Hjemlengsel kan heldigvis brukes som motivasjon

(Stabæk - HamKam 14-1): Pål er helt ærlig på at han ofte gruer seg til å spille kamper. Før kampen mot Stabæk hadde han lagt sin egen plan for dagen: kose seg på bussturen med lagkameratene, tape som vanlig med en del mål mot Stabæk uten å bli skuffet, bli ferdig med kampen og glede seg vilt til hjemturen. Planen ble fulgt med kirurgisk presisjon.

Annonse:

- Detta ble akkurat slik jeg hadde regnet med, sier Pål og gliser bredt og tar seg et pizza-stykke ute på Føyka i Asker.

Kampen ble som midtbanespilleren hadde regnet med da han la planen og han oppsummerte egen innsats på banen slik: passe fornøyd.

For oss som er født og oppvokst på Hedmarken vet at "passe fornøyd" er en karakter de fleste av oss lever veldig godt med. Det blir sjelden bedre enn det, faktisk.

BEST PÅ TRENING
Borte er ofte helt OK, men for Kamma er hjemme klart best. På eget, slitt kunstgress trives gjengen veldig på alle treninger. Det er en grunn til at det svært ofte er mellom 15 og 20 spillere på alle økter.

Kamper er derimot en oppgave som ofte viser seg å være vanskelig. Såpass vrient at noen, som Pål, gruer seg, mens andre ikke våger å spille slik de normalt gjør på treningene. Og dette er ikke en ny utfordringer for gjengen, vi har jobbet med dette siden oppstarten i 2017. Og vi leter fortsatt etter både nøkkelen og de gode svarene.

Den som ikke har gjemt seg nå....
I pausen mot Stabæk forsøkte forsvarsklippen Aleks å løse noen av problemene og oppfordret alle midtbanespillerne å bevege seg ut av den iskalde pasningsskyggen og heller gjøre seg både synlige og spillbare.

Godt forslag og noe vi skal jobbe med på treningene framover!

At målene rant inn med jevne mellomrom bak Matias som vikarierte for en sjuk keeper-Kjell bidro ikke til at humøret sank merkbart hos bortelaget. Alle gjorde så godt de kunne, og selv om det ikke var godt nok til å lage en jevn fotballkamp, sørget det i alle fall for å styrke samholdet og beholde det gode humøret i gjengen vår.

KLUBBHISTORIE
Uansett resultat er stemningen i bussen til Jan Roger forbløffende høy på vei tilbake til trygge og gode Briskeby.

Det er nesten så en kan mistenke at Gatelaget har hørt klubbsalmen "Grønt er gresset" og teksten i det første verset: Grønt er gresset der det spirer, grønt er gresset der det gror. Grønt er gresset på den bane hvor vi trives best på jord".

Disse var med på turen til Føyka og det flotte arrangementer Asker satte i stand for fem Gatelag - og som ikke minst kom smilende hematt:

Matias, Kim, Andreas, Aleks, Tommy, Lars, Eirik (1), Pål, Dawiit og Rune.

Trener-Kai

 

 

 

 

Annonse fra Eliteserien: