HamKam Kvinner snudde og vant mot Kongsvinger

HamKam Kvinner fikk en litt rotete start på kampen på Gjemselund. Vertene gikk opp i ledelsen på et straffespark etter 20 minutter, men med noen justeringer i avstander og ro med ball, snudde Kamma og vant kampen i de dype skoger 2-1.

Kongsvinger - HamKam Kvinner - 1 – 2 (1-1);

Gjemselund, 25.serierunde i 2.divisjon Kvinner avdeling 2, 5.november 2023

Scoringer: 1-1 Mina Kjørum (44’), 1-2 Sigrid Wolla (49')

Dommer: Jenny Hoel Lilleøren (FK Toten)

Gult kort: Sara Bræk (27’)

Rødt kort: -

HamKam Kvinner;

Beate B. Engeli - Marie Nordbye, Ina Raaum Andreassen, Sigrid Wolla, Frida Haugen – Sara Berntsen, Sara Bræk, Linnea Moen  – Mina Kjørum, Nora Tømte (Julie Heggelund 65'), Selma Bakke (Sanna Høeg 45').

HamKam går rett ut i press og forsøker å stresse hjemmelaget på Gjemselund, uten at de klarer å få KIL til å gjøre de helt store blemmene. Kampen bølger litt de første minuttene av kampen, uten at noe spill får satt seg.

Den første sjansen i kampen kommer i det 10.spilleminutt. Den står vertene fra skogene for. Et innlegg fra deres høyre side kommer fint inn i feltet, og en rød spiller kommer først på ball sentralt på ca 8 meter. Hodestøtet går over mål, og Kamma slipper med skrekken.

Det skulle gå åtte minutter til, før vertene prøvde seg igjen. Denne gangen blir vår forsvarsspiller vendt bort, og ender opp med å løpe tett inntil motstander i boks til høyre for keeper Engeli. Uten forsøk på å takle, ender allikavel vertenes angriper med å falle. Ballen spilles videre, men høylytte protester fra hjemmelagets benk får dommer til å plukke opp fløyta. Man kunne ikke si det var klar straffe fra siden, men vi får stole på at dommer så situasjonen bedre, og straffe ble det.

Straffa settes kontant i mål. 1-0 til KIL etter 20 minutter.

Kamma sliter i denne omgangen med å få satt sitt spill skikkelig. Litt for direkte, uten å bearbeide motstander tydelig nok, og i tillegg satt ikke de ellers så gode pasningene og touchene som normalt. Det gjorde at gjestene ikke helt fikk satt vertene på de store prøvelsene de første 25 minuttene, og det endte med noen brudd som heller ikke ble utnyttet tilstrekkelig.

Men HamKam-kvinnene løfter seg. I det 29.minutt får Nora Tømte muligheten. Et skudd fra ute på venstresiden går over en feilplassert KIL-keeper og smeller i stolpen og ut. Her er de grønn-hvite uheldige.

Dette tente en gnist i HamKam, og to minutter senere er det Frida Haugen som spiller gjennom Mina Kjørum foran seg. Hun drar seg forbi mot dødlinja og inn mot mål. Ballen slås inn 45 på Sara Berntsen, som på førstetouchen forsøker å bredside ballen i lengste. En god og heldig KIL-keeper får avverget.

Men utligningen skulle komme. Mina blir spilt alene gjennom fra sin venstrekant-posisjon. Hun skjærer med ball inn mot senter, toucher ball forbi keeper og setter ballen i det åpne målet. 1-1 rett før pause, 44 minutter på uret.

Mina Kjørum sykla tidvis rundt med Kongsvingerbackene søndag ettermiddag, og sørget for utlikning rett før pause.

I pausa var gruppa fast bestemt på å heve prestasjonen. Konstruktivitet og ærgjerrighet.

Så bestemt, så gjort. Kamma gikk rett i strupen på KIL. Etter en sjanse etter innlegg fra Mina Kjørum i det 48.minutt, ble gjestene tildelt hjørnespark. Den ble servet godt inn av Ina Andreassen. Ballen gikk over hjemmelagets keeper, og en oppofrende Sigrid Wolla regelrett løp ballen inn på bakre. Kampen snudd etter 49 minutter.

Sigrid Wolla fikser ledelse på Gjemselund etter corner fra Ina Andreassen søndag 5.november 2023

Kamma tok over momentumet i kampen, og hadde flere sjanser i perioden som fulgte. Nora Tømte var nær ved å få til en ordentlig heading i det 56.spilleminutt. Etter 68 minuttet kom Sanna Høeg alene gjennom, passerte keeper, men touchet forbi ble litt for langt og hun måtte spille ball bakover.

På tross av momentumet, evner KIL å løfte presset sitt høyere opp i bana i siste halvdel av andreomgang. Kamma opptrer rolig, og evner å spille forbi presset stort sett hver gang. Det gir noen flere tilløp til sjanser og noen dødballer, uten at de store ting skapes.

Kampen ender dermed med 2-1-seier til HamKam Kvinner på Gjemselund denne søndagen. Vi takker KIL for kampen, og ønsker de god kamp i siste mulighet for poeng neste helg.

Vi tar også med at Odd Kvinner vant sin kamp på hjemmebane i Skien i dag, og er dermed utenfor rekkevidde for de grønn-hvite i siste runde. Vi gratulerer dem med førsteplass og opprykk.

Med det sagt, skal vi gjøre som vi har pleid denne sesongen. Fokusere på oss selv, og kjempe om de tre siste poengene i årets siste seriekamp i 2.divisjon neste søndag. Da kommer Porsanger på besøk, og vi håper på god støtte fra tribunen også i denne kampen. Ryktene sier at det fortsatt er mulig å sikre seg et sete på Briskeby til denne kampen ;-)