Hattrick og 3 poeng

Julian Gonstad scoret hattrick og var med det sterkt delaktig i dagens 4-3-seier over LSK G19 i den tredje serierunden av OBOS Nasjonal G19-kamp mot Lillestrøm:

HamKam G19 - Lillestrøm G19 4-3 (1-0);

OBOS Nasjonal G19 serierunde 3, HIAS-banen

Scoringer: 1-0 Julian Gonstad (12`), 2-0 Julian Gonstad (50`), 3-0 Jonas Rasen (58`), 3-1 Ola Bjerkenes (64`), 3-2 Even Rogne (67`), 4-2 Julian Gonstad (70`), 4-3 Oliver Henriksrud (77`).

Dommer: Johan William Grundt, Eidskog Fotball

Gult kort: Oskar Sangnes, Olve Stenersen (HamKam G19), Bård Torgersen Mørch, Even Rogne (Lillestrøm G19.

Rødt kort: Ingen.

HamKam G19 (3-5-2); Kasper Nordhagen - Oskar Sangnes, Kristoffer Ring Voldhagen, Iver Brodal - Kristian Nordbye, Arne Hopland Ødegård, Leo Haug Utkilen (Oskar Stenberg Øien 84), Enok Naustdal (Kasper Alfei Sæbø 46), Jonas Rasen - Emil Øverby (Emil Stenberg Øien 73), Julian Gonstad (Olve Stenersen 90).

--------------------------

Etter seier i første seriekamp mot Bodø/Glimt og poengdeling mot Tromsø IL i andre kamp var Lillestrøm det eneste laget vi enda ikke hadde møtt - før onsdagens kamp på HIAS-banen.

HamKam startet kampen forrykende og satte umiddelbart press på gjestene, og det presset ga belønning allerede etter 12 minutter. En lang ball fra Arne Hopland Ødegård finner veien til Julian Gonstad som starter perfekt i bakrom. 16-åringen fra Skreia er iskald alene med keeper og sender grønnbuksene i ledelsen, fullt fortjent.

Presset fortsetter, og Kamma jakter flere mål. Et par gode skudd som ikke finner veien til nettet, et skudd i stanga og flere gode tilløp til sjanser fra begge kanter til tross, lagene gikk til pause med det ene målet.

De drøye 50 tilskuerne fikk virkelig valuta for pengene i andre omgang. Unggutta fra Hamar fortsatte å spille god fotball på kunstgresset langs Mjøsas strand. Fem minutter ut i de siste 45 er Gonstad der igjen. Nok en gang trygg alene med keeper. Da Jonas Rasen holdt i ballen ute på vår venstre side, før han dro seg innover og skrudde ballen elegant i lengste hjørnet trodde kanskje de fleste at det var spikeren i den berømte kista.

Det var det altså ikke. Kort tid senere scorer Lillestrøm-unggutta to raske og sørget for en viss nerve i hjemmelaget.

Kun tre minutter etter Even Rogne sin redusering dro Julian Gonstad frem nok en elegant scoring. Også denne gangen alene med keeper, men denne gangen med en mye vanskeligere vinkel. Unggutten fra Skreia klarte likevel å trille ballen i nettet bak en utspilt LSK-keeper.

Da Oliver Henriksrud reduserte til 3-4 med drøye kvarteret igjen å spille ble det en nervepirrende avslutning på oppgjøret. Denne gangen klarte Kamma-forsvaret å holde unna, og det til stor jubel i det Johan William Grundt blåste i fløyta for siste gang denne ettermiddagen.

HamKam-juniorene leder dermed serien halvveis.