjemmelaget skaper flest sjanser. Gjestene med et tidlig legg som kan ende skummelt på bakre, hjemmelaget med Linnea Moen som akkurat ble nok pressa til å få til et rent skudd, og Mina som fra sin høyre kantposisjon legger tidlig lavt inn til Sanna Høeg som på førstetouchen setter ballen hårfint på utsiden av stolpen.

Etter pause forsøker gjestene å sjokkere HamKam. De lykkes nesten, men en ball som blokkes av hjemmeforsvaret og havner litt skrått ut på venstresiden skytes over fra om lag 14 meters hold.

Hjemmelaget finner tilbake til rytmen utover omgangen, og presser frem flere cornere.

Med Bræk på sidelinjen etter en trøkk i kjeven, var det Ina Andreassen som slo en flott serv inn. På bakre dukket Linnea Moen opp og med et godt løp og rent hodetreff var 3-1 et faktum etter 51 minutter spilt. Også gjestene hadde sin mulighet på corner bare fire minutter senere, men headingen fra 7 meter gikk over.

Linnea Moen med hodestøt på bakre stolpe i 4-1-seieren over Stabæk 2. Foto: Stian B. Høgsveen

Dødballer skulle vise seg å bli avgjørende i denne kampen. I det 67. minutt har hjemmelaget en ny corner. Gjestene får halvklarert ut i returrom. Der står Frida Haugen som kontrollert med innsiden setter ball i bue over keeper. Via tverrligger og inn i mål. 4-1.

Dette blir også sluttresultatet i kampen. Stor takk til gjestene Stabæk for god kamp og gemyttelig stemning i teknisk sone. Også til dommerne, som holder fint lederskap i kampen og som forstår at fotball er følelser og engasjement, uten å måtte bruke hele kortstokken. Stabæk er en av flere foregangsklubber som talentutviklere i Norge - i samspill med deres NTG Bærum, og flere av de utvalgte i Blaatt vil ha en lysende fremtid. Da er det godt å se at vi kan hamle opp med våre lokale, unge talenter, i samspill med Wang Toppidrett og andre idrettslinjer i regionen.

Flere nye fikk starte kamp, som viser at HamKam Kvinner er mer enn en startellever. Som vår samarbeidsklubb Ridabu sitt mantra tilsier - hele laget gjør deg god - viser de grønne og hvite at det er en fin bukett man skal følge utover høstsesongen i 2023.