Ingen festdag på Intility

Et godt oppmøte fra Hamar med over 2000 på bortefeltet på Intility bød opp til fest. Dessverre ble hjemmelaget for sterke denne gang:

Vålerenga - HamKam 3-0 (3-0);

Intility arena, 7. serierunden av Eliteserien 2023

Scoringer: 1-0 Seedy Jatta (18`), 2-0 Daniel Håkans (24`), 3-0 Henrik Bjørdal (45`)

Dommer: Mohammad Usman Aslam, Lier IL

Gult kort: Henrik Bjørdal (Vålerenga)

Rødt kort: Ingen.

HamKam (4-4-1-1); Lars Larsson Jendal - Aleksander Melgalvis, Brynjar Ingi Bjarnason, John Olav Norheim, Vegard Kongsro (Amin Nouri 46) - Kristian Lønstad Onsrud (Kobe Hernandez-Foster 46), Fredrik Sjølstad, William, Kurtovic, Benjamin Thoresen Faraas (Rasmus Wiedesheim-Paul 62) - Oliver Kjærgaard (Tore André Sørås 62) - Henrik Udahl.

-----------------------------

HamKam starter oppgjøret med å skaffe seg et par dødballer som ender med klabb og babb og noen farligheter foran Sjøeng i VIF-buret, uten uttelling.

Etter femten minutter begynner hjemmelaget og få kontroll over oppgjøret. Etter 18 minutter finner et innlegg fra venstresiden hodet til Seedy Jatta. VIF-toppscoreren header den i buret bak en sjanseløs Jendal.

Kun seks minutter senere dobler Daniel Håkans ledelsen for hjemmelaget. Nok en gang et innlegg fra venstresiden, ballen spretter inne i feltet og der komm den tidligere Jerv-spilleren og tupper ballen i nettet.

De siste ti minuttene av første omgang får HamKam litt mer ball igjen, og skaper igjen noen farlige dødballer, men heller ikke nå med noen voldstomt store farligheter.

Så får VIF noen dødballer, som til slutt havner ute hos Henrik Bjørdal som skyter via en Kamma-fot og over Kamma-keeperen.

Andre omgangen ble en rolig afføre og skulle til slutt vise seg og bli en målløs omgang på Intility. Begge lag kommer seg til flere muligheter for gode overganger, men begge lag er unøyaktige på siste tredjedel, og det blir litt gjennomgangsmelodien i omgang to.