Innkomne forslag - årsmøte i Hamarkameratene (hovedlaget)

Annonse:

Forslag om Georg Larsen som nytt æresmedlem i Hamarkameratene

Forslaget er fremmet av Terje Løberg, John L Hansen og Svenn Otto Hjort. Forslaget var oppe til behandling i hovedlagets styremøte den 24.02.2020. Etter en skriftlig votering ble det enstemmig vedtatt å be årsmøtet om å utnevne Georg Larsen som nytt æresmedlem i Hamarkameratene.

Begrunnelse:

Georg Larsen som aktiv:
Georgs debut som aktiv idrettsutøver med navnet Hamkam på brystet, skjedde allerede i 1948 da han deltok i friidrett(!) på et lokalt stevne. Han stilte i ‘klasse under 12 år’ og gikk seirende ut av både høyde og stille lengde. Det var den gang laget virkelig var et fleridrettslag!

Allerede da var HK først og fremst et fotballag og Georg hadde deltatt på såkalte ‘babylag’ både i 1946 og 1947. 

Deretter gikk han gradene til debuten på A-laget i 1956. Der utgjorde han en habil sisteskanse frem til 1968, kun avbrutt av skader.
Ved avslutning av A-lagskarrieren kunne han bokføre vel 150 kamper.

Etter avsluttet A-lagsdeltagelse spilte han på B-, C- og old boyslag frem til en ny skade gjorde at fotballskoene ble lagt på hylla i 1991. Da kunne han se tilbake på rundt 45 år som fotballspiller i Hamkam!

På femti- og seksti-tallet var ikke fotball en tydelig helårsidrett ennå og flere av spillerne deltok i håndball, bandy, ski, etc. på vinteren. Georg valgte håndball og deltok med liv og lyst fra 1953 og i hvert fall ut tiåret. En av de større bragdene denne tiden var å oppleve å slå Elverum i obligatorisk kamp! I perioden 1977 – 83 forsøkte han seg med hell, som håndballtrener for P 10-16.

Georg Larsen som tillitsvalgt: 
Georg Larsen ble tidlig innvalgt som tillitsvalgt i laget og fungerte som styremedlem i Hovedstyret allerede fra 1960. De siste årene i Hovedstyret satt han som formann (1972 – 1975)  I egenskap av dette vervet ble han involvert i dannelsen av en nyskapning innen idretten på slutten av syttitallet, nemlig Idrettens Kontaktutvalg (IKU), - i dag kjent som Hamar Idrettsråd (HIR). 
Georg likte denne nyskapningen som skulle være et bindeledd mellom idretten og aktuelle kommune. Han ble derfor med i arbeidet/planleggingen som Hamarkameratenes representant og ble innvalgt som nestleder da IKU endelig konstituerte seg i 1978. Siden har han hatt et eller annet verv (leder 1984 – 97) i IKU > HIR til dags dato. Man kan trygt si at han har vært kontinuitetsbæreren i dette utvalget/rådet og har representert vårt lag på en utmerket måte. I egenskap av denne ‘stillingen’ har han vært innkalt til hovedstyremøtene med tale- og forslagsrett.
Av andre tillitsverv nevnes her verv som revisor i fotballgruppen på 80-tallet og han er pr dato revisor i Hamkams Venner. Han har også vært medlem av valgkomiteer og vært brukt i behandling av lagets lover.

Georg som frivillig:                                                                              
Georg har aldri vært vond å be om en frivillig innsats! Dersom lag/grupper har vært i beit for bingovakt, mart’nsvakt, vakt ved hjemmekamper i fotball eller andre arrangementer, lodd-/billettselger, bistand til rydding, raking, transport, etc., etc. så skal det mye til at ikke Georg stiller opp! Maken til Hamkam-hjerte!

Styret i hovedlaget ber årsmøtet om å utnevne Georg Larsen som nytt æresmedlem i Hamarkameratene.

Forslag om Knut Hagen som nytt æresmedlem i Hamarkameratene

Forslaget er fremmet av Tore Johnstad. Forslaget var oppe til behandling i hovedlagets styremøte den 24.02.2020. Etter en skriftlig votering ble det enstemmig vedtatt å be årsmøtet om å utnevne Knut Hagen som nytt æresmedlem i Hamarkameratene.

Begrunnelse:

Knut Hagen kom til Hamarkameratene som 12-årlig fordi han ikke var god nok som fotballspiller på Ottestad. Han syklet til treningene og skulket knapt ei trening i Hamarkamertene i løpet av barne/ungdomsårene. Allerede den gangen var grunnlaget for lojaliteten til Hamarkameratene etablert – en lojalitet som har vært hans kjennemerke siden han kom til klubben.

Han ble raskt tatt opp i A-stallen, noe som medførte at han endte opp med 421 A-kamper i perioden 1978-1991. Han hadde bare 2 gule kort og ingen røde kort i løpet av sin aktive karriere, noe som viser hans fair play innstilling til spillet. Han var et arbeidsjern på banen, og gjorde en kjempejobb på midtbanen for Hamarkameratene. Han var en meget verdifull spiller for laget og hans innsats ble ofte undervurdert.  

Etter A-lags karrieren har han vært i Hamarkameratene hele tiden. Her er noen av rollene:

  • A-lags trener
  • Trener for rekruttlaget
  • Startet team 2002 (prosjekt for ungdom)
  • Ble koordinator i Hamarkameratene Yngres avdeling (tok seg av yngre spillere)
  • Sportslig leder/trener i Hamarkameratene Yngres avdeling i mange år (2010-2019).

Har vært lojal og arbeidet for Hamarkameratene hele tiden. Hans arbeidsinnsats overstiger hans lønn i stor grad. Med andre ord: han har jobbet mye som frivillig og dermed veldig mye gratis for klubben.

Knut Hagen kjennetegnes ved at han stiller opp uansett når som helst på døgnet for å hjelpe andre med å legge til rette for treninger og utvikle av klubben videre.

Konklusjon: omfattende sportslig innsats, Lojalitet for klubben og stor arbeidsinnsats i mange år er hovedoverskriftene når Knut Hagens innsats for Hamarkamerateen skal nevnes.

Ifølge Øvrige bestemmelser for Hamarkameratene må følgende kriterier være oppfylt for å kunne innstilles til æresmedlemskap:

- være mangeårig medlem av Hamarkameraten

- i en årrekke å ha utført et usedvanlig gagnende arbeid for laget gjennom sportslig innsats

  og/eller administrativt arbeid.

- på frivillig basis ha påtatt seg flere oppgaver til lagets fordel.

- ha vist en plettfri vandel innen Hamarkameratene i de årene vedkommende har vært   medlem.

Knut Hagen oppfyller alle kriteriene for æresmedlemskap i Hamarkameratene og foreslås innstilt som æresmedlem i klubben.

Styret i hovedlaget ber årsmøtet utnevne Knut Hagen som nytt æresmedlem i Hamarkameratene.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

 

 

 

 

SAKSKOMPLEKSET

 

«BYGGING» AV NYTT KLUBBHUS»

 

FORSLAG TIL VEDTAK

ÅRSMØTET 02.06.2020

Forslag fremmet av Hovedstyret

Behandlet i Hovedstyret 25.05.20

 

Oppsummering

Lagets planer om oppføring av nytt klubbhus i sør-vestre hjørne på Briskeby er nå klart for realisering.

Det er framskaffet egenkapital i form av tilskudd, gaver og innsamlede midler, samt ekstern finansiering i bank som finansierer prosjektet. Ytterligere egenkapital vil bli forsøkt skaffet i byggetiden for risikoreduserende formål.

Byggherre og driver på vegne av laget vil være HamKamhuset DA som er etablert for formålet. Dette vil skje i tett dialog med hovedlaget, øvrige grupper og brukere for så sikre en bærekraftig driftsmodell.

Etter planen vil bygget stå ferdig 1. februar 2021.

Forslag til vedtak

Årsmøtet i Hamarkameratene gir sin tilslutning til, og fullmakt til, at HamKamhuset DA v/styret iverksetter bygging av nytt klubbhus for laget på de forutsetninger og økonomiske rammer som framgår av utredningen.

Vesentlige endringer som øker risikoen i prosjektet skal framlegges for et ekstraordinært årsmøte ved første anledning.

Årsmøtet forutsetter at Hovedstyret i løpet av neste årsmøteperiode inviterer til drøfting mellom eierne av HamKamhuset DA om endringer i selskapsavtalen. Hensikten vil være å sikre at selskapet innrettes for langvarig eierskap og bærekraftig drift av klubbhuset til lagets beste.

 

Bakgrunn

I forbindelse med Hamar Kommunes overtagelse av Briskeby Gressbane i 1994, og senere ombyggingen av anlegget, ble lagets klubbhus «Arena» fraflyttet og avviklet i lagets regi. Huset har senere stått ubrukt, og er i dag en ruin for riving.

Helt siden avviklingen av Arena har krefter i laget arbeidet for bygging av nytt klubbhus og i 2014 etablerte hovedstyret en byggekomite for formålet. Arbeidet har av ulike årsaker tatt svært lang tid, men i løpet av 2019 har byggekomiteen i samarbeid med Hamar Kommune, Arena Eiendomsutvikling AS (AEU) eier av nabotomten med «Arena»), lagets grupper og andre gode krefter fått konkretisert et prosjekt for oppføring av nytt klubbhus på egen tomt i sør-vestre hjørne på Briskeby.

Denne saksframstillingen inviterer årsmøtet i Hamarkameratene til å fatte vedtak om oppføring av nytt klubbhus til bruk for lagets enheter som klubbhus og administrasjonsdel.

Prosjektets organisering

Til å forestå oppføringen av nytt klubbhus og senere drift av dette har Hovedlaget (Yngres Avdeling (YA), Bordtennis og HamKams Venner (HKV)) og HamKam Fotball (HKF) i fellesskap etablert selskapet HamKamhuset DA (org.nr 923798498). Selskapet skal være både byggherre og senere ansvarlig driver av klubbhuset.

Selskapsformen innebærer såkalt «delt ansvar» og eierfordelingen er ved etableringen av selskapet 25% Yngres Avdeling, 50% HamKam Fotball og 25% Hamarkameratene (hovedlaget). Selskapsavtalen er vedlagt. Selskapets styre er p.t. Tore Johnstad, Hovedlaget – leder – og med Anders Hoel (YA) og John Anders Riise og Rune Strand (HKF) som styremedlemmer. Hovedstyret vil i løpet av neste årsmøteperiode invitere til drøfting mellom eierne om endringer i selskapsavtalen. Hensikten vil være å sikre at selskapet er innrettet for langvarig eierskap og drift av klubbhuset til lagets beste.

Byggekomiteen som ble oppnevnt av Hovedlagets styre i 2014 består i dag av Per Gustavsen – leder – og med Bjørn Øien og Arne J Haugen som medlemmer. Terje Sund er komiteens fungerende sekretær. Ut av byggekomiteen har i 2019/2020 – etter eget ønske - gått Hans Erik Stadshaug og Anders Hoel.

Hovedlagets styre har i 2019 også etablert et interim husstyre med Per Gustavsen som leder og med Knut Martinsen, Magne Storbæk, Ingunn Jensen og Finn Arnesen som medlemmer. I tillegg har daglig leder i HKF og YA møterett.

Både byggekomiteen og interim husstyre rapporterer formelt til styret i HamKamhuset DA, men også til Hovedlaget styre av informative årsaker.

I tillegg har det som utspring fra byggekomiteen også blitt etablert en egen gruppe for tilførsel av egenkapital til prosjektet. Denne består av Per Gustavsen – leder – og med Mattis Røhne, John Anders Rise, Børre Skarstein og Mehran Amundsen Ansari som medlemmer. Amundsen Ansari har nå sluttet i klubben og har dermed fratrådt gruppen. Gruppen har også benyttet andre ressurspersoner i laget i sitt arbeid.

Byggeprosjektet

Det nye klubbhuset skal oppføres på tomt utskilt fra AEU sin tomt i sør-vestre hjørne av Briskeby hvor også gamle «Arena» fortsatt står langs banens sørende. AEU har ervervet tomten fra Hamar Kommune med klausul om avsetning av tomt til nytt klubbhus for Hamarkameratene. Tomten er mottatt uten vederlag og verdsatt til kr 1.500.000,- av statusautorisert revisor. Planen er å bygge det nye klubbhuset i sør-vestre hjørne av banen i en trekant form med spissen mot banens cornerflagg. Hele tomtearealet blir bebygd.  

Bygget er tegnet av ArkitekstudioNSW og oppføres i to etasjer;

  • 194m2 kontorlokaler for Yngres Avdeling og HamKam Fotball
  • 191m2 klubblokaler for lagets grupper; inngang, garderobe, kjøkken, storsal og toaletter
  • 385m2 til sammen

Bygget er holdt i en nøktern stil, men det blir universelt utformet og med moderne teknologi for oppvarming og ventilasjon. Det forhandles om mulig etablering av solcelleanlegg for plassering på taket. Huset vil også inneholde nødvendig digital infrastruktur

Detaljerte tegninger og situasjonsplan vil være tilgjengelig på årsmøtet.

Det er i mars inngått avtale med Entreprenørcompagniet Sør AS – EcoSør AS – om oppføring av bygget. Dette er en hovedentreprenøravtale som andre aktuelle fagområder eller underleverandører knyttes til.

I skrivende stund inngis supplerende informasjon til Hamar Kommune mht gitt ramme-tillatelse av 3. april 2020. Rammetillatelsen er gitt på vilkår som byggekomiteen for tiden arbeider med å løse. Så snart rammetillatelsen er godkjent vil hovedentreprenør innlevere søknad om igangsetting av byggearbeidene.

 

Kostnadene for bygget er pr 30.04.2020:

Prosjektkostnad

   
    

Tomt

 

1 500 000

 

Honorarer, gebyrer, renter

 

500 000

 

Totalentreprise

   

Tilbud Eco Sør

10 357 000

  

Fradrag påforing yttervegg

-70 000

  

Fradrag himling

-91 000

  

Fradrag - påstøp gulv utgår

-75 000

  

Fradrag rigg (pauserom, WC m.v. for arbeiderne)

-85 000

  

Fradrag rydding av tomt

-5 000

  

Ventilasjon – Technoteam Prosjekt AS

728 000

  

El - Minel

710 977

  

9 % påslag underentreprenører

129 508

  

Sum totalentreprise

 

11 599 485

 

Tillegg:

   

Oppvaskmaskin?

   

Sykkelparkering?

   

Forstøtning mot Arena?

   

Flytting av høyspentledning

   

Endring av fradrag rigg?

   

Anleggsbidrag Eidsiva

 

80 000

 

Tilknytningsgebyr Hamar kommune

 

100 000

 

Sum prosjektkostnad

  

13 779 485

 

 

 

 

 

Som det framgår er fortsatt enkelte poster i rødt i bevegelse. Slik vil det også helt naturlig være i byggetiden.

 

Prosjektets egenkapital i form av tilskudd, gaver og spillemidler gitt (eller ved tilsagn/søknad) av private, næringsliv, kommune og det offentlige (spillemidler) ser slik ut:

 

 

Per 30.04.20

  Mål for økning

             Totalsum

    

Egenkapital og interne bidrag

475 000

 

   475 000

Tomt

1 500 000

 

1 500 000

Tilskudd og søkte gaver

2 010 000

40 000

2 050 000

Sponsorer leverandører

140 000

60 000

200 000

Næringsliv for øvrig

105 000

125 000

230 000

Spleis

147 900

2 100

150 000

Dugnad riving av deler av gammelt klubbhus

 

275 000

275 000

Spillemidler

 

1 500 000

1 500 000

    

Totalsum

4 377 900

2 002 100

6 380 000

        

   

Lånetilsagn

  

8 000 000

    

Total finansiering

  

14 380 000

 

Oversikten viser at prosjektet har en egenkapital i skrivende stund kr 4.377.900,- (inkl spillemidler) med tillegg av tomt kr 1.500.000,- til sammen kr 5.877.900,-. Hovedstyret og HamKamhuset DA har en ambisjon om å samle inn ytterligere kr 502.100,- i byggetiden. I tillegg skal det – i den utstrekning det blir nødvendig – samles inn nødvendige midler til inventar og utstyr i klubbhuset i byggetiden. Avtalen om rivingsdugnaden er tentativ, og ikke formelt inngått.

Egenkapital og interne bidrag består av:

Kr 100.000,- Engangsbevilgning Hovedlaget - utbetalt                                                                                        kr 250.000,- Bevilgning Hovedlaget – avsetning kr 50.000,- over 5 år, f.g. 2020 - utbetalt                                     kr 100.000,- 11-kaffen - utbetalt                                                                                                                            kr   25.000,- HamKams Venner på vilkår (gjelder utsmykning av lokalene)

Ekstern finansiering av klubbhuset er gjort i samarbeid med Sparebank1 Østlandet som finansierer kr 8.000.000,- langsiktig, og kr 1.500.000,- til forskuttering av spillemidler fordi det vil ta 3-4 år før spillemidlene kommer til utbetaling.

 

 

 

 

I skrivende stund kan økonomien i prosjektet sammenfattes slik:

Samlet finansiell egenkapital + tomt                                                                                           5.877.900                           Langsiktig banklån 25 år serie                                                                                                       8.000.000                                          Til sammen                                                                                                                                     13.877.900    

Kostnader                                                                                                                                       13.779.485                 

Ambisjon om ytterligere egenkapital                                                                                              502.100

Forutsatt at nødvendig rammetillatelse og godkjent søknad om igangsetting er gitt fra Hamar Kommune, vil byggestart bli i juni måned 2020 med planlagt ferdigstillelse pr 1. februar 2021.

Driften av klubbhuset

Kontoretasjen forutsettes å bli bortleid til henholdsvis HamKam Fotball og Yngres Avdeling hvorfor det inngås langsiktige leieavtaler med begge til ordinære markedspriser. Avtalene er under utarbeidelse. Hele kontorlokalet vil bli utleid.

Klubbhuset baseres på en dugnadsbasert drift. Lagets grupper/enheter vil til daglige og andre regelmessige behov legge beslag på store deler av kapasiteten både på dag, ettermiddag og kveld. Eksempler er interne møter, bespisning (A-lag/Gatelag o.a.), 11-kaffen, arrangement i regi av grupper/enheter, turneringer og arrangement for medlemmer, kampdag/sponsorer m.v. Ledig kapasitet ønskes tilbudt eksterne leietagere i sektorene privat og næring. Det vil også bli utredet behov for klubbkvelder for medlemmer i forbindelse med fotball/underholdning knyttet til fjernsynsoverførte kamper.

Klubbhuset vil basere seg på tilbud om drikkevarer som kaffe, mineralvann o.l. samt et enkelt kioskutvalg og kalde og varme (oppvarmbare) småretter. Det legges ikke til rette for matproduksjon, kun catering. Klubbhuset vil søke om bevilgning til servering av alkohol til lukkede arrangement.

Detaljene i klubbhusets økonomi er ikke ferdig utredet på grunn av  pågående corona pandemi, men vi antyder uten ansvar følgende driftsbudsjett for første hele driftsår:

Inntekter

Faste og variable leieinntekter fra klubbhus og kontorlokaler – Grupper/faste brukere     550.000  1)                  Ekstern utleie utenfor laget                                                                                                             100.000                     Leie interne arrangement                                                                                                                   50.000                  Netto salgsinntekter varesalg                                                                                                          120.000                            Til sammen                                                                                                                                         820.000         

Kostnader

Rentekostnader av 9.500.000/4%  (senest fra år 5 - 320.000)                                                  380.000  2)                                        Avdrag av 8.000.000/25 år                                                                                                               320.000                            Driftskostnader                                                                                                                                   125.000                                   Til sammen                                                                                                                                          825.000   

  1. Faste husleier er kalkulert til ca kr 250.000,-, kamparrangement/annet kr 150.000,-, turneringer og andre sportslige arrangement kr 50.000,-, diverse kr 100.000,-
  2. Renten er under forhandling og kan bli litt lavere pga utviklingen i bankenes utlånsrenter.

Dersom klubbhusdriften av ulike årsaker medfører likvid og/eller regnskapsmessig underskudd, vil eierne måtte svare for underskudd i henhold til eierandel angitt i den til enhver tid gjeldende selskapsavtalen.

Finansieringsplan

Med utgangspunkt i at tilsammen kr 13.800.000,- i prosjektkostnader skal finansieres, er det forsøkt innhentet tilbud på finansiering fra flere av regionens banker. Flere av bankene takket nei til å delta. På bakgrunn av tilbakemeldingen fra bankene, har byggekomiteen i forståelse med Hovedstyret og styret i DA framforhandlet en finansieringsløsning med Sparebank1 Østlandet som Hovedstyret er tilfreds med. Finansieringsplanen ser dermed slik ut:

Kr 13.800.000,- Samlet kjent prosjektkostnad p.t. ex mva

Kr   8.000.000,- Serielån/25år/Mnd termin/Rente kombinert fast/flytende   

 

Øvrige vilkår: 3 transjer/Etablering kr 10.000,-/Fast 5.000.000/Flytende 3.000.000/Flytende nedbetales først/Ca rentesats snitt 4% p.a. eller bedre (fastsettes ved åpning)

 

 

 

Kr   1.500.000,-  Forskuttering spillemidler inntil 4 år/Mnd rentetermin/flytende rente

Kr   2.500.000,-  Kontant egenkapital/betalte prosjektkostnader før oppstart finansering

Kr      300.000,-  Kontant egenkapital innskutt i byggetiden

Kr   1.500.000,-  Egen tomt

Kr 13.800.000,-  Samlet finansiering     

I løpet av byggetiden er det en ambisjon å skaffe ytterligere kr 502.100,- i egenkapital. Dette bør sikre risikoen i prosjektet med hensyn til endringer i prosjektkostnad/prisstigning/ endringsavtaler etc, slik at prosjektet kan ansees fullfinansiert.

Avtalen med banken innebærer at overskytende kapital disponeres av laget. Aktuelle disposjoner er a) Reduksjon av gjeld, b) ferdigstillelse ikke prosjekterte arbeider, c) avsetning til framtidig vedlikehold, d) inventar og utstyr som ikke er finansiert.

Avslutning

Med dette er en lang tid med planer for å realisere et nytt klubbhus ved veis ende, og vi kan realisere hva som må betegnes som en avgjørende brikke i lagets og gruppenes framtid, et samlingssted for store og små, aktive og passive, alle glade i Hamarkameratene, hvor kameratskap, åpenhet, integrasjon og utvikling skaper framgang for laget i årene som kommer.

ooo

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Forslag fra Hovedstyret til tilføyelse av vedtektene for Hamarkameratene

Behandlet i Hovedstyrets møte 25.05.2020

 

Lov for Hamarkameratenes fastslår i §16 punkt 14 følgende angående valg av tillitsvalgte medlemmer:

Foreta følgende valg:

a) Leder som velges separat for ett år, nestleder velges separat for 2 år.

b) Sekretær, kasserer ett styremedlem, og to varamedlemmer for 2 år.

c) Øvrige valg etter gjeldende organisasjonsplan.   

d) To revisorer

e) Representanter til ting og møter i de organisasjonsledd laget har

    representasjonsrett eller gi styret fullmakt til å oppnevne    

     representantene. 

f)  Valgkomité med leder, to medlemmer og ett varamedlem.

 

Begrunnelse for forslaget:

Det fremgår ikke av gjeldende vedtekter hvor lang periode revisor og medlemmer av valgkomiteen velges for.

Forslag:

Revisorer, medlemmer til valgkomiteen velges for 2 år. Det foreslås å legge saken fram for årsmøtet for endelig vedtak.

(I henhold til Lov for Hamarkameratene, §24, punkt 2: «Lovendringer krever at saken har vært oppført på sakslista, og krever 2/3 flertall av de avgitte stemmer.»)

 

Forslag til vedtak på årsmøtet

Årsmøtet slutter seg til forslaget og lagets lover endres tilsvarende.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Forslag til årsmøtet i hovedlaget (02.06.2020) om å organisere Hamarkameratene Yngres avdeling som eget idrettslag i alliansen.

 

Bakgrunn

Norges idrettsforbunds innskjerpede krav, gjeldende fra og med 01.01.2020, til digitalt medlemsarkiv og blant annet kontingentadministrasjon styrt av årsmøtet i hovedlaget, stiller laget i en krevende situasjon.

 

Yngres Avdeling har egne ansatte og styrer sin økonomi, medlemskartotek og innkreving av kontingent og treningsavgifter på selvstendig grunnlag, og står for driften av Yngres avdeling.

 

I henhold til ny forskrift fra Norges idrettsforbund skal hovedlaget ha dette ansvaret. (Det skal være en organisasjon med hovedlaget som ansvarlig enhet.) Det betyr at det vil komplisere driften av allianselaget betydelig dersom ikke dagens praksis kan videreføres. Hovedlaget har pr. i dag ikke ressurser eller kompetanse nok til påta seg å drive Yngres avdeling, slik det forutsettes i idrettsforbundets innskjerpede krav. Det vil heller ikke være hensiktsmessig.

 

Saken diskutert på styremøtet i Hovedlaget den 27. januar 2020, i Yngres avdeling og HamKam fotball. Styrene i alle gruppene/lag går inn for det skal søkes om å etablere Yngres avdeling som et eget idrettslag i alliansen. På den måten kan Yngres avdeling fortsette sin virksomhet som før. Årsmøtevedtak i Yngres Avdeling og HamKam Fotball støtter forslaget.

 

Fra lagets side er det også ført samtaler med idrettskretsen som også støtter forslaget dithen at vi forventer organisasjonsendringen godkjent av Idrettsforbundet.

 

Forslaget som Hovedlagets styre herved fremmer har således kun hensiktsmessige organisatoriske konsekvenser. Som selvstendig idrettslag vil Yngres Avdeling komme i samme organisatoriske posisjon som HamKam Fotball og videre framstå som et selvstendig idrettslag, dog underlagt lovene i Hamarkameratene.

I praksis betyr dette at til tross for status som eget idrettslag er man underlagt krav til forsvarlig drift overfor Hamarkameratene som allianseidrettslag.

 

Forslag til vedtak:

Årsmøtet beslutter å søke om at Yngres avdeling kan bli et eget idrettslag i alliansen. Søknaden skal stiles til Norges idrettsforbund og skal sendes via Innlandet idrettskrets så raskt som mulig etter årsmøtet.

 

                                              

 

Annonse fra Eliteserien: