NM 2024

HamKam Kvinner videre til 2.runde i NM

Kamma-kvinnene tok turen til LSK-hallen for møte med Lillestrøm SK i 1.runde i NM. En mer jevnspilt kamp enn generalprøven på Briskeby, men med overtak i spill og to mer i kassa, er de grønnhvite klare for 2.runde i NM.

Annonse:

Lillestrøm SK - HamKam Kvinner: 0-2 (0-0);

LSK-hallen, 1.runde NM, 8.mai 2024

Scoringer: 0-1 Amalie Taraldsen (53’), 0-2 Maria Hagen (78’)

Dommer: Andreas Glenne Ellingsen (Frogner)

Gult kort:  Tiril Grave (2')

Rødt kort: -

HamKam Kvinner; 

Vendela Bakke – Tiril Grave, Amalie Taraldsen, Linnea Camitz (Ida Skjerpingstad 79'), Marie Nordbye (Sigrid Wolla 68') – Sara Bræk (Adele Torvik, 68'), Nathalie Jørgensen, Maria Hagen – Julie Heggelund (Indira Sundgot 79'), Madelen Dahlstrøm, Melina Hanssen (Nora Tømte 58’).


Det er gjestene fra Hedmarken som tar tak i kampen, men det er vertene fra Romerike som får det frøste tilløpet til en sjanse. Et direkte Lillestrømlag straffer Kamma på en kontring, et noe nølende forsvar hos bortelaget havner på etterskudd, og må ty til kyniske krefter for å stoppe muligheten allerede etter to minutter. Tiril Grave belønnes med et gult kort, som hjemmelagets benk mente burde være klink rødt som bakerste. Her kunne Kamma måttet spille med én mindre i nesten hele kampen, men dommeren mente det var sikring på innsiden.

Det er fortsatt HamKam som styrer spillet. Etter 17 minutter spilt bearbeider gjestene fint høyt i banen. Julie Heggelund, som viser at arbeidet lagt ned gjennom vinteren gir resultater om dagen, får med seg ballen opp langs høyresiden. Hun finner kaptein Bræk i mellomrommet sentralt, som med sitt venstrebein løfter ballen i fin bue over keeperen. Ballen treffer tverrliggeren og ut, noe Madelen Dahlstrøm fint har lukta. Sistnevnte setter pannebrasken på ball, som går kontant i mål, men scoringen avblåses for offside.

På den andre siden har nyankomne Melina Hanssen fra Vang FL spilt seg fint inn i kampen. I det 22.spilleminutt får modølen brukt sin enorme fysikk, tråkler ballen nærmest gjennom et par gulkledde spillere innover i Lillestrøms 16-meter. Første skuddet blir blokka, mens det andre forsøket tas hånd om av vertenes keeper. Det samme skjer i det 39.minutt. Amalie Taraldsen slår en god diagonal pasning opp til Melina fra sin stopperposisjon, men i stedet for å forsøke skuddfoten i svært presset posisjon, finner hun Nathalie Jørgensen. Hun har fint ankommet mellomrommet sentralt i banen. Rogalendingen blir hardt presset, og keeper kontrollerer skuddforsøket. Hjemmelaget kjemper heroisk rundt eget mål, og skaper ikke det helt store på sine overganger.

I andreomgang fortsetter kampbildet. Kamma trykker på, gang etter gang. I det 53.spilleminutt får gjestene corner. Bræk slår inn i boks, og etter oppofrende innsats i motstanders boks får HamKam endelig uttelling i gymsalen på Lillestrøm. En godt fokusert Amalie Taraldsen kommer på den frie ballen på bakre, og sikrer ledelse til de grønnhvite.

Corner til HamKam er det også etter 72 minutter. Dødballansvarlig Overmo er fornøyd med liketall i markering bak. Den gamblingen var i ferd med å straffe seg hardt, da HamKam-spiller misberegner første duellen, og Lillestrøm fosser i angrep. Kun en solid inngripen av sisteskanse Vendela Bakke avverger utligning. Det ryktes at dødballtrener gikk ned en halvkilo i lettelse i øyeblikket ballen ble stoppet.

Lillestrøm er igjen farlige tre minutter senere. Et korridorfrispark halvveis inne på Kammas banehalvdel måkes inn i feltet. Hjemmelaget får avslutta, Vendela Bakke må ut i full strekk og får slått ball til corner.

Spikeren i kista skulle allikevel komme for Hamarsingene. Etter 78 spilte minutter kommer Jørgensen seg fri ute til høyre. Med sin sedvanlige teknikk passerer hun motspillere som varm kniv i smør, ser opp og slår inn lavt litt ut i feltet. Der var det en lomme ledig som Maria Hagen fint kom inn i. Ungjenta, ny fra OIL før årets sesong, kommer fint over ball og med et tydelig innsidetilslag smeller hun ballen inn lavt i korthjørnet via stolpen.

Dermed ender kampen med 2-0-seier til HamKam Kvinner, og de er videre til andre runde i NM i 2024. Motstander der er ikke klart i skrivende stund, men én ting er sikkert: den første cupkampen i kvinnenes historie på Briskeby hadde vært veldig moro å få til!

Vi takker Lillestrøm for kampen, og ønsker de lykke til videre i seriespillet.

Heia, Kamma!

Annonse fra Eliteserien: