HamKam og Ottestad = felles utviklingsarena på kvinnesiden

Siden den historiske oppstarten av HamKam Kvinner for kun drøye året siden, har samarbeid med klubbene rundt vært en viktig gjentakende parole. Dette skal fortsette, men nå er en viktig brikke på plass. Kamparena nummer to er sikret, sammen med Ottestad Fotball Kvinner i 3.divisjon.

Annonse:

I 2023 initierte HamKam Kvinner Elite et kamptiltak sammen med klubbene rundt som hadde kvinnelag. Elverum, Brumunddal, Vang FL, Storhamar, Stange og Ottestad var alle samlet rundt kamptiltak. Planen og samarbeidet var godt. Det handlet om spillerutvikling for regionens mest motiverte spillere, ispedd de HamKam-spillerne som den siste tiden ikke hadde fått nok kamptrening.

- Dette samarbeidet har vært viktig for oss. For spillere og trenere i klubbene, som har fått et mer samla miljø. Vi har heia på hverandre i 2023, men dessverre har det totale aktivitetsnivået vært for høyt, og vi endte med kun fire kamper. De var bra, men som rekruttarena for oss ble aktiviteten for liten. Eget rekruttlag ville medført minimum 16 spillere til i en treningsgruppe nummer to, og da hadde vi i for stor grad svekket utviklingsmiljøene i klubbene rundt. Nå har vi bevart dette, og våre får en kamparena til, sammen med Ottestad. Det er vi svært glad og takknemlig for, og takker samtlige klubber for gode møter i prosessen, sier sportssjef på kvinnesiden, Marius A. Overmo. 

Etter prosess gjennom høsten og inn på nyåret, ble altså avtalen med Ottestad signert på Briskeby torsdag 18.januar 2023. Rett på andre siden av stangebrua, var også de gule og sorte fornøyde.

- HamKam er og blir lokomotivet i Innlandet når det gjelder damefotballen. Klarer vi i Ottestad å få fram et talent, så vil vi se spilleren på Briskeby og ikke i Rosenborg eller Lillestrøm. Julie Blakstad er et skoleeksempel på at små klubber også kan få fram de beste. Her vil vi sammen ha kamptilbud i 2., 3. og 5.divisjon, i tillegg til J17 i 1.divisjon som gir jentene i området flere muligheter, sier leder i Ottestad, Tore-Kjetil Stårvik.

HamKam Kvinners to kvinnelige ledere, daglige leder Katrine Michelsen og styreleder Mona Skarpnord, er tydelige på at man her vil få langt flere synergier enn bakdeler.

- Det at laget ikke kan rykke opp, at man ikke kan delta i NM med dette laget, og at navneendring måtte til, ble raskt identifisert som de tre mulige ankepunktene til den klubben som ble vår samarbeidspartner. Dialogen med Ottestad har på alle plan vært konstruktiv, og når de ikke vektlegger disse negative sidene, men velger å fokusere på plussidene som spiller-, trener- og klubbutvikling, så alle parter flere plusser enn minuser ved dette, sier de driftige damene engasjert i kor. 

Avtalen innebærer at laget vil hete Ottestad / HamKam Kvinner 2, og de skal spille sine hjemmekamper på Ottestad Stadion, ikledd de gule og sorte draktene. 

Ane Nyløkken Helseth blir lagets hovedtrener, sammen med en av arkitektene bak jente- og kvinnelagssatsingen i klubben siden 2006, Mads Brandstorph. Flere kvinner i staben har hele tiden vært klubbens ønske:

- Dermed får vi også indirekte endelig en kvinne inn i vår stab, med Ane som vår rekruttrener i praksis, uten at vi frarøver Ottestad hennes kompetanse. Så må man gjøre en kreativ jobb for å få laget et ordentlig heiarop til laget, avslutter en leende Overmo. 

HamKam Kvinner Elite benytter anledningen til å takke alle klubber som har vært med i prosessen. Vi skal sammen fortsette arbeidet for kvinnefotballen i vår region. 

(Foto: Pål Jacobsen, Hamar Arbeiderblad).

Heia Ottestad / HamKam Kvinner 2!

Annonse fra Eliteserien: